Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Kokoska
34348 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 11:19

Ted jste me vydesily, cetla jsem s prvnakem mama, mame, mimi atd. A on misto toho druhyho m porad cetl L!

Offline continuity
42127 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 11:22

barbucha jenže to moje dítě, které je na tom hůř, ti odříká vyjmenovaná slova jako když bičem práská. To vůbec není problém v tom, že by se neučila. Teď už teda jo, jenže to je problém s motivací, ať děláš co děláš výsledek se nedostaví. To je problém i pro dospělého, natož pro dítě. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 11:27

Kokoska Myslím, že je to u prvňáčka normální. Syn taky zaměňoval písmenka, nebo hádal slova a žádnou poruchu nemá.

Online Kokoska
34348 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 11:31

continuity ono spis to cteni pomuze v tom, ze kdyz uz to napises blbe, zda se ti to slovo divny a zamyslis se. Samozrejme ten problem Evaeva to neresi, a ani to i/y na konci slova. Ale uznej, vypada takova riba nebo mídlo normalne?

Online Kokoska
34348 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 11:33

Kan asi je jeste brzo to posuzovat a asi je hlavne nepozorny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 11:50

Kokoska jasně! Já jsem četla hodně, ale bohužel s/z, mně/mě mě to nenaučilo

Offline continuity
42127 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:05

Kokoska čtení pomůže, ne že ne. Jen není potřeba očekávat, že bude výsledkem bezchybný pravopis. muž čte hodně, dokonce sám říká, že se mu to čtením zlepšilo. A pak se mě zepta s jakým i je Libanon. 

Online Vari
2176 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:15

U nas v praci prevazuje muzskej kolektiv, jeden inzenyr vedle druhyho, ale jsou schopni napsat V oběktu se nachazý... By me z nich kleplo, obcas musime pred lidma vypadat jako banda dementu.

Offline barbucha blogger
35336 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:16

continuity 

No jo, ono uvést teorii do praxe taky chvíli trvá, to je druhá etapa... která ji teprve čeká. Ale myslím, že ta vyjmenovaná slova a třeba shoda podmětu s přísudkem - že není škoda se je učit teoreticky i kdyby si na ně vzpomněla jen občas, tak nebude mít aspoň špatně úplně všecko.

Kokoska 

Tak nějak jsem to myslela... když stokrát uvidíš "ryba", tak "riba" už ti pak bude připadat divná. 

Evaeva 

Tak ale nejsi na tom zas tak špatně, něco v tobě zjevně zůstalo

Offline andulka01
12746 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:24

Vari Exmanželovi právníkovi jsem opravovala články - s/z nic, shoda podmětu s přísudkem nic, malý velký písmena... 

Online Kokoska
34348 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:29

andulka01 ja manzelovi opravuju taky, ale jako Slovak ma trochu narok. Miva to dobre, az na nejake to i/y. Vzhledem k tomu, ze pise obecne, napr. Uzavreli jsme smlouvu, Upravili jsme SW, nechapu, proc tam furt strka y. Tolikrat jsem mu to vysvetlovala a stejne to tam obcas sekne.

Online Sweet Potato
39814 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:30

K těm balíkům. Poslední dobou čítávám něco takového:

Offline Karja
44026 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:34

Sweet Potato :-D:-D

Jste mě znejistily, mám 4 balíky ve weedo boxu:-D. Navíc to potřebuju vyzvednout s dětma a nakecat jim, že je to něco na stavbu:-D. Bože to je hrozne, ony si i dárky k Vánocům musí vyzvednout samy. 

Offline andulka01
12746 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:34

Kokoska u ex to je čistá lenost :-) je neuvěřitelně sečtělej, žádné dys nemá.

Offline continuity
42127 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:36

Sweet Potato nejbližší volné místo v seznamu podle abecedy?

U nás to v prípade, že box plný, naštěstí prdnou na poštu. 

Offline continuity
42127 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:37
Reakce na barbucha:

continuity 

No jo, ono uvést teorii do praxe taky chvíli trvá, to je druhá etapa... která ji teprve čeká. Ale myslím, že ta vyjmenovaná slova a třeba shoda podmětu s přísudkem - že není škoda se je učit teoreticky i kdyby si na ně vzpomněla jen občas, tak nebude mít aspoň špatně úplně všecko.

Já píšu ale o muži, tomu je 45+ a opravdu si myslím, že se to už nezlepší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:50

Karja já říkám, že je to oblečení, ale to na holky asi neplatí Anebo posílám muže, třeba alza na to kolikrát dá jen nálepku.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:52

Já jsem teď měla lehce dobrodružnou zkušenost s doručováním balíku z Amazonu prostřednictvím UPS. Když jsem nebyla doma, píplo mi v Amazon appce, že se neúspěšně pokusili doručit moji objednávku, ale že to zkusí znova, potud ok. Za dvě hoďky, kdy už jsem doma byla, další pípnutí, že má zásilka byla na zadanou adresu úspěšně doručena. Říkám si, no tak to asi těžko? Ale pojala jsem podezření, že to hodili do nějaké výdejny v okolí a ještě dorazí smska s informacema. Po dalších pár hodinách, kdy nepřišlo nic, jsem se rozhodla raději zavolat na zákaznickou linku, kde jsem čekala dobrejch deset patnáct minut na spojení s operátorkou, které jsem pak musela nadiktovat kilometr dlouhý sledovací číslo, abych se dozvěděla, že má zásilka skutečně je na výdejním místě. Na mou otázku, jestli mi o tom náhodou nemělo přijít nějaký oznámení, třeba smskou, jen lakonicky odvětila "mělo, no", tak jsem pochopila, že asi nemá smysl rozhovor nějak dál rozvíjet.

A ono výdejní místo je taky případ, v kamrlíku sotva 2x2 metry si týpek zřídil výdejnu úplně všech doručovacích služeb najednou a domácích vajec 5 Kč/ks k tomu, takže to tam vypadalo, že se na něj ty náhodný kupy zásilek brzo sesypou, no a můj balík samozřejmě nemohl najít, ale jak se nakonec ukázalo, jeho vina to byla jen napůl, protože procesovač štítků v polském skladu Amazonu nějak nevstřebal diakritiku, takže z mýho příjmení v adrese vypadlo dobrejch pět znaků a zbyl tam jen obskurní shluk, co vypadal spíš jak nějaký zadání pro hráče scrabblu. Ale je to dobrý, dárek mám!!   

Offline barbucha blogger
35336 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:54

continuity 

Tak to už asi lepší nebude

Offline Myrtila
5140 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 13:33

Sweet Potato Asi berou prvni volne misto podle abecedy  

I kdyz mne minule taky s balikem zamotali hlavu, kdyz DPD necemu rika DPD point, nebo tak nejak, ale v realu se to vyzvedava v alza boxu. 
Edit: continuity Neopisovala jsem, fakt