"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:04

whiskas je, je to přesně ten důvod. Jednou jsem dokonce četla docela pěknou myšlenku nějakýho lékaře - že lidstvo vždycky hyne né na nedostatek, ale na nadbytek. Že středověk měl nadbytek špíny - a tak byl mor a tyfus. My máme nadbytek jídla a čistoty a chemie - a tak jsou alergie, diabetes, astma a rakovina. 
Akorát vysvětli to tomu chorýmu mozku, kterýmu se příčí ty ruce prostě neumejt. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:05

MP Marge Já pavouky také nemusím (proto jsem zdůraznila, že byl sušenej). Sekáči jsou ještě v pohodě (ovšem to vlastně nejsou pavouci), ale takové ty vykrmené, nedej bože chlupaté, obludy .

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:05

Mne jednou kolegyne vratila knizku, kde byla jako zalozka vlozena pouzita vatova tycinka .

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:06
Reakce na Pinot Noir:

MP Marge Nejsem přecitlivělá, v MHD si sedám, na kliky sahám, vozíky používám, časáky u doktora beru do ruky ... Ale ta náplast teda 

Jiná Realita Uf, někteří lidi jsou teda na facku. Kromě přehrabovačů pečiva mi ještě pijí krev omačkávači ovoce - každou nektarinky či broskev silou zmáčknou a pak si stejně žádnou nevezmou 

​Jo, z toho bylo soufl i mne 

A jinak kdybych nekde videla neco podobneho jako Jina Realita, tak by se mi navalilo stejne. Jako snuptychl v ruce, kabelka v pecivu - WTF!?

Amici, jak jsou mikrofobni, by nejspis v takovem pripade volali ochranku. Tady, pokud se saha do peciva, tak jedine a zasadne s ubrouskem nebo mikrotenovym sackem, ktere uz jsou nachystane spolecne s lahvi desinfekce ja ruce. Za cela leta jsem to tady nevidela nekoho porusit. 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:06

MP Marge jdu rozeslat nějaký sz 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:07
Reakce na eeny-meeny:

Mne jednou kolegyne vratila knizku, kde byla jako zalozka vlozena pouzita vatova tycinka .

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:07
Reakce na whiskas:

MP Marge Já pavouky také nemusím (proto jsem zdůraznila, že byl sušenej). Sekáči jsou ještě v pohodě (ovšem to vlastně nejsou pavouci), ale takové ty vykrmené, nedej bože chlupaté, obludy .

​No, ty jsou moje nocni mura 

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:07

Gellnerova rakovina byla odjakživa (to ostatní nevim, minimálně diabetes I. taky)

eeny-meeny 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:08
Reakce na Gellnerova:

MP Marge jdu rozeslat nějaký sz 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:10

​a nemůžeš si to sama nějak.. vyléčit? (mám to samý:-(

​Tak to vite, kovarova kobyla... Sebe terapeut moc nevyleci. Coz ti pavouci, tech tady nastesti moc nemame, ale te fobie z ohne bych ze docela rada zbavila 

49363 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:15

MP Marge tak já myslím že fobie z ohně je pochopitelná a hlavně přirozená, prostě si člověk dává pozor. já mám po jedné domácí nehodě s následky trochu fobii z horkého a tak - a rozhodně to není nic čeho bych se chtěla zbavovat, naopak. s pavouky, pokud nežiju někde kde jsou nebezpeční, je to jen otravný

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:18

Fobii z pavouku mam takovou, ze jsem dostala hystericky zachvat, kdyz na me syn ze srandy hodil gumoveho pavouka velikosti pomerance. Ja vedela, ze je to hracka, ale stejne to nepomohlo. 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:20

Kora tak hlavně knížky si nepučujou žádný prasata, knížky čtou slušní lidi!

pardon, nešlo to jinak 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:21

slušné fobie tady... :-) teda kromě toho pečiva, to je fakt ekl a jsem ráda, že to nemusím řešit...

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:21

Vy na tu hygienu jednou chcípnete! Víte, jak zdravá je trocha poctivý špíny???? 

49363 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:22

eeny-meeny dostal by po hubě

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:25

Gellnerova Já takové vyjádření četla ohledně přehnané/extrémní hygieny u dětí. Prý ten život v komplet sterilním prostředí v podstatě zabrání vytvoření řádné imunity.

Ale k věci. Neprožívám tedy takové extrémy, ale ruce se myju také docela často a občas mám chuť se už nikdy nedržet v MHD .

A co byste dělaly v případě této situace: včera přistoupil do vagónu v metru pár, evidentně to byli bezdomovci. Já stála u dveři, oni si sedli. Pán držel pytlík s rozblemtanejma koblihama a jal se je konzumovat, takže bylo vidět, jak strašlivě má špinavé ruce (mimo jiné). Paní totéž, k tomu přerostlé nehty a za nimi špína, už taková ta zažraná. Prostě smutný obraz. Mně je takových lidí vždy strašně líto a přepadne mě taková marnost. Kousek od nich seděla žena s kočárkem. Dítě ječelo, asi s sebou mrskalo a upadl mu dudlík, který se kutálel a ... teď to přijde. Kdo byl nejpohotovější? Ona žena. Dudlík sebrala a podala matce. Úplně jsem na ní viděla ty rozpaky, jestli si ho od dotyčné vůbec převzít a následně, kam s ním. To by byla situace pro vás .

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:27

MP Marge tak já myslím že fobie z ohně je pochopitelná a hlavně přirozená, prostě si člověk dává pozor. já mám po jedné domácí nehodě s následky trochu fobii z horkého a tak - a rozhodně to není nic čeho bych se chtěla zbavovat, naopak. s pavouky, pokud nežiju někde kde jsou nebezpeční, je to jen otravný

​Tak ona je fobie a fobie. Take povazuju za prirozene, ze pokud si clovek spali pulku hlavy, jako ja v unoru, tak ma pak z ohne respekt a dava si pozor. Jenze me obtezuji sny, ze horim, nebo nekdo jiny hori; ve dne mam vize, jak se moje nehoda zase opakuje, ale tentokrat v byte neni pritel, aby mi pomohl uhasit vlasy, z kohoutku najednou tece benzin misto vody, atd. Dokonce uz jsem se pristihla, jak premyslim o tom, jakym zpusobem bych hned po nehode spachala sebevrazdu, protoze bych v zadnem pripade nechtela prezit jako "burn victim". A to uz ani normalni, ani zdrave neni    

Ani vonnou svicku uz v byte nesnesu 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:30

whiskas Moje děcko už dalo do huby takové věci, že tohle by mě vůbec nerozhodilo  Navíc dudel byl na zemi, tak vždycky se dá říct, hele, neházej to na zem, teď ho musíme někde umýt.

49363 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:31

MP Marge aha tak tomu bych asi už já laicky neříkala fobie ale nějaký.. posttraumatický stres? nebo jak se to.. a na léčení je to určitě, to je jasný. drž se!