"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Kokoska
35048 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 16:46

Tabea Nevadilo by mi ani kdyby to mel treba kardiochirurg. Mam to totiz stejne.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 16:49

Tabea No, mně se teda práce ve školce zdá dobrodružná až dost ;o) Pokud se naživo neprojevuje jako megera, tak bych jí to instantní moudro nevyčítala.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 17:12

@Tabea tohle mne fakt neuráží. Mám to stejně. Jen kvůli tomu, že hlídá děti by měla být matka Tereza? ( Která jak víme nebyla svatá)

Offline notna
9464 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 17:21

Tabea Nepohoršilo. Ve tvé situaci bych asi reagovala stejně nechápavě.

Online continuity
43215 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 17:32

Tabeamě byto nepohorsilo stylem že bych to řešila s ním nebo se sousedkou, ale kdyby to napsala jakákoliv vychovatelka/učitelka dítěte, ktere už z toho má rozum, probrala bych to s ním. 

Ať si tohle dělá každý jak chce, já razím zásadu a vedu k tomu i deti, že je pokud je to možné, je nanejvýš rozumné si vybírat práci, která člověka bude bavit a něco mu bude dávat. Přijde mi docela smutné strávit 1/3 života někde, kde mě to otravuje. 

Offline Janulik03
20328 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 17:56

Nepohorsuje, myslim že prevažná väčšina ľudí pracuje, aby si zarobila na to čo ich baví, len menej ľudí má to šťastie že ich praca nielen živí ale aj je ich koníčkom. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 18:11

Janulik03 já mám svoji práci fakt moc ráda, baví mě, užívám si čas tam. A stejně tak za sebou ráda zavřu dveře a jdu ven, na kafe, do lesa, na deskoherní setkání, číst si domů...

Přemýšlím, zda vůbec někdo může říci, že ho jeho práce naplňuje tolik, že nepotřebuje další zážitky a koníčky. 

Pro mě je to "instantní moudro" úplně v pohodě. 

Offline Potrefenáhusa
38926 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 18:22

žluťásek pro mne je taky v pohodě, alw všechny učitelky, co znám, si davaj na svoje socky sakra pozor, protoze logicky si je žáci a studenti vyhledávaj

Online Tabea
8163 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 18:55

continuity aha, já to čtu jako "Nejen prací živ je člověk" a ne "Práce mě děsně štve, ale musím to vydržet".

Zrovna tahle učitelka je celkem dobrodruh. Loni (možná předloni) byla asi 4 týdny sama na NZ. Už tam byla před lety, ale během pobytu jí náhle zemřel tatínek, se kterým měla velmi blízký vztah. Po nějaký době se z toho dokonce zhroutila a byla asi rok na nemocenský. Teď tu cestu chtěla dokončit sama, aby si to celé v sobě uzavřela.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 19:12

Tabeavnimam to jako ty, tj "nejen praci" a ne ze by nemela rada svoji praci. A prijde mi to uplne ok, zvlast jestli proste nejak rada cestuje.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 02. prosince 2024 19:13
Reakce na Tabea:

Pohoršilo by vás, kdyby školková učitelka vašeho dítěte měla na soukromým profilu na sociální síti motto "Jobs fill your pockets... but adventures fill your soul"?

​Vůbec ne.

Offline Aranel
6633 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 19:20
Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 19:29

Tabea nepohorsuje me to, chapu to stejne.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 19:37

Tabea nič na tom nie je pohoršujuce. Avšak, ako už napísala žluťásek ,my učiteľky máme žiť len školou!

Offline Janulik03
20328 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 19:48

letfenixa ale houby, to že si to niekto mozno myslí, neznamená že to tak má byť. Ešte tak u kňaza by som si to pomyslela 

Online barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 19:56

Tabea 

Mně to přijde docela vtipný, pohoršit to může leda tak nějakýho škarohlída co bere všechno moc vážně... jakože život je prostě vážná a poměrně obtížná záležitost? Prostě není třeba brát všechno tak doslovně

I když samozřejmě souhlasím s continuity a moc nechápu lidi, co si s odporem odkroutěj šichtu v  práci, aby se konečně mohli věnovat něčemu, co je skutečně baví

8 hodin denně, 5 dní v týdnu, víc jak 50 týdnů v roce - a to všechno minimálně třicet let, furt dokola? Pak se člověk diví, kolik frustrátů se projevuje na sociálních sítích

Offline Janulik03
20328 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 20:05

barbucha no niekedy človek nemá moc na výber, neodsudzovala by som to. 

Online Pinot Noir
29952 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 20:12

Z toho citátu ale vůbec nevyplývá, že ji práce nebaví. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2024 20:21

Pinot Noir přesně. A zrovna učitelka z MŠ o tu duši musí pečovat dost.

Online barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 20:27

Janulik03 

Tak se má včas starat, aby na ten výběr měl. A když už to prošvihne, měl by si najít na tý práci aspoň něco zábavnýho/prospěšnýho... nebo si najít jinou. Jako ten život je jen jeden, a strávit ho resp. jeho zásadní část jen s neochotou? Ve stresu, nasrání? Jasně, otravná práce se dá vydržet, ale to zas musíš mít pořádnou kompenzaci na účtu

Ale i tak... Hele bavila jsem se zrovna v pátek s kámoškou, která zůstala v oblasti tzv. "umění". Člověk by řek, že je to zábavný a i k něčemu dobrý - dokud nevíš jak je strašný když bereš kšefty jen kvůli hypotéce. Všichni tam choděj jak do Kolbenky, se stejným nadšením... a ty výsledky co po nich zůstávaj ani nechtěj vidět, natož se k nim hlásit. Vono ani ty peníze nejsou vždycky všechno. Ta spokojenost (z přínosu, z prospěšnosti) je nad všechny prachy (tvrdí moje idealistická dušička ).