RoSa to by tady musel bejt asi nějakej veterinář, aby se k tomu mohl vyjádřit.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
RoSa no hlavně aby to sono vlastnil nějakej šikovnej veterinář, spíš
tak mně zatim stačí, co mi k tomu napsala ounz ![]()
bylo mi totiž divný, že každej vet to vidí s operací jinak, přitom oba Ronnyho viděli a bulku osahali... hlavně teda ten druhej vet mě překvapil: napochodovat mi do ordinace takovej hejl dožadující se operace, to je snad sen každýho veterináře (teda těch, co jsem dosud měla možnost vyzkoušet v Praze) ![]()
RoSa já mám zkušenosti z veteriny jen dobrý, ale přijde mi, že fakt někdy co veterinář, to názor, stejně jako u lidských doktorů, no, zeptala bych se ještě někoho, nebo s kým máš lepší zkušenost a k němu větší důvěru, zas ne každej chce do psa zbytečně řezat.
Rufík ma pupeční kýlu, malinkou, taky zvažuju to šmiknout, ale to fakt potenciálně nebezpečný je.
Potrefenáhusa tak Ronny to nemá u pupíku, ale spíš nahoře u hrudníku... já to teď po tom všem, co jsme tu probraly, tipuju asi na úrazovou brániční kýlu (blbej skok, sápání se do vysokýho auta...) urachus je už kvůli tomu umístění bulky blbost... zajdu každopádně ještě jinam, určitě s tim chci něco dělat.
a díky oběma!
RoSa Držím palce nech to nieje nič vážne.
To si spomínam ako sme sa bavili o tom že skočil v kopci do auta, a že to bude možno kýla. Ale ak si niesi istá vždy sú lepšie dva alebo aj tri názory.
MP Marge ja jsem chodila do plaveckyho oddilu a nepamatuju si, ze by nas nutili vydechovat pri kraulu na obe strany. Jinak prsa jsou podle me nejlepsi, ale nesmis se bat jit s hlavou pod vodu :) stylem pani radova hrozne boli krk :)
No me tady na skole prave naucili vydechovat jen na jednu stranu, ale pamatuju si, ze se tady kdysi davno v nejake debate o plavani nekdo zminil, ze se to nema, protoze je to je spatne na zada ![]()
Ja prave umela vzdycky jen ta prsa "pani radova", protoze jako dite jsem mela citlive usi a trpela na zanety. Hrozne mi vadila voda v usich. Protoze za meho detstvi jeste takove vymozenosti jako spunty do usi nebyly (nebo spis byly, ale rodicum zrejme muj problem neprisel dostatecne dulezity na to, aby po nich patrali), tak jsem se nic jineho nikdy nenaucila. Navic u nas v rodine, kde se sice plavalo casto a hodne, ale nikdo jinym stylem neplaval, snad jedine krome dedecka, ktery umel kraula a rad se predvadel na vesnici u rybnika ![]()
Tak nevim...
MP Marge O vydechování na jednu stranu slyším poprvé. V našem!!!
plaveckém oddíle na jednu stranu vydechovali jen ti, kteří to nějak nezvládali na obě strany. Počítalo se to vždy na tři záběry.
Stará Stanová Kůže Vidite, pak se v tom ma clovek vyznat ![]()
Stará Stanová Kůže Ja tomu rada verim, dava to smysl. Ale naucit se to, ja prave nevim, jestli to mam zkouset sama, nebo si zkusit zaplatit nejake ty hodiny...
MP Marge Určitě si zaplať hodiny, sama nemáš šanci tu správnou techniku nějak odkoukat. Trenér ti už poradí, jak postupovat, to tady opravdu nevymyslíme.
Sama časem uvidíš, jaký obrovský rozdíl zvládnutá správná technika udělá, jak ti to půjde daleko lehčeji, budeš rychlejší než většina lidí v bazénu a jakou budeš mít z plavání radost.
Taky si zlepšíš držení těla, záda, budeš se celkově cítit lépe.
Tak to aspoň funguje u mě. :)
Stará Stanová Kůže Ja prave potrebuju posilit zada a zlepsit drzeni tela, nez zacnu vypadat jako zricenina hradu Trosky. Proto se chci k plavani vratit, protoze ze vsech stran slysim, ze je to na zada fakt nejlepsi. Jeste taky joga, ale tu jsem zkousela v byvalem fitku a nelibilo se mi jak ji tam ucili (byla to takova ta dynamicka flow joga), a tady v novem fitku ji nabizeji jen v dobe, kdy nemuzu.
MP Marge jeste je dobry pilates, jestli to u vas nabizeji. Ja mam problemy se zadama, chodim 2x tydne a ted zrovna uvazuju, ze bych si doma dala kazdej den aspon ty zakladni cviky (pilates series of five). Ty jsou teda jen na bricho, v hodinach se dela postupne vsechno (bricho, zada, nohy, ruce).
Joga neni na zada moc dobra, pokud uz ma clovek nejaky problemy (plotynky atd.), hodne se tam delaj cviky v zaklonu.
Dá se někde v Praze nebo okolí rozumně koupat??
Mutziputzi Na Petynce? Můžeš si to dopředu prohlédnout na web kamerách :-).
999 Znám, ale strašně moc lidí
Lilly_Ku To s tou jógou není úplně pravda, záklony se cvičí až v pokročilejších lekcích, navíc, pokud máš problém, řekneš to lektorovi a ten tě upozorní, že to nemáš cvičit a navrhne ti alternativu. Jinak je jóga na záda super, navíc existují speciální lekce pro zdravá záda.
Mutziputzi tak na terase v tom bazénu, ne? ![]()
Mutziputzi Jak kdy. Cestou domů bys mohla jít přes Hrad a dát si něco v té nové Karpíškově restauraci Kuchyň :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.