tv Mám dobré zkušenosti s CIF perfect finish (trouba & gril).
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
tv na mřížku pára -parni čistič
Já bych potřebovala radu, jak vyčistit vodovky z matně lakovaných dvířek skříňky v koupelně. Teda radši bych vyhodila tu skříňku, ale je na míru a nestálo to pakatel. Nejsou to první barvy (dětské a vypratelné), co z toho nejdou![]()
![]()
A já bych potřebovala radu, jak dostat z oblečení intenzivní vůni pracího prášku. Jsou to kousky z druhé ruky, všechno bavlna elastan, ale prát se to dá jenom na 40. Zatím jsem to 2x vyprala a nechala větrat, ale s vůní to moc nehnulo. Je sice hezká, ale je jí na mě opravdu moc.
Evaeva Co nanohoubička?
Myrtila zkusím, ale normální houbička a čistič s tím nehnuly ani trochu
Zkus ocet, já občas dostávám oblečení, a bývá cítit asi aviváží.
Evaeva Ta nano to jakoby vygumuje, dostali jsme s ní dolů zatím všechno ze všeho, voskovky, vodovky, fixy... a ze zdi, podlahy, nábytku... prostě jakákoli kombinace tě napadne ![]()
Mha A jak to tak dáváš koncentrované? Asi namočit na delší dobu? Mám toho plnou pračku, tak to asi budu muset dělat na několikrát.
Myrtila a jak čistíš ty zdi? Mně to nešlo. Namočíš jí před tím?
Evaeva Jj, namočím, hodně vyždímám a pak to šmrdlám, dokud to nezmizí. Kdyžtak si ji v průběhu ještě propláchnu vodou a zase hodně vyždímám. Ona se někdy zamaže a pak by sis tam vyšmrdlala zabarvené fleky. Ty už pak moc dolů nejdou.
Prosím, poraďte mi osvědčený prostředek na sporakovou mastnotu, pripaleniny. Povedlo se mi něco vytvořit v troubě a nejde to vydrhnout.
Plus ještě něco na digestoř, na tu mřížku.
to zavání jarním úklidem ![]()
tv S digestoří nehneš, na to se rovnou vykašli
tv na troubu Mefisto, na mřížku a mastnotu soda Frosch (nebo i to Mefisto) a na vodní kámen Frosch anticalc - malinový octový
tv Mřížku z digestoře občas dam do myčky na vysokou teplotu a umyje se dobře.
notna to se asi musí dávat od začátku. Ta naše se tam ani nehnula. ![]()
Třeba deci na pračku? Nebo dvě?
continuity na ty extra mastny veci mi doporucila pani na uklid Cilit bang proti mastnote. Nastrikas a po chvili setres. A fakt ze jo. Funguje i na ten mastnej nanos nahore na kuchynskejch skrinkach.
continuity a není to nějakým eco bio práškem/tabletou? Na tyhle příležitosti a na čištění myčky vždycky koupím pár kousků tablet jar takovou tu nejvyšší řadu, platinium, nebo která to je. A umyla se i mřížka z digestoře (možná ne napoprvé, tak jsem je tam strčila víckrát za sebou), když jsme se přestěhovali do domu, jehož předchozí obyvatelé byli opravdu čuňátka, s mužem jsme tu uklízeli v rouškách, a to bylo dávno před covidem, ty mřížky vážily asi 2 tolik, co by měly, a průduchy nebyly ani vidět, fakt ekl.
A já bych potřebovala radu, jak dostat z oblečení intenzivní vůni pracího prášku. Jsou to kousky z druhé ruky, všechno bavlna elastan, ale prát se to dá jenom na 40. Zatím jsem to 2x vyprala a nechala větrat, ale s vůní to moc nehnulo. Je sice hezká, ale je jí na mě opravdu moc.
No to teď taky řeším. Pere nám ve firmě nějaká paní doma. Teď začala používat aviváž nebo prášek, ze kterého se mi opravdu navaluje. Mám všechno doma, 2x vyprané a pořád strašný. Dokonce mi načichl ve skříňce svetr![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí