"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Blanka
příspěvků moje polička 08. srpna 2026 10:16

My sme cestovali s rodičmi prvý raz k moru v Bulharsku vlakom , a ja som sa strašne tešila. Už neviem, ako dlho tá cesta trvala, ale rozhodne sme išli aj v noci , a to v  obyčajnom , plne obsadenom kupe , žiadne lehátka , neexistujúca klimatizácia .A  na mieste samom, pri Varne, sme síce bývali v kempe v nejakom lesíku, ale v malinkých búdkach pre dvoch,  len dve postele pod zošikmenou  plechovou  strieškou ,medzi nimi malý sklápací stolík a nič viac  ! Horko vonku , horúco vnútri ! A k moru sa išlo najskôr cez frekventovanú hlavnú cestu, žiadny chránený prechod ,a potom zalesneným svahom dolu .Podarilo sa mi spáliť  sa tak, že som mala bolestivé puchýře a ošetrovali ma na ošetrovne . Ale mala som 9 rokov, a bola som u mora a všetko to nepohodlie som brala ako nutný fakt a domov som si ja aj brat odvážali množstvo iných, krásnych spomienok . Aj tú cestu  už mám v pamäti tak nejako „ omilostenú “ , aj  keď to muselo byť príšerné.

Offline euridike blogger
3908 příspěvků moje polička 08. srpna 2026 11:29

Maureen 

Díky za odpověď, ne že bych se těšila na podzim natolik, že už bych se nemohla dočkat nakupování teplejšího oblečení, ale během krátké doby jsem dvě parky musela vyřadit z šatníku, tak akutně hledám náhradu. :)

Online Kokoska
35050 příspěvků moje polička 08. srpna 2026 11:36

My meli trabanta od doby, kdy mi bylo asi  12-13, k mori jsme samozrejme nejeli, ale procestovali jsme s tim velky kus Ceskoslovenska, od Chebu ke Kosicim, od Nitry ke Krkonosim, kazde prazdniny neco.

Online barbucha blogger
35961 příspěvků moje polička 08. srpna 2026 11:43
Reakce na Sweet Potato:

My jezdívali vlakem. Tu cestu s nocí na visutém lůžku v kupé jsem milovala skoro tolik jako moře.

​Na to jsem se strašně těšila, je to asi tři roky... a dopadlo to tak, že po naprosto hrůzný zkušenosti (Regiojet ) jsem zpáteční jízdenky nechala propadnout a vyjednala si radši cestu domů autobusem