999 podle německých internetů není žádná jedovatá houba ani hořká ani ostrá.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Samozřejmě, že jsou horke houby, které obsahují nebezpečné toxiny. Začala bych trepenitkou svazcitou. Otravy nimi nejsou z logiky veci úplně bezne, ale vyloučit se to opravdu nedá.
nevím k čemu směřuje dotaz, ale pokud někdo snědl nějaké hořké houby a nevíte pořádně co to bylo, vzala bych zbytek jídla a jela do nemocnice.
Tabea Garfie Dík
continuity No snědla jsem je já. Byla to hřibovitá velká houba, takže asi hořčák nebo satan. Kdyby to byl satan, tak by zvracení nastalo max do 4 hodin, říká internet, tak to mám ještě hodinu. Ale doufám, že to to byl ten hořčák.
999dostalas to jako jídlo? Nebo jsi viděla i houbu? A bylo v tom jídle i něco jinýho? Já teda na wiki čtu, že satan chutná oříškově. Tak ten zřejmě nebyl ![]()
999 zavolej alespoň na toxikologickou linku prosim tě ![]()
Přijde mi nějak lepší být za debila než zjistit otravu houbami pozdě.
Tabea Dostala jsem houbové řízky od matky. Sbírá houby celý život, tak nevím, jak se to stalo.
999 prosím tě, zavolej na tu linku. Vyzpovídej matku, jestli si pamatuje, jak vypadala.
continuity Tak jsem tam zavolala, snad to bude dobrý. Prý z těch opravdu jedovatých žádná hořká není. Blbě mi může být i z těch nejedlých teda.
Evaeva Už jsem volala, díky :-).
Prosím o odemčení článku v Respektu.
Jen pro dokreslení situace. Poté, co jsem odjela od matky a ona věděla, že ty houby nejsou v pořádku, dva řízky snědla taky, protože není možné, aby sebrala otrávenou houbu. Pak mi napsala, že si mám dát plzeň, že to bude dobrý. A když jsem jí po rozhovoru s toxikologickou poradnou volala, ať ty řízky schová do zítra, kdyby se něco dělo a museli zjišťovat, co je to za toxin, tak mi řekla, že tři přivezla sousedce, se kterou houby sbírala, ať je ochutná a zbytek hodila slepicím. A ne, moje matka není dementní ani nemá Alzheimera.
999 no tvl. Tak asi si bez hub, pokud si něco nenasbíras sama.
Jinak mi vyprávěla teta, toho času sloužící na dětské JIP, že tam měla dítě, kterému babička uvařila snažení i že tří druhů jedovatých hub. Jako neslyšet to na vlastní uši, tak tomu ani nevěřím.
999 satana by asi maminka poznala a opravdu nesebrala, tipuju horcak. A drzim palce!
continuity u nas jsme houby sbirali, ale smazenici jedla jen mama s babickou. A tata v noci skoro nespal, az rano se mu ulevilo, ze zijou ![]()
continuity To jsem si přesně řekla, že jsem bez hub :-),
Kokoska Díky, asi to bude dobrý.
999 jejda, to je pech.
Lamicka sz
999 Taky bych tipla hořčák. Hlavně ať jste v pořádku!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí