Mha Len Nějaký český značky prádla různě inzerují na IG, ale bohužel často skoro bez varování skončí. Teď si vybavuju jako funkční třeba Majtki a Elka Lounge.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Fleur děkuji, jsi mistr slova.
Fleur Když jsme u označení, mně se pořád ne a ne vžít ti "studující" jako substantivum.
No, já to také nemám ráda, ale pořád je mi to milejší než "studentstvo", což se u nás rovněž razí v rámci genderově senzitivního slovníku. A na ty "studující" si už pomalu zvykám, každou chvíli to píšu do nějaké evaluační zprávy, poněvadž garantuji dva studijní programy.
Fleur Studující je místo oslovení studenti?
A do statistiky
: já oslovuji na přednáškách ve stohlavém davu "pane kolego, paní kolegyně" (u nás na katedře patřím mezi služebně nejstarší, ale stejně oslovují i mí podstatně mladší kolegové), na seminářích pak vykám a oslovuji křestním jménem; zatím si nikdo nestěžoval (alespoň ne na tohle
).
notna Ano, aby to bylo genderově korektnější vzhledem k nebinárním apod., do oficiálních dokumentů už bych nemohla dát generické maskulinum "studenti" a nestačil by ani výčet "studenti a studentky".
Do statistik na VŠ nám říkali kolego nebo dost často jménem (malý obor) a vykali. My jim titulem.
Na gymplu jménem a vykali, my jsme oslovovali pane profesore.
A to už jsem tu asi psala, že syn na základce celou dobu o třídním mluvil jako o "panu Suchánkovi", pak šel na víceletý gympl a až tam mi došlo, že on ho tak i oslovoval. Na gymplu z toho měl lehký konflikt s fyzikářem, protože ten nechtěl, ať mu říká "pane Maníku" ![]()
Prosim brnenske CML este o radu. Ktoru thajsku restauraciu viete odporucit? Konkretne hladam najlepsie pad thai
(sambova slabost)
notna Ano, aby to bylo genderově korektnější vzhledem k nebinárním apod., do oficiálních dokumentů už bych nemohla dát generické maskulinum "studenti" a nestačil by ani výčet "studenti a studentky".
Děkuji za vysvětlení. Já jsem v tomto dost necitlivá. Vůbec by mne nenapadlo, že oslovení studenti by mohlo vadit.
Tak mě napadá, jak se má korektně oslovat na základní škole? Žáci asi budou špatně, když studenti špatně jsou.
notna Já bych řekla, že žactvo.
Mrakoplas Osobní zkušenost nemám, ale můj bratr chodí rád do Pad Thai na Palackého ul., je to dál od centra. Pak je prý dobré Singha Thai, které v centru je. Ale třeba sem napíše někdo s osobní zkušeností.
Velký přehled o restauracích v Brně měla nellielovett Jestli si to nepletu. Ale dlouho jsem ji tu neviděla
notna dakujem, ani nemusi byt centrum, hlavne aby bolo dobre jedlo :)
Mrakoplas nám moc chutnalo v Pad Thai na Palackého.Ale už je to nějaký pátek...
EDITH4B vdaka ![]()
Aranel a potom mládeži ![]()
notnavíš já s tím oslovením nevím, ale mě třeba oslovení milí hosté nikdy nevadilo ani nevadí, i když je to technicky mužský rod.
Jako chápu, že se někdo cíti dotčen výrazem hosté, ale mě zas vadí výraz hoststvo. A teď, co koho dotčení bude víc důležité?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí