"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Miru
16846 příspěvků moje polička 27. července 2018 14:29

Alena_In 

Díky!

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 27. července 2018 14:34

Miru Taky olej z pšeničných klíčků je dobrý na vrásky a obecně revitalizaci a projasnění zralejší pleti. Zevně teda. :) 

Mně chuť a vůně pupalkového oleje neva, ale spousta lidí s ním má problém, takže ty kapsle jsou přece jen jistější. 

Offline Miru
16846 příspěvků moje polička 27. července 2018 14:45

Karoleena 

...mně jíst olej nevadí

(užívala jsem už i lněný)

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 27. července 2018 14:48

Miru ja mám dobré skúsenosti s kapsulami s vitamínom E z lekárne, hlavne na vrásky pod očami, ale to len z času na čas ako kúra, nie stále.

Offline Miru
16846 příspěvků moje polička 27. července 2018 14:50

slniecko 

taky děkuju za tip. Prostě v lékárně juknu, co mají, případně na netu...

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 27. července 2018 14:57

Alena_In zrovna jsem na ten opunciovy videla chvalu na youtube

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 27. července 2018 14:59

Miru Mám zkušenost s tobolkami, užívala jsem je dlouhodobě na problémy s PMS. Za sebe doporučuji!

Offline Miru
16846 příspěvků moje polička 27. července 2018 15:02

Dalia 

Děkuju

(jak říkám, potřebuju "jen" vyžehlit obličej, co to jde, případně zlepšit stav kůže na těle...)

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 27. července 2018 15:19

Noren používám stejný odlakovač jako Krehutka. Sundá úplně dokonale i černý/tmavě modrý lak, aniž by nehty a prsty byly zabarvené.

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 27. července 2018 15:38

nellielovett Krehutka Díky, vyzkouším

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 27. července 2018 15:50

Miru Prý je na to potřeba hodně vody, tedy pít. S pitným režimem mám celkem problém. 

Offline Miru
16846 příspěvků moje polička 27. července 2018 16:46

Dalia 

...já piju dost. Hlavně obyč vodu

Online RoSa
10179 příspěvků moje polička 27. července 2018 21:57

URACHUS .... co to je? jaké komplikace s tim můžou bejt?

proč: Ronýskovi se v místě těsně pod hrudní kostí, tam, kde se sbíhají žebra a začíná měkký bříško, udělala před pár měsíci malinká bulka pod kůží, cca velikosti bonparu... předtim tam nic takovýho neměl... nejdřív jsme se s jednou veterinářkou domnívali, že je to nejspíš nějaká kýla, ale nejnovější urteil od jiného veterináře je něco v souvislosti právě s tim urachusem...

jak to vzniká a proč? a operovat nebo nechat bejt?

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 28. července 2018 08:04

RoSa tak asi bych se zeptala toho veterináře, ne? Nebo on řekl heslo urachus a nic víc? 

Jinak snad to bude u psů podobný jako u lidí, urachus je vazivovej pozůstatek z embryonálního vývoje urogenitálního ústrojí a pokud není zvazivovatělej úplně, můžou se v jeho průběhu tvořit cysty. Například. Ještě pro upřesnění, já nevim jak to maj pejsci ale u lidí urachus vede k pupíku..

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 28. července 2018 08:31

MP Marge ja jsem chodila do plaveckyho oddilu a nepamatuju si, ze by nas nutili vydechovat pri kraulu na obe strany.  Jinak prsa jsou podle me nejlepsi, ale nesmis se bat jit s hlavou pod vodu :) stylem pani radova hrozne boli krk :)

Online RoSa
10179 příspěvků moje polička 28. července 2018 08:40

Ounz tak právě jeden veterinář by to operoval jako kýlu, a druhej řiká, že to tam bylo vždycky a neoperoval by to... je to taková malá bulka přímo pod kůží... jo, zmiňoval něco o pozůstatku, to jen já jsem to tady asi zjednodušila

cysta nevím... spíš fakt tuková bulka... a nebo že by měli pravdu oba a je to kýla na urachu?

... jo a děkuju!

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 28. července 2018 08:50

razorblade na paní Radovou plavu já :D, ale střídám to právě se znakem.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 28. července 2018 09:46

razorblade Zaplaťpámbů za tělocvik v zimním semestru v prváku, kde mě naučili dejchat při prsách do vody. Je to daleko příjemnější a pohodlnější než s hlavou nad vodou, umožňuje to protahovat tempa a odpočívat, a když je voda ledová a nechce se mi namáčet vlasy,  tak trpím, a většinou hlavu do tý vody stejně strčím nakonec.  

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 28. července 2018 09:52

RoSa nevím jak to maj psi, ale u lidí je to pak jen vazivo, který jakoby drží močový měchýř, tahne se od něj k pupíku (unkci to má v období fetální vývoje - u mimina v děloze) a když to nezvazivovatí zcela tak tam můžou vznikat cysty. Asi se to u psů operuje jen když to vadí? (Kdyby nedošlo k vazivový přeměně vůbec, tak tam pak ten dotyčnej jedinec má píštěl, kterou může vést moč, ale to není váš problém)

no a kýla se většinou pozná pohmatem, ev. sono. Jestli ho ti veterináři viděli oba a jeden říká operace a druhej ne,tak nevim, to bych skoro navštívila vbuď jednoho z nich znovu, nebo třetího. 

Online RoSa
10179 příspěvků moje polička 28. července 2018 10:09

Ounz OK, díky moc! zajedu s nim někam na sono a bude jasno