Jiná Realita https://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80387408/
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Jiná Realita Květinářství, Hornbach, Bauhaus, nějaký zahradnictví...
Jiná Realita v těch velkejch zahradnictvích to mívaj docela běžně
Koupila jsem decku do ohradky na Bonami vlneny koberec. Uz po vybaleni ta vlna desne chlupatela, cucky a tak. Tak jsem ho vyprala na 30, jsk na nwm bylo napsane a chlupati dal. Je to na reklamaci? By se po nem asi nesmwlo chodit aby to nedelal a to je nam naprd.
Myslím, že vlněné koberce ze začátku chlupatí všechny. Některé i hodně dlouho.
Zřejmě to do ohrádky není to nejvhodnější.
Jiná Realita myslim že občas ho maj i v Lidlu.
Hm tak ja si ho necham a do ohradky dam jiny:)
rasaNori Ginevra Jsem tam zrovna na jeden vlněnej kobereček koukala, sháním na zimu nějakou předložku před postel. A teď teda nevim, jestli ho chci, nestojím o chlupy v posteli
Vlněný koberec se zkraje musí jaksi “sešlapat”, nemá se ze začátku ani moc luxovat. Pak to chlupy pomalu přestane pouštět. Půl roku minimálně. Mělo by to být i v návodu k ošetřování.
rasaNori do ohrádky bych použila bavlněnej
opät si tu po case nieco odlozim, pretoze svojho casu mi to tu velmi pomohlo, tak to skusim znova. a kedze to vlastne obsahuje otazku, vkladam to sem a nie do staznosti alebo priznani.
zacala som poctivo riesit svoje depresie a dnes je to viac ako rok, co oficialne zijem s diagnostikovanou uzkostnou - vyhybavou - poruchou osobnosti (avoidant personality disorder). je to peklo. so socialnou fobiou, introvertnostou, hanblivostou alebo urcitou formou elitarstva sa to vobec neda porovnavat: moj mozog so mnou jednoducho nonstop bojuje a spochybnuje kazdu jednu pozitivnu myslienku - a cim jednoduchsia vec, tym vacsi boj a pochybnosti. nove (a neplanovane) situacie su katastrofa. veci, ktore ini ludia zvladaju lavou-zadnou, povazujem u seba za nadludske vykony. dokonca sa necitim "hodna" ani pisat nejaky moj nazor na internetove forum, lebo... lebo AVPD: riskujem kritiku, odmietnutie, nepochopenie a moj mozog povie: "hovoril som ti to, marna snaha" a to aj napriek tomu, ze vas tu "poznam" :-) a som na toto prostrediu tu relativne zvyknuta.
mam teraz tazsie obdobie, preto sa chcem spytam: poznate niekoho s touto diagnozou, prip. nejakeho fakt velkeho fobika, ktory zvlada normalne fungovat?
palahniukowa Tak to ber ten svůj post jako malé vítězství nad vlastním mozkem, protože si tady napsala a vyhlásila mu boj. Hrrr na něj!!! Rychle napiš ještě něco, dokud to jde. Držím palce!
palahniukowa často na tebe myslím, jsem ráda že píšeš![]()
teda zní to fakt zle, já bohužel neznám, sociální fobik sice jsem, ale jasně že to je nesrovnatelný.. tak se aspoň zeptám - pomáhají nějaké léky aspoň trochu, bereš něco?
palahniukowa posílám aspoň virtuální podporu
Musí to být moc těžký.
palahniukowa pomoct/poradit neumím, ale jseš moc sympatická a držím palce
palahniukowa Často na tebe a tvoji smečku myslím. To, co zažíváš, musí být opravdu peklo. Ale stanovená diagnóza je aspoň první krok. Bohužel žádnou zkušenost z okolí ani radu nemám, jen držím pakce. Hodně sil.![]()
Neznám, ale gratuluju k tomu, že jsi se tady dokázala vyjádřit a pojmenovat problém. Dobrá práce! ![]()
palahniukowa Moc ráda vás zase vidím! Právě internetové příspěvky by mohly být takový trénink - ty lidi nikdy nepotkáte, neuvidíte, je to tady takové "jenom jako". I kdyby vám někdo napsal nepříznivý komentář, nemusí to mrzet tolik jako kritika naživo. Na mě jste vždycky působila milým dojmem a dost statečně, jak jste psala o těch rodinných trablech a jak se s tím musíte potýkat. Tak hodně sil a štěstí do dalšího "boje" a doufám, že se zase brzo objevíte!
palahniukowa ráda tě tu vidím a držím palce!
palahniukowa Já na tebe přiznám se taky často myslím, trochu jsme teda doufala, že za tvojí nepřítomností jsou spíš nějaký pozitivní důvody. Mrzí mě, že to tak není, ale souhlasím s ostatníma, že už zo, žes to sem napsala, je krok dopředu.
A mimochodem, ohledně toho, co s dokázala se Zunkou, jsi můj velkej vzor - to jen abys věděla ;-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.