Mohučankaspolečný účet s mámou taky spadne do dedickeho rizeni. I manželky vlastní účet by správně mel.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
viktorka_od splavu Fakt nevím. Peníze a majetek z restitucí po svých rodičích utratil strejda za syna a zřejmě co šlo, přepsal na poslední manželku. Jestli měli na důchod jediný účet... Asi se šikovně postaral (nebo teda spíš ta jeho poslední žena). Spíš mě překvapilo, že můžou od notáře pouze telefonovat jediné z těch dcer, ať žádné dědické jednání nečekaj. Musím se zeptat, jestli v tom byl pak ještě nějaký vývoj.
Mohučanka ale ten důchod byl pořád předmětem dědického řízení i na společném účtu. Přijde mi divné, že neproběhne dědické řízení. Čekala bych, že proběhne vždycky, i kdyby se dědic dozvěděl, že zdědil třetinu zbývajících 800 třeba.
Aha, ok, no naštěstí ani jedna z nás neměla potřebu ten poslední důchod na společném účtu rodičů řešit. Ostatně ani ten účet... Mezitím jsem přemýšlela a jsem si celkem jistá, že mně i ségrám přišel dopis od notáře o dědickém řízení a že minimálně dvě jsme mámě psaly plnou moc.
Mohučanka já to nemyslela konkrétně na vás, vy jste se domluvili, navíc jste byly účastnice řízení, když jste dávaly plnou moc. Ale zaráží mně ty ostatní případy.
Tohle je dost divný, že na to neexistuje nějaký předepsaný postup. Byla jsem součástí jenom jednoho dědického řízení a nikdo mě nijak nekontaktoval. Byli jsme 3 dědici, jeden se ho vzdal, takže pak jenom dva. Až teď, když se tu o tom píše, si uvědomuju, jak moc divný to je. My dva jsme se teda dohodli mezi sebou a s notářem to celé vyřizoval ten druhý na základě mé plné moci, ale ani pak mi nic nepřišlo, když to bylo uzavřené. Jak kdybych tam vůbec nefigurovala.
Marbuša Tak ony se od toho dědictví můžou odečíst ještě náklady na pohřeb-a v tom případě oprvdu nemuselo zbýt nic. Jinak to bývá tak, že notář osloví organizátora pohřbu a požádá ho o seznam dědiců. Takže ten když někoho (zvlášť v těchto komplikovanějších rodinných vztazích) někoho neuvede, může mu to klidně projít, ale je to trestné.
Myrtila mali sme dedicstvo uz viackrát a vzdy sa notár pytal na dedicov, kobtaktoval vzdy toho kto vybavoval pohreb. Od neho dostal údaje, myslim, ze si potom ešte overoval, aby to bolo vsetko. Ten dotyčný potom aj kontaktoval ešte ostatných, ci vieme o niekom, pripadne kde vsade boli účty..
Notar oboslal potom dedicov, keď už mal návrh a poziadal o vyjadrenie, lebo napriklad pozemky uz sa nedelia poctom dedičov, ale maju sa dohodnúť, kto chce ktorý úsek. Potom sme uz boli pozvaní na podpis, kde bola už všetko pripravené, a tam sa aj ihned vyplatil potom jeho poplatok
Raz sme dodatočne objavili ešte jeden účet a muselo sa znovu otvoriť dedičské konanie.
Dokazu si nejak jednoduse zmensit fotku v mobilu? Potrebuju ji nahrat do formulare na web a hlasi mi to, ze je moc velka
baltik co si ji poslat na mail? Mne to vždy hlásí, jestli ji chci zmenšit..a potom si ji zase stáhneš.
baltik snímek obrazovky
tv Pinot Noir diky
Liesel to zamietanie je podľa mňa pravidlo všade-poisťovňa, reklamacia, čokoľvek na úrad práce a soc.veci, také mám skúsenosti. Až po odvolaniach sme sa niečoho domohli.
baltik většinou to.jde taky v galerii v úpravě fotek
Prosím zachraňte mě - potřebuji tipy na dobré kadeřnictví v Brně, kde budou umět velmi šikovně melírovat (decentně) vlasy i stříhat a cena bude tak do 2 500 Kč (mám vlasy po ramena, u malířů jde vždy jen o odrost). Celkem to spěchá, zatím jsem zkoušela několik lepších kadeřnictví, výsledek byl hezký (ale ne nějak přelomový oproti tomu dřívějšímu) a cena většinou dvojnásobná. Vzhledem k tomu, že dost šedivím, musím chodit ke kadeřnici často a 5 000 co 2 - 3 měsíce za to fakt dát nemůžu. Za tipy budu moc vděčná.
Lav neporadim, spis by me zajimalo, jestli najdes. pridala bych se;-) bohuzel se svymi vlasy si nemuzu dovolit experimentovat:-(
viktorka_od splavu No já právě taky ne. Snad někdo poradí. Se Studiem VIKA někdo nemáte zkušenosti? Nepůsobí to teda jako tak cool místo, jako to, kam jsem chodila dřív, pracuji s Matrix, což nevím, jestli je úplně dobrý, ale zase je ta kadeřnice zároveň vizážistka, takže bychom se snad mohly lépe domluvit o tom, co z barev a střihů se hodí na mě (a nejen co je hezké na vlasech obecně).
Prosím vás, je nějaká opravdu jedovatá houba hořká?
999 Satan je hořký. Mám pocit, že tepelnou úpravou jedovatost ztrácí, ale musí se vařit dlouho, třeba půl hodiny. Jinak velká část těch "nejedlých" je taky hořká.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí