"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 23. února 2024 19:17

tv Mám dobré zkušenosti s CIF perfect finish (trouba & gril).

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 23. února 2024 19:20

tv na mřížku pára -parni čistič 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2024 19:54

Já bych potřebovala radu, jak vyčistit vodovky z matně lakovaných dvířek skříňky v koupelně. Teda radši bych vyhodila tu skříňku, ale je na míru a nestálo to pakatel. Nejsou to první barvy (dětské a vypratelné), co z toho nejdou

Offline Myrtila
5355 příspěvků moje polička 23. února 2024 19:59

A já bych potřebovala radu, jak dostat z oblečení intenzivní vůni pracího prášku. Jsou to kousky z druhé ruky, všechno bavlna elastan, ale prát se to dá jenom na 40. Zatím jsem to 2x vyprala a nechala větrat, ale s vůní to moc nehnulo. Je sice hezká, ale je jí na mě opravdu moc. 

Offline Myrtila
5355 příspěvků moje polička 23. února 2024 19:59

Evaeva Co nanohoubička?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2024 20:00

Myrtila zkusím, ale normální houbička a čistič s tím nehnuly ani trochu 

Offline Mha
příspěvků moje polička 23. února 2024 20:02

Myrtila

Zkus ocet, já občas dostávám oblečení, a bývá cítit asi aviváží. 

Offline Myrtila
5355 příspěvků moje polička 23. února 2024 20:07

Evaeva Ta nano to jakoby vygumuje, dostali jsme s ní dolů zatím všechno ze všeho, voskovky, vodovky, fixy... a ze zdi, podlahy, nábytku... prostě jakákoli kombinace tě napadne

Mha A jak to tak dáváš koncentrované? Asi namočit na delší dobu? Mám toho plnou pračku, tak to asi budu muset dělat na několikrát. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2024 20:11

Myrtila a jak čistíš ty zdi? Mně to nešlo. Namočíš jí před tím?

Offline Myrtila
5355 příspěvků moje polička 23. února 2024 20:14

Evaeva Jj, namočím, hodně vyždímám a  pak to šmrdlám, dokud to nezmizí. Kdyžtak si ji v průběhu ještě propláchnu vodou a zase hodně vyždímám. Ona se někdy zamaže a pak by sis tam vyšmrdlala zabarvené fleky. Ty už pak moc dolů nejdou. 

Online Catherinne
10865 příspěvků moje polička 23. února 2024 20:24
Reakce na tv:

Prosím, poraďte mi osvědčený prostředek na sporakovou mastnotu, pripaleniny. Povedlo se mi něco vytvořit v troubě a nejde to vydrhnout.

Plus ještě něco na digestoř, na tu mřížku.

A vodní kámen. Dekuju

​to zavání jarním úklidem

Online Karja
44755 příspěvků moje polička 23. února 2024 20:30

tv S digestoří nehneš,  na to se rovnou vykašli

Online bublifuk
příspěvků moje polička 23. února 2024 22:58

tv na troubu Mefisto, na mřížku a mastnotu soda Frosch (nebo i to Mefisto) a na vodní kámen Frosch anticalc - malinový octový 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 24. února 2024 01:01

tv Mřížku z digestoře občas dam do myčky na vysokou teplotu a umyje se dobře. 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 24. února 2024 08:23

notna to se asi musí dávat od začátku. Ta naše se tam ani nehnula.

Offline Mha
příspěvků moje polička 24. února 2024 09:13

Myrtila

Třeba deci na pračku? Nebo dvě?

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 24. února 2024 09:15

continuity na ty extra mastny veci mi doporucila pani na uklid Cilit bang proti mastnote. Nastrikas a po chvili setres. A fakt ze jo. Funguje i na ten mastnej nanos nahore na kuchynskejch skrinkach. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 24. února 2024 09:37

continuity a není to nějakým eco bio práškem/tabletou? Na tyhle příležitosti a na čištění myčky vždycky koupím pár kousků tablet jar takovou tu nejvyšší řadu, platinium, nebo která to je. A umyla se i mřížka z digestoře (možná ne napoprvé, tak jsem je tam strčila víckrát za sebou), když jsme se přestěhovali do domu, jehož předchozí obyvatelé byli opravdu čuňátka, s mužem jsme tu uklízeli v rouškách, a to bylo dávno před covidem, ty mřížky vážily asi 2 tolik, co by měly, a průduchy nebyly ani vidět, fakt ekl.

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 24. února 2024 10:12

Malengejá používám normální tablety. Ale než to tam rvát 3x na 60C, tak to radši postrikam nějakou chemii. Úplně čisté to není, ale alespoň lepší. 

711990 na ten nános používám frosch se sodou a to je v pohode. Funguje i na tu digestoř nějak, ale myčka vůbec. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. února 2024 11:04
Reakce na Myrtila:

A já bych potřebovala radu, jak dostat z oblečení intenzivní vůni pracího prášku. Jsou to kousky z druhé ruky, všechno bavlna elastan, ale prát se to dá jenom na 40. Zatím jsem to 2x vyprala a nechala větrat, ale s vůní to moc nehnulo. Je sice hezká, ale je jí na mě opravdu moc. 

​No to teď taky řeším. Pere nám ve firmě nějaká paní doma. Teď začala používat aviváž nebo prášek, ze kterého se mi opravdu navaluje. Mám všechno doma, 2x vyprané a pořád strašný. Dokonce mi načichl ve skříňce svetr