Tabea Nevadilo by mi ani kdyby to mel treba kardiochirurg. Mam to totiz stejne.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Tabea No, mně se teda práce ve školce zdá dobrodružná až dost ;o) Pokud se naživo neprojevuje jako megera, tak bych jí to instantní moudro nevyčítala.
Tabea Nepohoršilo. Ve tvé situaci bych asi reagovala stejně nechápavě.
Tabeamě byto nepohorsilo stylem že bych to řešila s ním nebo se sousedkou, ale kdyby to napsala jakákoliv vychovatelka/učitelka dítěte, ktere už z toho má rozum, probrala bych to s ním.
Ať si tohle dělá každý jak chce, já razím zásadu a vedu k tomu i deti, že je pokud je to možné, je nanejvýš rozumné si vybírat práci, která člověka bude bavit a něco mu bude dávat. Přijde mi docela smutné strávit 1/3 života někde, kde mě to otravuje.
Nepohorsuje, myslim že prevažná väčšina ľudí pracuje, aby si zarobila na to čo ich baví, len menej ľudí má to šťastie že ich praca nielen živí ale aj je ich koníčkom.
Janulik03 já mám svoji práci fakt moc ráda, baví mě, užívám si čas tam. A stejně tak za sebou ráda zavřu dveře a jdu ven, na kafe, do lesa, na deskoherní setkání, číst si domů...
Přemýšlím, zda vůbec někdo může říci, že ho jeho práce naplňuje tolik, že nepotřebuje další zážitky a koníčky.
Pro mě je to "instantní moudro" úplně v pohodě.
žluťásek pro mne je taky v pohodě, alw všechny učitelky, co znám, si davaj na svoje socky sakra pozor, protoze logicky si je žáci a studenti vyhledávaj
continuity aha, já to čtu jako "Nejen prací živ je člověk" a ne "Práce mě děsně štve, ale musím to vydržet".
Zrovna tahle učitelka je celkem dobrodruh. Loni (možná předloni) byla asi 4 týdny sama na NZ. Už tam byla před lety, ale během pobytu jí náhle zemřel tatínek, se kterým měla velmi blízký vztah. Po nějaký době se z toho dokonce zhroutila a byla asi rok na nemocenský. Teď tu cestu chtěla dokončit sama, aby si to celé v sobě uzavřela.
Tabeavnimam to jako ty, tj "nejen praci" a ne ze by nemela rada svoji praci. A prijde mi to uplne ok, zvlast jestli proste nejak rada cestuje.
Pohoršilo by vás, kdyby školková učitelka vašeho dítěte měla na soukromým profilu na sociální síti motto "Jobs fill your pockets... but adventures fill your soul"?
Vůbec ne.
Tabea nepohorsuje me to, chapu to stejne.
letfenixa ale houby, to že si to niekto mozno myslí, neznamená že to tak má byť. Ešte tak u kňaza by som si to pomyslela
Mně to přijde docela vtipný, pohoršit to může leda tak nějakýho škarohlída co bere všechno moc vážně... jakože život je prostě vážná a poměrně obtížná záležitost?
Prostě není třeba brát všechno tak doslovně ![]()
I když samozřejmě souhlasím s continuity a moc nechápu lidi, co si s odporem odkroutěj šichtu v práci, aby se konečně mohli věnovat něčemu, co je skutečně baví ![]()
8 hodin denně, 5 dní v týdnu, víc jak 50 týdnů v roce - a to všechno minimálně třicet let, furt dokola? Pak se člověk diví, kolik frustrátů se projevuje na sociálních sítích ![]()
barbucha no niekedy človek nemá moc na výber, neodsudzovala by som to.
Z toho citátu ale vůbec nevyplývá, že ji práce nebaví.
Pinot Noir přesně. A zrovna učitelka z MŠ o tu duši musí pečovat dost.
Tak se má včas starat, aby na ten výběr měl. A když už to prošvihne, měl by si najít na tý práci aspoň něco zábavnýho/prospěšnýho... nebo si najít jinou. Jako ten život je jen jeden, a strávit ho resp. jeho zásadní část jen s neochotou? Ve stresu, nasrání? Jasně, otravná práce se dá vydržet, ale to zas musíš mít pořádnou kompenzaci na účtu ![]()
Ale i tak... Hele bavila jsem se zrovna v pátek s kámoškou, která zůstala v oblasti tzv. "umění". Člověk by řek, že je to zábavný a i k něčemu dobrý - dokud nevíš jak je strašný když bereš kšefty jen kvůli hypotéce. Všichni tam choděj jak do Kolbenky, se stejným nadšením... a ty výsledky co po nich zůstávaj ani nechtěj vidět, natož se k nim hlásit. Vono ani ty peníze nejsou vždycky všechno. Ta spokojenost (z přínosu, z prospěšnosti) je nad všechny prachy (tvrdí moje idealistická dušička
).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí