Ounz pisu bez diakritiky prevazne z mobilu nebo tabletu, vetsinou u kojeni takze jednou rukou a i interpunkce diky tomu dost pokulhava. Ale z pocitace pisu celkem normalne![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
rasaNori Taky mě na tabletu nebaví psát háčky a čárky, musím vždycky podržet to písmenko a vybrat možnost a to zdržuje. Nebo vybrat z nabízených slov, což občas dělám, ale taky je to zdržení a stejně ne vždycky se nabídne to, co potřebuju a opravovat to je ještě větší opruz.
Janulik03 Aspoň vím, odkud to máme. U nás je takové multijazykové prostředí. ![]()
Kokoska V poslední době vídám v komentářích tolik automatických oprav a překlepů, že mám někdy problém pochopit, o čem je řeč.
Bledule slyselas ve zpravach to o parkovani v centru a mariankach?
Bledule automatické opravy jsem si vypnula, tohle je jen nějaká funkce, která nabízí dokončení rozepsaného slova a nemusím to využít.
rasaNori Ne, mám se děsit? ![]()
rasaNori no vždyť to píšu, že to s tou diakritikou ne vždy de..
barbucha tak ten selskej kefír v kelímku je moc dobrej, hustej a lahodnej, lehce nakyslej. Právě sme ho tu s kolegou vyzunkli. Udělej si v sobotu vejlet na kulaťák :)
Bledule ze pry zrusi zdarma nejakych 150 mist v centru, pak u Dvoraka no a v Mariankach cele pry...uvidime bude legrace
A to bych mohla ![]()
barbucha kdyžtak doporučuju nesnídat, mohlo by tě mrzet, že nemáš místo na něco dobrýho
doufám, že kdyžtak nebudeš z kefíru zklamaná
rasaNori Já parkuju v Mariánkách u Billy, když jdu na alergologii. Když se teda zadaří. Asi to bude ještě horší. ![]()
Kokoska To nebylo konkrétně na tebe, ale jen obecný povzdech. Psaní bez diakritiky mi nevadí.
barbucha pagáčky? Je to tam trochu vi’c hip než bylo, chodí tam hodně lidí, člověk, když má jasnej cíl, tak se musí i trochu prodrat, ale maj tam hodně věcí, i dobrý a hodně se za tu dobu co to je rozvinula právě ta sekce občerstvení, teď už je tam i místo k sezení a posledně byla už i střecha. Místo k sezení se najde dobře. Ale já chodim hned po ránu, nebo dopol z práce, okolo poledního nevim, ale tipla bych, že jak se tam lidi střídaj, bude místo furt. Maj hamburgry, ryby, pelmeně, asii, bagetky..palačinky, kávu, víno, pivo, dost se to tam i střídá, ale člověk si vybere. Maj i stránky na netu, kde je ořehled všeho..
barbucha Já si kupuju kefír a taky třeba luxusní tvaroh od firmy Bemagro. Třeba máš nějakou prodejnu, kde to prodávají blízko. https://obchod.bemagro.cz/prodejny-a-trhy/
Koupila jsem decku do ohradky na Bonami vlneny koberec. Uz po vybaleni ta vlna desne chlupatela, cucky a tak. Tak jsem ho vyprala na 30, jsk na nwm bylo napsane a chlupati dal. Je to na reklamaci? By se po nem asi nesmwlo chodit aby to nedelal a to je nam naprd.
Kokoska no pointou příspěvku asi mělo být, že dlouho a pozdě jsou dva různé výrazy, které ne vždy jdou libovolně zaměňovat aniž by se ztratil smysl sdělení.
pro jistotu ještě opakuju, že to bylo k tvému postu vysvětlujícímu že slova dlouho a pozdě jsou úplně stejný, se stejným významem. aspoň tak jsem to teda pochopila... já jen říkám že stejný to není, používej si to samozřejmě jak chceš:-)
v botách i v botech je taknějak to samý, byť to druhé není spisovné, rozumět tomu asi je, teda... nesetkala jsem se s tím, že by nářečním tvarům v rukách/v botech/atp někdo nerozuměl, o čem jako mluvím.
Janulik03 jojo, chudý ženich může být boháč a hrubý svetr je teplý/tlustý a ne škrablavý
u nás se taky míchá všecko se vším, ještě nám teda chybí ta polština co tam mají u Bledule :-))
Bledule A taky se u vás pije holá voda?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.