"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline andulka01
12810 příspěvků moje polička 20. června 2026 21:20

Anaj Národ od Pratchetta. Pokud má rád Harryho Pottera, nebála bych se Pána prstenů. 

Online Anaj
233 příspěvků moje polička 20. června 2026 21:34
Reakce na Danny:

Anaj A.Ryan: Píseň krve - koupila jsem ji dceři a nakonec jsme byly nadšené obě :)

(další díly jsem už bohužel nečetla, ale časem to snad doženu)

https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/stin-krkavce-pisen-krve-207398  

​Dík, píšu si a prozkoumám.

Online Anaj
233 příspěvků moje polička 20. června 2026 21:39
Reakce na andulka01:

Anaj Národ od Pratchetta. Pokud má rád Harryho Pottera, nebála bych se Pána prstenů. 

​Dík, ale Tolkien se mu nezalíbil, Pratchett taky ne

Online Anaj
233 příspěvků moje polička 20. června 2026 21:41
Reakce na rysamona:

Anaj prašinu četl? Tri dily.

​Prašinu četl. Několikrát  

Offline rysamona
1108 příspěvků moje polička 20. června 2026 21:55

Anaj nedivim se. Je to opravdu povedene.

Online Anaj
233 příspěvků moje polička 20. června 2026 22:03
Reakce na rysamona:

Anaj nedivim se. Je to opravdu povedene.

​Taky jsem to četla

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 22. června 2026 11:10

Kam si chodíte číst na netu nezávislé deníky? 

Offline Friga
2123 příspěvků moje polička 24. června 2026 06:11

Anaj ja mam rada serii Stare kralovstvi od Gartha Nixe. Knihy jsou Sabriel, Lirael, Abhorsenka a jeste tri dalsi, z nichz ta posledni cesky myslim nevysla. Je to takove hororove fantasy. Pak se mi libila Pisen pro Arbonne od Guye Gavriela Kaye. To je zase spis historicke fantasy. 

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 24. června 2026 07:04
Reakce na Anaj:

Budu plevelit i tady: Prosím o radu: jakou knihu koupit pro čtrnáctiletého vášnivého čtenáře, zatím četl hlavně série typu Harry Potter, Hraničářův učeň, Eragorn... žluťásek ?

​Robert Muchamore - Nováček, Třída A... je to série o dětských agentech. Líbilo se mi to moc, ačkoliv jsem to četla jako dospělá

Offline Tak Betty
6126 příspěvků moje polička 24. června 2026 16:45

Vracím cosi do about you , v balíčku byla nálepka asi pro vracení, ale v aplikaci byla jiná nálepka . Tak nevím kterou použít .

Offline Kokoska
34853 příspěvků moje polička 24. června 2026 17:26

Tak Betty vracela jsem nedavno a pouzila tu z balicku. Bylo na ni neco jako "reklamacni asistent", vracela jsem pres zasilkovnu.

Offline Tak Betty
6126 příspěvků moje polička 24. června 2026 17:40

Kokoska dekuji, taky mam zasilkovnu .

Online Anaj
233 příspěvků moje polička 25. června 2026 09:23
Reakce na Friga:

Anaj ja mam rada serii Stare kralovstvi od Gartha Nixe. Knihy jsou Sabriel, Lirael, Abhorsenka a jeste tri dalsi, z nichz ta posledni cesky myslim nevysla. Je to takove hororove fantasy. Pak se mi libila Pisen pro Arbonne od Guye Gavriela Kaye. To je zase spis historicke fantasy. 

​Díky moc za tipy, píšu si.

Online Anaj
233 příspěvků moje polička 25. června 2026 09:26
Reakce na Marbuša:

​Robert Muchamore - Nováček, Třída A... je to série o dětských agentech. Líbilo se mi to moc, ačkoliv jsem to četla jako dospělá

​Dík. Nováčka četl. Zachraňovala nám místo i peníze místní knihovna, vozili jsme odtud knihy v tašce na kolečkách Teď bych ráda ty návštěvy knihovny obnovila, tak je moc fajn vědět, po čem sáhmout.

Offline Friga
2123 příspěvků moje polička 25. června 2026 09:58

Anaj nemas zac! Jeste me napadla serie Stribrokridly od Kennetha Oppela, postavy jsou neropyri, pekne knihy, ale uz jsem je roky necetla. A pak nevim, jak jsem na to mohla vcera zapomenout! Moje oblibena serie od Phillipa Pullmana, knihy Svetla severu, Dokonaly nuz a Jantarovy dalekohled, cetla jsem stare vydani, nove ma jine nazvy. Ma to dalsi volne dily, ktere vysly pozdeji, posledni snad loni, cesky asi jeste nebude. Jsou to pekne fantasy romany, bavily me i jako dospelou, jsou dost kriticke vuci nabozenskym dogmatum. A pak tu jeste myslim nepadly Hunger games, to jsou taky pekny knihy, krome akce ma pribeh i presah. 

Offline coralline
2307 příspěvků moje polička 25. června 2026 10:56
Reakce na Friga:

A pak nevim, jak jsem na to mohla vcera zapomenout! Moje oblibena serie od Phillipa Pullmana, knihy Svetla severu, Dokonaly nuz a Jantarovy dalekohled, cetla jsem stare vydani, nove ma jine nazvy. Ma to dalsi volne dily, ktere vysly pozdeji, posledni snad loni, cesky asi jeste nebude. Jsou to pekne fantasy romany, bavily me i jako dospelou, jsou dost kriticke vuci nabozenskym dogmatum. 

​Série Jeho šerá hmota je skvělá. Kdo neví, je podle ní natočený seriál. Četla jsem i tu navazující sérii Kniha prachu a bohužel kvalita klesá. La Belle Sauvage je ještě dobrá, je to prequel k té původní sérii. Tajné společenství se odehrává po ní a končí uprostřed děje, protože přímo navazuje poslední díl The Rose Field (nevím, jestli a kdy má vyjít česky) a ten mě strašně zklamal. Má to takový divný konec, který se vzal v podstatě odnikud a navíc určitým způsobem protiřečí konci původní trilogie. Pak jsem se dočetla, že snad Pullman ten konec chtěl jiný, mnohem temnější, ale vydavatel mu to zatrhnul, tak ho přepsal a asi už mu to bylo asi jedno.

Offline Potrefenáhusa
38786 příspěvků moje polička 25. června 2026 11:12

coralline pridavam se ke chvále!

Offline 999
19795 příspěvků moje polička 25. června 2026 11:47

Nedávno jsem se tady radila, co si vzít na vodu, když je chladno. Tak jsem se vrátila a hlásím, že neoprenové doplňky jsem neměla šanci vyzkoušet :-)).

Online continuity
42950 příspěvků moje polička 25. června 2026 11:52

999jste tam měli ještě zůstat.

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 25. června 2026 12:04

999 

Překvapivé