Karoleena tohle mě štve na gls (?). U nás mají to výdejní místo daleko, jako jediný ze všech doručovatelů. Mají povinnost to zkusit třikrát, ale když je o to do telefonu žádám, tak je musím pomalu uplácet. U všech ostatních mi výdejna/box nevadí, ale GLS je zrovna několik zastávek autobusem nebo 20 minut pěšky a ještě s nějakou obskurní otvírací dobou.
Stěžovací vlákno
Tea to jsou doručovací horory... Chválabohu za firemní adresu, kam jsou všichni kurýři zvyklí jezdit a předávat rovnou do skladu, takže ani nemusim brát telefon, ani chodit otevírat. Zatím se mi nestalo, že by něco nedorazilo. A teda doufám, že jsem si to teď nezakřikla, neboť většinu vánočních dárků hodlám obstarat online, do obchoďáků mě ani nehne.
andulka01 Hele, mám pocit, že historka "nepodařilo" se doručit balík na adresu, kde je recepce 24/7 už tu kdysi byla. Tuším, že s českou poštou.
Náhodou teď přijela nějaká holka jsem ji dobíhala neboť jsem byla na cestě přes pole do skolky, tak aby necekala, jsem ji politovala, kolik toho mají a že ji zdržují a jakej to bude masakr a ona se usmála ,,ale hodně vyděláme,,. Bože, to byla nějaká kurýrní anomálie:-D
Karja u nás jsou všichni milý a celkem se snaží to doručit (vyjma pošty). To gls většinou taky jezdí moc milá slečna, akorát někdy to veze ten chlápek, co to chce hned vézt do toho vzdáleného úložiště.
coralline v práci teda nemáme recepci 24/7, ale když nám jednou přišlo avízo od pošty, že dopis nedoručili - adresát nezastižen, sedělo nás tam ještě asi 5:)
Evaeva no právě! člověku to násilně doručí na místo, který si sám nevybere, a pak ještě musí strpět otevírací dobu 10-12 a pak 14-16 nebo jak to tam ten týpek má, jako chápu, že v tom kumbálu bez oken se asi nedá být víc hodin v kuse, ale bohužel to je další z celé řady nevýhod a pozitiva veškerý žádný, snad jen, že kdyby mi zrovna došly ty vajíčka... :D
Karoleena já po nich vyžaduju do opakované doručení. Ale tobě ani nevolali, tak to ti nepomůže. Mají smůlu, všichni ostatní doručovatelé mi to můžou nechat v boxu nebo v obchodě poblíž.
Když jsme to už zaplevelili tím pravopisem tady, tak to dám sem:
Psi roztrhali tatínkovy/i kalhoty.
Vždyť tam můžou být obě i/y ne?
Čí kalhoty?
Komu roztrhali?
continuity je v tom drobný rozdíl. Tatínkovy kalhoty jsou jeho kalhoty. Zatímco roztrhali tatínkovi kalhoty jsou kalhoty, které mohl mít půjčené třeba od Milana :)
continuity Ano, může tam být i/y. Význam vysvětluje bram
bram no jasně, tomu rozumím. jen že tam máme doplnit správně i/y ![]()
To je stejné jako udělejte že slov větu se správným slovosledem. Vymysleli jsme doma celkem čtyři možnosti, které dávaly smysl.
Hrubky jsou všude, protože ta čeština nemá logiku, je to smutné u VŠ vzdělaného, ale bohužel. Horší je to s matikou, já jsem dala před časem hádanku jednomu manageru. - Ukradnu ti 1000 Kč a koupím si za ni tvoji knihu za 700 Kč, ty mi na ten litr, tři stovky vrátíš. O kolik peněz jsi přišel? Strašný co z něj vypadlo.
continuity Tak napíšte, že môžu byť obe možnosti, a uveďte aj odôvodnenie. Pokiaľ ide o slovosled, tam je často viacero možností podľa toho, čo chce autor zdôrazniť.
continuity s tím slovosledem pozor, ne každá věta která dává smysl je správně česky:-P
continuity Jaké je zadání? Není tam třeba "doplňte správné tvary přídavných jmen"?
Sweet Potato ne, je tam označte přídavná jména a podstatná jména barevné a doplňte správne i/y. Prostě jsme si vybrali jedno z toho.
continuity tak to tam bude tátovy kalhoty
continuity tak pokud mate oznacit pridavny jmena, tak bych rekla, ze tatinkovy kalhoty? Ale jako tyhle ukoly, ktery resi cela rodina a pul internetu, to fakt nepochopim. Naposled nas 10 resilo ukol pro prvnaka z Hejnyho matematiky. Ukazalo se, ze dite si ze skoly nezapamatovalo, jak se resi scitaci tabulka a bez navodu k tyhle (sprominutim debilni, i kdyz vim ze tomu fandite:) metode ten princip odhalit neslo. Ale tam za to teda nejspis nemohl vyucujici:)
bram taky si myslím, a nakonec jsme to dali tak. jen nemám ráda tyto nejednoznačnosti. Ono to nějak má být "správně", ale úplně pohřbívá takové to out-of-the-box myšlení. Mít trochu oprsklejsi dítě, tak jí řeknu,ať tam prezentuje obě varianty.
Ale třeba budu překvapená a učitelka je na druhé řešení upozorni.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje