Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Sweet Potato
39814 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 22:06
Reakce na continuity:

Sweet Potato ne, je tam označte přídavná jména a podstatná jména barevné a doplňte správne i/y. Prostě jsme si vybrali jedno z toho. 

​Taky myslím, že tím je to asi dané. 

Offline continuity
42127 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 22:09

711990

Mají se označit přídavná i podstatná jména. Je to cvičení na rozlišení techto věcí. Akorát tento jeden příklad je prostě nejednoznačný. 

Já bych ji s tím poslala zpět do školy, jenže tato učitelka úkoly známkuje (navíc vysvitlo, že predpokladá, že se s dětma doma učíme. V osmé třídě! MY DVA: slovena a dysgrafik ) a když to bude mít blbě, bude si to horko těžko zas opravovat. To to s ní radši procvičim. 

Offline 711990
18281 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 22:17

continuity no je to uplne pitomy proste

Offline andulka01
12746 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 22:21

coralline k nám jezdí i zlatá pošťačka, jsme komerční zóna, tam nemůžou moc vyje....t. Aspoň nějaký benefit

Offline continuity
42127 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 22:24

711990 no úkoly pro rodiče. Někdo to kdysi glosoval slovy: naše školství předpokládá, že dítě je jedináček a rodiče zainteresovaní na jeho výsledku.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 22:32

711990 Hejného matiku měl ve škole syn. Začal s tím ve 3 třídě. Jenže jak už ve čtyřech letech násobil, tak vždycky nadával, že tu "matiku pro pitomce", nesnáší. Já mu s tím neuměla pomoct, ale on naštěstí problém neměl. Ten nastal, když jsem v 7.třídě chtěla, aby vyzkoušel přijímačky na gympl a zjistili jsme, že vůbec nechápe tu klasickou matiku. Zadání příkladů a tak. Naštěstí oni měli super učitele, který nebyl učitel, ale měl matfyz a ten je perfektně převedl a připravil na matiku na střední. Dokonce tam většina měla plný počet bodů na přijímačkách. Jinak si myslím, že je to peklo a kde neumí ty dvě metody spojit, tak mají děti větší problémy.

Offline Kokoska
34348 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 23:07

Renusatko to mas jako vazany pismo a komenia skript. Neni to tak dulezity jako matika, ale kdyz ma vnucka precist neco psaneho vazanym pismem, je vedle.

Offline slniecko admin
19436 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 01:44

Domáce úlohy z Hejného matematiky podľa mňa musia autora točiť k infarktu. Tiež to vídam na internete. akože to je totálne nepochopenie celého prístupu.

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 03:32

continuity To mi připomnělo, jak moje dcera někdy ve 3. třídě doplňovala písmena a napsala, že "V mýdlárně voněla mAdla".  

Já bych tam ale klidně ve vašem případě napsala, že možné je oboje. 

Nejlepší česká věta je: Viděla jsem najednou oba vý/íry, ve vodě i na obloze....to vymyslely moje děti a dodnes jsme to nevyřešili. :-)

To já mívám spíš záseky se synem, hlavně u slovních úloh, úplně pomíjí takové to "je jasné na co se ptají" a jde přísně logicky. Pamatuju na jakousi domácí úlohu asi ve třetí třídě, u které jsme oba brečeli bezmocí. Nepamatuju si to přesně, ale bylo to něco jako: Na tábor přijelo 20 dětí, pět jich onemocnělo a přijeli si pro ně rodiče, dva přijeli později, kolik dětí bylo na táboře. Syn vůbec nebyl schopný to pobrat, protože v otázce chyběla základní informace "KDY". 

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 03:35

Kokoska Ty jo, písmo! Už jsem tady líčila, že naše psací písmo v Japonsku (v mezinárodní škole) nikdo nezná? U syna ve třídě to přečte jenom spolužák Francouz a i jeho učitelka má problém, prý se to učili, ale dá jí to práci. Jako ne že by to nepřečetli vůbec, ale dělá jim to problém a některá písmena nezvládnou vůbec. 

Offline Potrefenáhusa
38421 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 07:21

Garfie jo, já když jsem se účastnila postcrossingu, tak mi to občas taky někdo z USA napsal, ze hezky, ale ze to neprecte, a to já nijak zvlášť psace ani vázaně nepisu, tak ze 1/3, rekla bych 

no ale pro mě psací azbuka vypsanou, rychlou rukou, to je taky mord ty písmena někdy oddělit od sebe, když to není takový to zcela školní krasopisný

Offline 711990
18281 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 07:25

Potrefenáhusa s azbukou je vtipny, ze ja v azbuce neumim psat tiskaci, ale cist vazany je taky peklo, i po sobe

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 07:32

Potrefenáhusa 711990 Azbuka je moje noční můra, hlavně po sobě ji nepřečtu vůbec! Pamatuju si, že ve škole, když jsme četli pro kontrolu domácí úkol nahlas, musela jsem číst ze sešitu spolužačky!  (ale učitelka to po mně přečetla)

Offline moora
8654 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 07:56

711990 to mas pravdu, cist umim oboje, ale psat jen vazany (krome takovejch tech, co maj stejnou podobu v latince)

Offline Sweet Potato
39814 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 07:59

continuity Už jste to samozřejmě rozťaly, ale netrap se tím tolik. Super je, že dceru napadly obě možnosti! 

Předpokládám, že to měla doplnit do předtištěného textu, tak bych tam označila to pravděpodobnější (přídavné+podstatné) a s hvězdičkou někam poznamenala druhou možnost. (Tedy dcera, ne rodič)

Offline Sweet Potato
39814 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 08:02

Garfie Ta věta s výíry je bohužel nesmyslná, podobně jako klasické "kos měl na bidle dobré bydlo, přišel vítr, obě biydla spadla".

Offline viktorka_od splavu
49000 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 08:25
Reakce na Garfie:

continuity To mi připomnělo, jak moje dcera někdy ve 3. třídě doplňovala písmena a napsala, že "V mýdlárně voněla mAdla".  

Já bych tam ale klidně ve vašem případě napsala, že možné je oboje. 

Nejlepší česká věta je: Viděla jsem najednou oba vý/íry, ve vodě i na obloze....to vymyslely moje děti a dodnes jsme to nevyřešili. :-)

To já mívám spíš záseky se synem, hlavně u slovních úloh, úplně pomíjí takové to "je jasné na co se ptají" a jde přísně logicky. Pamatuju na jakousi domácí úlohu asi ve třetí třídě, u které jsme oba brečeli bezmocí. Nepamatuju si to přesně, ale bylo to něco jako: Na tábor přijelo 20 dětí, pět jich onemocnělo a přijeli si pro ně rodiče, dva přijeli později, kolik dětí bylo na táboře. Syn vůbec nebyl schopný to pobrat, protože v otázce chyběla základní informace "KDY". 

tenhle pripad presne ilustruje, proc jsem nenavidela skolu a ucitelky

Offline viktorka_od splavu
49000 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 08:26

continuity no ale kdybys to s tim pridavnym jmenem napsala rovnou, tak je to jasny

Offline continuity
42127 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 08:27

Garfie jenže s tím táborem na pravdu syn. Špeciálne v Hejného matematice je na tohle jedno prostředí - autobus co chodí po zastávkách a s časovou informací se pracuje.

Pokud se nad nejednoznačný úkol z češtiny povznesu, tak v případě matematiky to považuji za zločin na dětech. Protože tam má právě velkou cenu to, co předvádí tvůj syn - přesné myšlení, které vidí ty detaily. 

Offline continuity
42127 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 08:28

viktorka_od splavu ale ona měla rozhodnout jestli je to přídavné nebo podstatné jméno.