Myrtila U nás si hodně kolegyň pere doma, skoro si myslím, že jsme tak 3, kdo to nedělal, z rehabilitace nevím. Jde jen o trička, kalhoty jsou bílé a asi je pere v něčem jiném. Trička nemáme předepsanou barvu, takže má někdo bílé, někdo černé a já třeba fuchsiové
, které tam byly před spoustou let pro všechny povinné. Těch triček mám dost, asi je po třech týdnech vždycky vezmu domů.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Opravdu silná řezavá bolest v krku, bolí doslova každé polknutí. Žádný teploty, ani další příznaky, ale bolí to fakt tak strašně, že ani nemůžu spát.
Nemáte nějakej tip, jak se dožít aspoň zítřka? Nic takovýho jsem nikdy nezažila.
Priessnitz, nějaké cucavé bonbóny (mám ráda Orofar nebo Vincentka pastilky, ale nemusejí být přímo na bolest v krku), Tantum Verde sprej, slivovice na kloktání jako dezinfekce.
Kdyz nic lokálního nepomůže, klidně si vem analgetika.
dzizisketa Sprej žádný nemáme, a ty pastilky s tím ani nehnou ![]()
continuity Fakt? Jakoze brufen třeba? Já se potrebuju fakt jen dožít rána a pak mi snad někdo pomůže, mám to už tejden a bohuzel se to pořad stupňuje.
MP Meri Jj, klidně brufen nebo paralen, mě to taky dřív nenapadlo, pak jsem si to někde přečetla snad na webu lékárny, a fakt na to zaberou, vyzkoušela jsem už oboje.
MP Meri no bolest jak bolest. Jediné na co nefunguje ten brufen je žaludek a bolest hlavy od žaludku, jinak ho můžeš vzít na cokoliv.
Ale nestraš, nás dnes oba lehce škrábe v krku. Zítra musím být v devět ráno ve Vídni a vše je zaplacené, tak snad se to nebude zhoršovat.
MP Meri nechci strašit, ale úplně stejné se mi projevovala angína s abscesem na mandli, taky jsem předtím ani přitom neměla vůbec teplotu, takže mě vůbec nenapadlo, že ji mám. Střídání brufen/paralen po 4 hodinách na to vždycky na chvíli zabralo. Ráno jsem byla u doktora první v čekárně, jak to bylo nesnesitelný.
MP Meri vykloktat vlažnou hodně slanou vodou. A pak mokrej zábal.
A navrch ten ibuprofen.
MP Meri Kloktat slivovicí smíchanou s propolisem, ale tipla bych, ze ani jedno nemáte. Pak bych zkusila tu hodně slanou vodu.
MP Meri dej si Brufen, na angínu jsem kdysi na pohotovosti dostala koňskou dávku 600, než mi zaberou antibiotika. A koukej mazat zítra hnedka k doktorovi.
To sou napady, přesazovat kytky s angínou!
(Jo, neuniklo mi to. Taky mě skolila viróza, umírám v posteli celej víkend s zkrutnou rýmou)
žluťásek kdysi se bezne prodavala osmistovka, to neni (pro zdravyho dospelyho) nic extra:-)
viktorka_od splavu pro mě je už 400 až až, tu 600 jsem měla jen tehdy :)
Nestrašte, já anginu v životě neměla ... Už to mám tejden, tak nějak na stridacku polehávám, teploty i další příznaky nula, ale jsem taková celá jalová. No a včera v noci se to najednou strašně zhoršilo, fakt jsem zvažovala kazdicky polknuti ...
Slivovici nemáme, ani ty další věci, tak tam kopnu brufen a budu se modlit za klidnou noc. Obvodní má zejtra až od 10, snad to doklepu ![]()
žluťásek Nojo, presazovala jsem ... ale doma v teple aspoň
!
MP Meri Už to tu píšu po stopadesátý, naložený hřebíček v Alpě. Je to dobrý na kloktání, štípance i desinfekci rukou. Je teda dobrý začít kloktat při prvním příznaku a nečekat, až se to samo.
MP Meri taky bych sázela na angínu. Ale radu nemám, každopádně atb zabírají celkem rychle, tak to nějak přežij do rána ![]()
MP Meri ehm, fakt mi to připomíná to moje, včetně žádných teplot a toho zhoršení zrovna přes víkend. Držím palce, ať to s těma analgetikama do zítra vydržíš.
Jen bych si dala pozor, aby se doktor pořádně podíval a pro sichr vyloučil ten absces, můj doktor se mi do krku kouknul asi tak na vteřinu, tu angínu viděl hned, dál to neřešil. Naštěstí jsem trvala na orl, protože mě od toho hodně bolelo ucho, a tam byla doktorka pečlivější.
Jo a ještě edit: snad jsem tě moc nevylekala, tak pro jistotu: už jsem takhle strašila několik lidí a všichni měli "jen" obyč angínu ![]()
MP Meri Panebože, strašně tě lituju, protože na bolest krku dost trpím a to co popisuješ už jsem párkrát zažila, strašný, strašný. Brufen určitě (říká ta, co si se smrtí na jazyku dává půlku paralenu) a horký čaj s medem, to horké mi vždycky pomohlo polknout. Nejlepší jsou je kloktat oregánový olej, nic hnusnějšího asi neznám, ale pomáhá.
MP Meri jj, Brufen, pastilky a jakékoliv teplé nápoje. Měla jsem to tři týdny, kdy jsem si fakt nemohla vzít nemocenskou. Dvě firemní akce pro 70 lidí, pak jsem aspoň polehávala na home Office. A dvakrát už to vypadalo že ok, dvakrát se to vrátilo. Bez teplot, ale ten krk strašnej.
Ale tak ty už jsi asi u doktora. Tak ať to není nic komplikovaného a jsi brzy fit.
MP Meri mně se takhle projevil streptokok, bylo to strašný, zachránil mě krátkodobě brufen a pak atb. Držím palce, jak to dopadlo?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí