"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 11:08

palahniukowa Musí být těžké pojmenovat svůj problém a ještě těžší s ním žít. Plně to pochopí jen ten,co to poznal a přiznám se,že jsem ráda,že s tím zkušenost nemám. Co mě ale těší,že jsi schopná komunikovat a ptát se, věřím,že to může pomoci a hrozně držím palce.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 11:14

palahniukowa Jsem moc ráda, že tě tady vidím :-). Jak se mají Zunka a Black?

Offline Potrefenáhusa
38880 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 11:38
Reakce na Zina:

A mimochodem, ohledně toho, co s dokázala se Zunkou, jsi můj velkej vzor - to jen abys věděla ;-).

palahniukowa jo, to muj taky!!!

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 14:23

dakujem Vám vsetkym. ste velmi, velmi mile a vzdy tu najdem potrebnu podporu, dakujem. ad diagnoza: v skratke je moj mozog pod vplyvom socialnej interakcie v takom strese, az ma pocit, ze musi realne bojovat o zivot a to je niekedy vela aj na kona, vsetok ten adrenalin a pod. vlastne o tom pisem hlavne preto, lebo som sa rozhodla odist z prace, ktora bola uplne pod moju uroven..., a je to pre mna obrovska vec, takze o par tyzdnov uvidim, ci som kamikadze alebo hrdina.  

viktorka_od splavu beriem prilezitostne lieky na uzkost, len mam pocit, ze je uz ich teda prilezitostne neberiem (skor pravidelne), tak zvazujem/e (s lekarom), co dalej, kedze vsetko ma svoje plusy aj minusy.

Kokoska zial (alebo nastastie) som introvert aj na internete :-)

Zina Potrefenáhusa tak zasa domrvit si psa a nasledne ho dat dokopy nie je ziadna velka slava. ale psy mi velmi pomahaju, tie moje uplne najviac. to trapenie, ktore som so Zunkou mala, sa mi teraz 1000x vynahradza, je to skvely pes, Black detto.

999 zvladaju to so mnou statocne :-)

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 14:28

palahniukowa drz se 

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 15:25

palahniukowa nojo, já myslela spíš něco trvalejšího než anxiolytika, tak hlavně že jsi v dobrých rukou a nějak to s lékařem vymyslíte:-)

jsi hrozně statečná, rozhodně hrdinka!

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 15:57

Vím, že se to tu řeší stále dokola, ale můžete mi prosím poradit, jak mám z Brna odeslat balík do COS?

Edit.: našla jsem odkaz od Lama_z_Lana, ale není tom čr. Znamená to, že musím na poštu a zaplatit to?

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 16:51

palahniukowa Ještě mě napadlo, jestli jsi někdy zkoušela Bachovky https://www.bio-bachovky.cz. Ve svém okolí mám případy, kdy pomohly překonat úzkosti. A co mě dost přesvědčilo, že se nejednalo jenom o dospělé, kde by fungoval princip placeba, ale i o dítě, nebo dokonce o koně .

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 16:58

nellielovett On ten odkaz fungoval jenom nejakou prechodnou dobu

Ale napadá mě, co objednat kurýra přímo na stránkách DPD?

Píšou tam:

Vyplňte rychlou online objednávku a balíček zabalte. Následující pracovní den ho u vás kurýr vyzvedne a přiveze také přepravní štítek, na kterém budou údaje z vaší objednávky. Než balíček kurýrovi předáte, nalepte na něj přepravní štítek. Za přepravu zaplatíte přímo kurýrovi. Platit můžete hotově a pokud má kurýr terminál, tak i platební kartou.

Ale pokud je ten štítek z COS předplacený, teoreticky by člověk za kurýra ani zásilku platit nemusel, ne? Asi by to chtělo zavolat přímo do dpd a zeptat se na tento konkretni případ.

Offline Potrefenáhusa
38880 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 17:00

999 já vždycky, když si o těch bachovkách čtu, tak mám pocit, že je potřebuju úplně všechny...

