"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:32

MP Marge Tak ale tvoje fobie je po takvovém zážitku docela pochopitelná. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:32

whiskas Poděkovala bych, strčila dudlík do kapsy,dítě nechala řvát a na příští zastávce vystoupila. A dudlík vyhodila. 

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:33

Pinot Noir tak asi nejde o to že by ho maminka tomu dítěti dala zpátky do pusy.-)) spíš jestli si ho vůbec vzit do ruky.. o mě se jednou u trafiky otřel bezdomovec loktem o rukáv.. v šalině jsem si musela sundat kabát a nacpat ho do igelitky, lidi si ode mě odsedávali.

49363 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:34

Kora fakt bys ho vzala do ruky? a do kapsy? viz můj předchozí post...

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:34

Pinot Noir Jasně, ale bylo vidět, že dotyčná by se toho dudlíku nejraději okamžitě zcela vzdala. Ale překonala to a podanou věc přijala. Uvedla jsem to jen v rámci aktuální diskuze o děsu z bacilů .

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:35

viktorka_od splavu Tak to bych ho ale nemohla sebrat ani z podlahy tramvaje, ne? Ta hygieničtější než pracka bezdomovkyně nebude.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:38

Kora Tak nějak to pak proběhlo. Tedy strčila ho do takové té kapsy u kočáru (jak visí na madle), ale osud dudlíku samozřejmě nevím. 

49363 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:39

Pinot Noir no to si piš že jo. jako fakt nevím co na sobě ten člověk měl, nebylo vidět nic, ale ten strašlivej, strašlivě příšernej puch cítím dodnes. nebýt chudá samoživitelka s děckem bych ten kabát přísambohu hodila do nejbližší popelnice

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:39

viktorka_od splavu A ty bys ho od ní nevzala? Mně by se do toho nechtělo, ale bylo by mi trapné si ho nevzít, protože bych ji tím zřejmě urazila.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:40
Reakce na whiskas:

MP Marge Tak ale tvoje fobie je po takvovém zážitku docela pochopitelná. 

​Vsak ja se take necitim nijak provinile 

Ale neco by se s tim udelat melo, protoze ono se to muze casem vyrazne zhorsit. Nerada bych, abych se jednou dockala toho, ze se bojim vecer usnout, protoze "co kdyby v noci zacalo horet" (priklad ze zivota, nastesti ne meho). 

Offline Kora
příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:40

viktorka_od splavu Jak píše whiskas , jasně že bych se ho nejradši nedotkla, ale v tu chvíli bych ho asi do ruky vzala a koukala se ho co nejrychleji zbavit. Proto bych vstoupila a letěl by do koše. 

49363 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:40

whiskas ale jasněže asi vzala.. vůbec ne kvůli trapnosti, ale že bych se bála že sáhne na mě

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:42

MP Marge aha tak tomu bych asi už já laicky neříkala fobie ale nějaký.. posttraumatický stres? nebo jak se to.. a na léčení je to určitě, to je jasný. drž se!

​Jasne, lehka forma PTSD (v mem pripade lehka, protoze me to v beznem zivote zatim nijak neomezuje). A diky 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:43

viktorka_od splavu No jak myslíš. Já myslím, že podlaha, po níž přešly tisíce bot, které před tím šláply do bůhvíčeho, moc čistá není. A když na ni děcko flusne dudlík, mám ho tam jako nechat ležet, protože se ho najednou štítím? 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:45

whiskas taky bych to vyhodila, fuj. Do plastu, pochopitelně 

MP Marge nesmírně se mi líbí, jak to otevřeně píšeš. Samozřejmě je to tvoje práce a nemáš s tím problém, já se taky snažím tyhle věci normálně říkat, pokud přijde řeč - každej něco má, strachy, fobie, však víme. Kdyby lidi mluvili a nedělali z toho takový drama, hned by se nám všem žilo mnohem líp. S mnohem větším pochopením. Takový to "ježiš, ten je divnej, hele, co dělá" - a nikdo netuší, co ten "divnej" zrovna má v hlavě za obludu. Já mám za sebou jen takový to obsedantně-kompulzivní "kontrolovací"  období - nic hroznýho, nic, co by nešlo zvládnout - a přesto to bylo tak strašně těžký "být normální" - pro ty okolo. Pomohlo mi až to, když jsem si v knize přečetla, že to má hrozně moc lidí, akorát se za to strašně styděj. Tak jsem se přestala stydět - a ono to přešlo. 

edit - což teda samozřejmě nemá přímou souvislost s tím, jak to máš ty, jen se mi líbila ta otevřená upřímnost, myslím, že hodně lidí by se zdráhalo to takhle bez zábran popsat ve stylu "koupim bagety a šunku". Co kdyby někdo naznačil, že to jako přeháněj!!! Dík

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 23:11

Gellnerova Jeee, diky, tos me uplne dojala  Ja moc na "kostlivce ve skrini" neverim, no, uz od mladi jsem tak nejak instinktivne tusila, ze to z dusevniho hlediska nebude moc zdravy. Slovy (me oblibene) Popelky Bilianove "podavam se tak, jak jsem", a pokud s tim ka nekdo problem, tak ma problem SE MNOU a aspon tedy vim, na cem jsem 

Offline Sieglinde
39 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 23:21
Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 00:13

whiskas Myslím, že ta maminka se zachovala velice slušně a velice lidsky. Dál bych postupovala jak píše Kora 

Pinot Noir Máš k tomu velmi rozumný přístup. V této souvislosti nemohu nevzpomenout na dcery, když ta skoro tříletá snášela té roční posbírané bobky od zajíců a ta malá je pěkně papala. 

Každý extrém škodí  a extrémní čistota jakbysmet.

Offline Sweet Potato
40441 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 08:56
Reakce na žluťásek:

pardon, nešlo to jinak 

​Čekala jsem, kdy se objevíš

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 09:19

Tada co z vás všechno po mojí napůl vážně myšlený poznámce o šmucik knížkách z knihovny vypadne, to je děs, všem obsedantním myčkám rukou a uživatelkám dezinfekčních gelů bych doporučila návštěvu odborníka