continuityAsi to bude povrchem té mřížky. Taky ji nedávám do myčky nějak casto. Občas se na ní už tvoří kapičky tuku a jeden mycí proces si s tím poradí. Narozdíl od mřížek z trouby, ty nejsou perfektní ani po myčce ani po chemii na gril či jiných dryjacich.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
No to vůbec! Do trouby se mi vylil vypek a seskvarilo se to tam. Nad sporákem mi přestalo svítit světlo a když jsem zkoumala, jak ho vyměnit, všimla jsem si te mřížky. Dosud jsem dělala, že tam není.![]()
Díky všem za tipy!![]()
Potřebuji obarvit bílé tričko, bavlna, přední část Madeira.
Prosím, najde se nějaký tip, jakou použít barvu (nejlépe z vlastní zkušenosti) ?
Samantha uff, ty výšivky můžou být problém, protože ty nitě často nejsou 100% bavlněné.
continuity Chápu. Ale chci to zkusit, můj oblíbený kousek, tak bych mu dala ještě šanci. Ta bílá po letech už není tak "bílá", ale tvar a střih je stále ok.
Když to nevyjde, půjde...
Keď som chcela vydrhnut digestor, muž mi povedal, že radšej ho mám vyhodiť. Ale keďže som mala kúpený nový filter, tak som urobila čo sa dalo. A najbližšie už kúpime nový.
A nechceš to zkusit spíš vybelit? Při barvení se ty vlákna z PESu uvaří a vypadá to ošklivě.
Mha Může barvit „za studena"
Samantha v barvení jsem kdysi jela,takže poznatekcontinuity je přesný a další věc je ta,že pokud je na triku,třeba v podpaží,malej flek,co v bílé není vidět,tak po barvě vidět na stopro bude. A to i v případech,když třeba oživuje původní barvu. Ale tvou potřebu to zkusit chapu
a držím palce.
stes přesně, jen to zkusím na něčem, na čem už tak moc nesejde
fleky na tom nejsou, jen je to takové ... nebílé ![]()
Dotaz na zdejší pražské .... kamarádka jede koncem března do Phy na ples. Nemáte tip na někoho, kdo by ji učesal a nalíčíl, ať nemusí jezdit krásná už od nás?
Samantha ja mám nejaké Savo na bielenie bielej bielizne s kvetinovou vôňou a keď som ho použila na tielka, tak naozaj boli pekné biele.
Mha Dík, nějak to vyzkouším.
Renusatko Můžem si tu pak sdílet tipy
Tohle je ale fakt na houby, když se té "vůni" nedá uniknout.
Nám takhle v jedné práci dávali prací prášek, protože jsme si to prali sami (v praxi to u mě byly jedny kalhoty cca 2x ročně po venkovním sběru vzorků), a ten jsem taky nezvládala, vždycky jsem ho někomu darovala a prala to ve svém běžném prášku.
Kan to neznám jak se to dělá?
Mha Klasický pytlík barvy, akorát tato značka se už nevyrábí.

Diky, neznala jsem.
Mha Ale z vlastní zkušenosti nejlépe barvila Duha a v pračce.
Myrtila No nejhorší pro mě je, že je to jednak příšerně silná vůně a opravdu mi navíc houpe žaludkem. Nejhorší byl den, kdy mě napadlo se navonět
. To jsem se šla převléknout do civilu. Teď jsem si kvůli tomu koupila dvě nová trička, ale to není řešení.
Zkusím zítra ten ocet.
Renusatko A jaké máš možnosti, i když z toho tu vůni dostaneš, prát si to sama doma? Kolegům to nevadí?
Budu ráda, když dáš vědět, jestli to pomohlo. Já už to naše oblečení potřebuju zařadit do oběhu, tak nezbyde, než to teď jedno kolo nošení přežít, a před dalším praním můžu experimentovat s octem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí