"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Sweet Potato
40504 příspěvků moje polička 23. října 2024 15:23

žluťásek

Dejvice super.

Offline Sweet Potato
40504 příspěvků moje polička 23. října 2024 15:45

Mermaid Peetra1 

Taky děkuju za tip.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 23. října 2024 16:13

Keď sme pri tom Trendyol, co je to za obchid? Furt mi na to vybiehajú reklamy, ceny sú podozrivo nízke...ale pizerala som, že vraj nie Čína, ale Turecko...

Je to lepšie? Shein a spol. sa vyhýbam, tak ale tuto neviem...

Offline continuity
43202 příspěvků moje polička 23. října 2024 16:55

slniecko

Ja nevím, jak to mají s těma zapadnimi značkami. LC Waikiki, není žádna vysoká krejcovina, ale má normální butik na istanbulském letišti. Obecně jsou hadry v Istanbulu pořád docela levné, včetně kůže. 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 23. října 2024 17:39

slniecko je to turecke, ale pry to vlastni cinani, tak jsem se rozhodla tam nekupovat

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 23. října 2024 17:45

slnieckoJe to prakticky totéž co shein apod. - ultra fast fashion ve všech ohledech - vykořisťování, dětská práce, škodlivé látky, agresivní marketing. Až budu mít víc času, klidně k tomu napíšu víc. Vlastně mě celkem překvapuje, že tam lidi odtud nakupují. 

Offline stes
9315 příspěvků moje polička 23. října 2024 17:47

žluťásek mohla bych poprosit kontakt na Dejvice?

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 23. října 2024 17:53

stes https://www.esthesion.cz/ na Jugoslávských partyzánů, za rohem od Dejvického divadla 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 23. října 2024 18:21

slniecko Je to stejne jako ty cinske obchody, chtěla jsem jednu konkrétní věc,co na aboutyou měly ctyřikrát tak dražší, tak jsem se rozhodla ji koupit tam. 

LenJá si myslím, že tam skoro nikdo nenakupuje z místních, zachytila jsem to tady jednou. Ale moje kamarádky nakupují na shein, když pominul teda ty společenské důvody, tak mě překvapilo, že některé ty věci vypadají fakt dobře, vůbec to nechapu, nepoznala bych to kdyby mi to neřekly. Ale dvě jsou takový mladý a hezky, tak to odůvodňuju tím, že to jen ten věk, co sluší ještě všechno. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 23. října 2024 19:00

Len

Prosím napiš, já tam koupila pár věcí a pak jsem se o nich dozvěděla, že jsou z Turecka a že to zboží ani výroba není takové, co bych chtěla nákupem podpořit.

Ale zas kde nakupovat bez obav?

Sweet Potato continuity JankaM

Líbí se mi saloos, ale dnes jsem na parfu usilovně myslela, protože jsem ve sprše v práci tak pěkně zabruslila až k mantinelu a to jsem měla obyč přírodní mydlo

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. října 2024 19:21

Mha Já používám kojenecký gel Johnson Baby, mydlím si i mezi prsty a klouže to dost. Myslím, že klouže každé mýdlo, gel.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 23. října 2024 19:30

Karja Taky jsem pár věcí ze shein viděla (u příbuzný, do který bych to fakt neřekla, že bude podporovat něco takovýho) a vypadalo to kupodivu celkem kvalitně. Ale i kdyby to bylo pravý hedvábí za pakatel, z principu bych tam nekupovala. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 23. října 2024 19:34

Mha To je jednoduchý, já třeba nakupuju pd českých výrobců a pak na vinted, takže mě původ netrápí. Finanční stránka věci je ale horší, takže toho reálně spoustu nemám. Občas něco potřebuju, hledám, nabídka mě znechutí (to co chci nemají, nedá se to sehnat, nebo to stojí raketu) a tak si to zas nekoupím. Nakonec jsou na tom všichni, co nakupujou převážně v cosu líp, aspoň mají co na sebe.

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 23. října 2024 19:53

Karja Len U nás má dítě nějaké kousky ze sheinu. Naštěstí jen pár. Odmítám to platit, tak si objednala asi dvakrát nějaký hadry za svoje. I když je to všechno asi z nějakého recyklovaného plastu, tak to stejně nechápu, že za ty ceny to někdo vyrobí, zabalí a pošle. A jeden ten balík byl objednaný v neděli v noci a ve středu byl v zásilkovně. Nechápu.

Některé ty věci vypadají na první pohled slušně. Má to slušnou gramáž, nemačká se to. Ale je to všechno umělotina. Aspoň to, co máme doma. Hoodie mikiny, které normálně jsou převážně bavlna, jsou už na omak poznat, že to bavlnu ani nevidělo. Ty bílé vysoké sportovní ponožky to samé. Vzhledově to vypadá jako ty běžné, ale je to umělé. Na druhou stranu s tím praní nic nedělá. Ty plastový věci vypadají furt stejně i po několikátém vyprání. Ale jsou to věci jednoduché. Třeba na podprsence už je to nekvalitní zpracování vidět hodně. Krajka se páře, ty pružné věci nejsou moc pevné.

Offline Mha
příspěvků moje polička 23. října 2024 19:56

Len

A kde konkrétně nakupuješ třeba spodní prádlo a ponožky? To je pro mě největší kámen úrazu, protože třeba sportovní věci jsou snad všechny čínské.

Kan

Oni mají i ten gel na dobrý spánek, ne? Nezkoušela s? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. října 2024 20:33

Mha Ne, ten ne. Stejně bych nic nepoznala, já lehnu a spím až do rána.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 23. října 2024 21:48

Mha spodní prádlo neporadím, ale sportovní věci se vyrábí i v čr, ale záleží, co konkrétního máš na mysli.  První mně napadl třeba Sensor, Kinoko, Tilak...

Offline RoSa
10197 příspěvků moje polička 23. října 2024 21:56

prosim vás, na gymlu se učitelum řiká "pane profesore"?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 21:59

RoSa u nás to tak bylo, u ségry to mají taky. A oni nám vykali, i v těch 12

Offline RoSa
10197 příspěvků moje polička 23. října 2024 22:04

Příspěvek vymazán z důvodu porušení pravidel diskuze!