"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 05. června 2024 13:04

Nevite jestli je do Gellertovych lazni nutna koupaci cepice?

Edit: Myslela jsem, ze v Madarsku je to povinne, ale znejistila me kolegyne, ktera tvrdila, ze byli v Gellertovych laznich bez cepice.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 05. června 2024 20:14

Černá kočka když jsme tam byli 5 let zpatky, tak byla povinna, ale dala se koupit na miste za par korun.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 05. června 2024 21:00

Černá kočka ano je. Zazila jsem tam moment, kdy dozorce divoce gestikuloval na navstevnika, aby si nandal cepici. Navstevnik byl holohlavy, nemel snad jediny vlasek. A v tu samou chvili kolem plavala slecna s nonsalantne nasazenym slamakem a za ni po hladine splyvaly dlouhe huste a rozpustene vlasy. A to bylo v poradku. Takze ano, pokryvka na hlave musi byt. Nevim uz teda jestli to byly Gellertovy lazne nebo ty druhe, pamatuju si jen tenhle moment

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 05. června 2024 21:22

Černá kočka Tady píšou, že čepice je třeba do velkýho bazénu, ale do termálních venku ne. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 05. června 2024 21:56

monis Gatita Tabea Děkuju, tak to jsou dobré zprávy. Ta půlka naší výpravy, která má fobii z koupacích čepic nebude muset být jenom na suchu,může se ohřát v termálech. Nebo si může jít místo toho zaběhat, to mu asi udělá větší radost.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. června 2024 22:08

Černá kočka může to být takový ten igeliťák, jestli to pomůže 

Gatita

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 06. června 2024 08:39

Gatita u těchto historek nikdy nevím, jestli se mám smát jako blazen nebo si zoufat nad debilitou lidstva

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 06. června 2024 08:46

Malenge ja si z Budapesti vubec na nic nepamatuju, utkvel mi jen tento moment, ktery prebil vsechno ostatni. Bylo to jak z grotesky, u tech taky nekdy nevis, jestli se mas smat nebo plakat:).

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 06. června 2024 09:15

Gatita jo, to je přesně shrnuto.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 06. června 2024 11:01

Nevíte, jestli existuje něco jako teploměr do trouby?
Nemyslím teploměr do masa, ale potřebuji zjistit, zda mi trouba nastavená např. na 180 st. skutečně peče na nastavenou hodnotu. Protože už několik druhů moučníků se mi podařilo zkazit, resp. nějak složitě jsem to dopékala... no zkrátka, věci, které peču celý život (a dobře) se najednou nedaří, těsta reagují jinak atd. Zkoušela jsem servis na trouby (vestavená Candy), ale tam chtějí za návštěvu technika 1600 kč a s nejistým výsledkem....teda - asi si to dovedu představit - kupte se novou troubu... troubě je 5 let a toto se mi ještě na podzim nestávalo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2024 11:09

Samantha prodává se určitě, třeba v Tescomě. Taky mi trouba hřála jinak 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 06. června 2024 11:35

Samantha ja som zisťovala tiež prečo mi zle pečie. Tak som zapla najprv spodný ohrev a merala som len podľa zabudovaneho termostatu v rure. Potom zas skusila samotny horny ohrev a chyba bola v špirále, spodna takmer nehriala. Muz to vymenil podla videa, spiralu sme kupili presne podľa typu rúry. 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 06. června 2024 11:42

Samantha

ve staré troubě jsme měli tento a ladili teplotu

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 06. června 2024 11:54

Zu jj, přesně ten mám taky a měří dobře

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 06. června 2024 16:31

Díky všem za doporučení, zaběhnu do krámu a budu vědět přesně, co chci.

Po zkušenostech, které mám s odborníky v různých profesích jsem zjistila, že je lepší si všechno přepravit/dohledat a případně objednat online a pak jen vyzvednout. A je to v klidu. 

Fakt děkuju - jedná se o to, že se chci naučit upéct dobře sachr dort. A na to nejsou zrovna levné suroviny. A když už se do toho pustím, tak chci vědět, jeslti to má cenu. S pokaženou troubou se můžu na hlavu postavit a stejně by to dopadlo blbě...

A teď mě napadlo můj oblíbený vtip

Paní Nováková říká paní Procházkové:

"Safra, to jsou ale dobrý koláčky, dobře vám peče trouba, co?"

Paní Procházková: "Ale jo, dobře, ale těch řečí, než ho k tomu dokopu".

Offline Sweet Potato
40485 příspěvků moje polička 06. června 2024 22:39
Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 07. června 2024 12:25

Už jste se pokoušeli něco prodat na FB bazar Praha?  nemá někdo zkušenost, jak to tam chodí? prosím případně do SZ, at neplevelím

Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 10. června 2024 09:40

Není tady nějaký chemik? Mohl hexaflurokřemičitan sodný vzniknout i ve středověku nebo je to záležitost až 19. a 20. století. Dík moc

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 10. června 2024 10:17

Tak ještě jednou k příspěvku na péčí: dnes jsem mluvila se sociální pracovnicí a žádosti o příspěvěnek se na poprvé zamítají nebo dávají jen ty nejnižší možné stupně, prý je to v současné době běžné/standard, aby se člověk něčeho domohl, tak se musí odvolat.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 10. června 2024 10:58

Liesel boze Az zase uslysim, jak jsou tyhle urady pretizeny a nestihaji, vzpomenu si na tebe.