Online dzizisketa
8969 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 17:07

palahniukowa 

Jé ahoj! Moc ráda tě vidím! Já jsem sice osobnostně zcela opačného založení (můj mozek jako skvělá vyhodnocuje i rozhodnutí, která by každý jiný zhodnotil jako problematická ), ale věř mi, že tady tě má určitě spousta lidí rádo.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 17:10

Lama_z_Lana díky. Volala jsem do dpd, tam mi řekli, ať zavolám do cos a nechám si poslat tento link. V cos mi řekli, ať to rovnou odnesu na poštu, že mi to pak proplatí. 

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 17:23

palahniukowa som rada,že ťa tu vidím.Nikoho s rovnakou diagnózou nepoznám,ale každopádne ti veľmi držím palce Si silná žena a ako už bolo spomenuté,už len to,že si tu napisala,je veľký krok.Drž sa!Posielam objatie a nezabúdaj,že je tu veľa ľudí,ktori na teba myslia a podporujú ťa.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 18:59

palahniukowa Taky tě moc ráda vidím a moc držím alce. Pereš se statečně. Drž se a bojuj 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 19:10

palahniukowa Pár lidí, kteří se léčili a léčí s depresemi znám. Jsou to lidé, které mám skutečně ráda. A letos jsem i já musela začít řešit nekončící stavy úzkosti a občasné záchvaty paniky. U mě je to ale reakce na onkologické onemocnění. Musím se ovšem přiznat, že ač je snad samotná nemoc zažehnána, tak psychika je nabouraná snad více než fyzické tělo. A upřímně - nevím už kudy kam. Před časem jsem zde o tom psala a dala jsem na rady a vyhledala "pomoc" psychologa. Bohužel jsem po pár sezeních zjistila, že to byla jen ztráta času. Nepomohl mi ani v nejmenším. A tak své úzkosti prožívám dál. Takřka permanentní strach, úzkostí sevřené nitro, kdykoliv a kdekoliv ... dokonce už se s tím i budím.

Ráda bych Tě nějak povzbudila, ale nevím jak. Mohu jen napsat, že asi vím, jak se cítíš a jak je to nepříjemné.

Drž se! 

Offline Garfie
28571 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 19:17

palahniukowa Držím pěsti, tohle je vážný boj, ale ty to zvládneš, už jsi se poprala se spoustou věcí!!! 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 19:31

palahniukowa Já jsem byla přes zimu taky na anxiolytikách, ale ty jsi na tom mnohem hůř, takže by asi moje zkušenost stejně byla k ničemu. Přes zimu mi bylo hodně blbě, ale časem se to srovnalo a já mohla vysadit. Teď jsem bez a doufám, že mi to vydrží.

Takže maličko, ale asi opravdu jen maličko, chápu, jak ti je a moc ti přeju, aby bylo líp 

Offline Spinifex
65 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 19:32

palahniukowa 

"mam teraz tazsie obdobie, preto sa chcem spytam: poznate niekoho s touto diagnozou, prip. nejakeho fakt velkeho fobika, ktory zvlada normalne fungovat?"

Ano, znám lidi s touto diagnózou, kteří dokážou normálně fungovat, ale asi vás zklamu. Užívají antidepresiva. 

Podle vašich projevů to odhaduji na středně těžkou až těžkou depresi (Beckův test).

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 19:42

Spinifex proč "zklamu"? na tom že se léčí je snad něco špatnýho? Dalia já vím že tě tu povzbuzovaly abys vše zvládla bez léků, ale myslím že je to strašně těžký až nemožný bez pomoci a hlavně - když se to rozjede tak pak je daleko těžší to ubrzdit/vyhrabat se ze dna, než když to podchytíš v začátku a nespadneš do toho hluboko..

jinak ze zkušenosti z okolí (ne vlastní, ale blízkých) jsou největší svinstvo benzodiazepiny, které celkem ochotně lidi jak dostanou, tak i berou. antidepresiva jsou daleko bezpečnější a přitom furt "zlo" - nechápu. jasně, musí se brát dlouhodobě a je třeba najít ta správná. ovšem kamarádka kterou obvodní dva roky cpal lexaurinem a její následné absťáky když jí to došlo a chtěla přestat mě fakt přesvědčily že zlo je jinde...

Offline Spinifex
65 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 19:45

viktorka_od splavu No, vyrozuměla jsem, že antidepresiva nebere, jenom nějaké oblbováky proti úzkosti. Tak asi nechce.