"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 07:57

Garfie já mám pojištění ke kartě od Komerčky, takže přesně na tyhle cesty nemusim. Pojišťuju se jen na lyže. 

Offline Garfie
28575 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 08:05

moninika Já totiž jaksi žiju v domění, že pokud mám Evropský průkaz zdravotního pojištění, mám pojištění za stejných podmínek jako obyvatelé té dané země (pokud se jedná o nutné ošetření-a jiné požadovat určitě nebudu). Musím zjistit jak to je. 

Stará Stanová Kůže Já třeba jezdím zhruba jednou měsíčně na Slovensko ke tchýni, ani by mě nenapadlo se pokaždé pojišťovat....

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 08:09

Garfie V rámci EU samozřejmě platí naše kartička, ale je opravdu jen na nutné ošetření. V případě, že to bude něco většího, je tam z vaší strany spoluúčast. Stačí havárie, teroristický útok, prostě cokoliv co nezpůsobíte vy a myslíte si, že se vám nestane a ocitnete se v nemocnici a už to jede... Jenom transport do nemocnice v ČR třeba...

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 08:12

moninika A do jaké míry toto asi tak pokrývá zmiňované pojištění ke kartě?

Offline Garfie
28575 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 08:13

moninika právě na to koukám,  transport do ČR je jasný, ale zajímalo by mě, co je to "nutné ošetření", právě třeba v případě dejme tomu nějaké havárie....to tady asi nevyřešíme, ale zkusím to někde nastudovat :-) Jako já si teď to pojištění klidně udělám, ale rozhodně si nevzpomenu pokaždé, když jedu na Slovensko a jezdím tam často :-)

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 08:16

Stará Stanová Kůže Je, to nevím, to bude uvedené ve smluvních podmínkách, já osobně ho nemám, takže jsem nezjišťovala...

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 08:28

Garfie Tady je třeba nějaký starší článek https://www.novinky.cz/finance/375535-s-kartickou-zdravotni-pojistovny-vas-i-v-zahranici-osetri-zdarma-ma-to-ale-omezeni.html .

Z osobní zkušenosti ale vím, že v případě, že jsou lidé hospitalizovaní, snaží se je příbuzní dostat co nejdříve do české nemocnice. My na české zdravotnictví neustále nadáváme, ale opravdu buďme rádi za to, co máme. A je rozdíl, když jste pojištění a přiletí pro vás co nejdříve letadlo a neplatíte nic nebo ty částky jsou desetitisícové.... A fakt se vám můžou stát věci, co by vás ani nenapadly.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 08:30

Garfie ani bych na to nevzdechla, presne jak pises

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 08:31

Garfie Pojistit, urcite. Ale jinak teda zavidim, tam je to uzasny...Ja uz si budu muset najit nejaky kamaradky na tyhle akce. 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 08:33

Haha, teď mi došlo, že jsme chtěli dnes vyrazit kamsi do Polska a pojištění samozřejmě nejsme. no, zbytek výpravy pořád spí, takže je to jedno.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 08:41

Já mám pojištění přes 02, platí když jsem na roamingu, asi je to dražší než by muselo, ale zas na to člověk nemusí vůbec myslet.

Offline Garfie
28575 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 08:43

moninika Mrknu na to, díky moc! 

viktorka_od splavu  Já už jsem navíc předem naježená, protože minule jsme byly ve stejné sestavě v Budapešti a tahle kamarádka (co nám teď připomíná pojištění) neustále kontrolovala, jestli máme zapnuté tašky, aby nás někdo neokradl a tak...no zařekla jsem se, že už nikdy, ale zase jsem do toho spadla...

Luna Příště tě bereme s sebou, pokud opustíš na víkend low carb a povolíš si spoustu vína, tak zapadneš! 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 08:55

Garfie Když jedu někam jen na otočku přes den tak většinou zapomenu, ale jinak je položka "pojištění" v mé univerzální tabulce pro plánování zahraniční dovolené, viz jedno vedlejší vlákno :D, takže nezapomínám. Přes net pár kliků, peněz to taky moc nestojí a jeden nikdy neví, za mě jednoznačně lepší to mít radši zařízený... 

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 09:00

Poisťujem sa aj pri ceste do ČR na viac ako len na otočku,po tom ako jedni známi museli predat dom, aby vyplatili liečbu syna na dovolenke, kde bol účastníkom nehody. Operácie, prevoz vrtulníkom a pod. ich takmer zruinovalo. Základné poistenie na zdravotnú kartičku je naozaj základné.

49364 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 09:01

Garfie au a taky obed aby byl ve 12 a umyty ruce? jsem kdysi byla na cundru s ucitelkou z ms a to bylo pravy peklo:-)()

49364 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 09:02

Janulik03 a to mel tu nehodu v cesku?:-O

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 09:07

nie rakusku, ale vy ste pre nás taká istá cudzia krajina pre ošetrenie, ako to rakusko. :(

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 09:07

moninika A do jaké míry toto asi tak pokrývá zmiňované pojištění ke kartě?

​Mám taky celoroční cestovní pojištění ke kartě (zaplaťpámbu, člověk na to nemusí myslet) - a je to stejný jako běžný komerční připojištění: nějakej limit na ošetření, na ukradení zavazadel, na přepravu mrtvoly... 

49364 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 09:10

Janulik03 to ano, ale tam maji jiny ceny a dosti spoluucast.

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 09:15

viktorka_od splavu neviem, nehladala som si to, len nemiemin riskovať, že ma decká ešte po smrti budú preklínať.   Prípadne by ma na vozíčku za trest otáčali tvárou do kúta za to ....

Inak to ma napadlo, to som videla už viackrát. Prečo ludia, ktorí tlačia svojich nemohucich  na vozíčkoch, ich naozaj nechaju stát niekde na chodbe kým vybavujú tvárou k stene? Ide ma poraziť, ked to vidím. Také ignorantské.