Keď sa tu píšu tie pracovné sťažnosti. Jedna rodička sa sťažuje na môj nepedagogicky prístup a trestanie známkou. Vyšlo najavo, že bola so synom u psychológa (pred 3 rokmi)- tvrdila, že nikde s nim nebola, aj keď vidí, že je iný. Chlapec ma diagnózu a z toho vyšetrenia rozne odporučenia pre matku, ako ma ďalej postupovať. Ona nic dalej nepodnikla. Od nás učiteľov očakávala, že vycitime, aký špeciálny je jej syn a že k nemu zaujmeme správny postoj. Sťažovala sa na mňa na meste a pravdepodobne aj na inšpekcii, povedala , že sa bude. Až po týchto sťažnostiach prišla s tým papierom od psychológa. Povedal a, že sa na rôznych školách informovala o správnosti môjho hodnotenia jej syna. A mne napadli, že mám ja vôbec možnosť sa uhradiť oficiálne voči jej staznostiam, ktoré vznikli kvôli jej nespolupraci so školou? Voči jej ohováranie po iných školách?
Stěžovací vlákno
letfenixa paneboze ja ludi fakt nechapem. Mozno by som sa pokusila dohovorit a riaditelkou/om, ale netusim ako to na skolach chodi a ake mate postupy. A matke vysvetlila, ze ucitel sa nerovna vestec
a ze taketo ohovaranie po celom meste je nepripustne. Mate to ako ucitelia fakt tazke, ja by som tu pracu nezvladla.
letfenixa hrůza, klasická učitelská hrůza. Já si myslím, že všichni pedagogičtí pracovníci a spousta rozumných lidí dokáže rozpoznat rodiče prudice na první dobrou. Mně teda nic nenapadá, max se poradit s ředitelkou a pak třeba poslat písemne vyjádření na město? Na ty jiné školy nevím, kdoví jak to tam s kým řešila, jestli s vratnou nebo nějakou kamarádkou, pochybuju, že na ni někdo kompetentní měl nějak komplexně čas,přeci jen řešit dítě, co tam nechodí.....abys tam ještě nevířila paniku a neupozorňovala na hned zapomenuté. Držím ti palce, musí to být hrozně nepříjemné toto řešit.
letfenixa Ještě jsem si vzpomněla, ségry škola při jakémkoliv náznaku problémů ucitel-rodic dělá sezení se ředitelkou (jakože učitel, rodič, ředitelka). Ono se to dost často tímto rozklepne a dál to nekrystalizuje,, a možná i třeba někoho z města přizvat, pokud myslis. Doufám, že más aspoň dobreho ředitele.
letfenixa ty ľudia už nie sú normálni. Život je dosť komplikovaný, aj keď si ho ešte navzájom nestrpčujeme.
Ja by som to riešila akurát s riaditeľkou. Předpokládám, že keby matka dodala podklady, boli by niekde založené a oni nie sú.
Iné školy by som neriešila vôbec, u nás sú teda učitelia navzájom dost loajální, takže takéhoto sťažovateľa automaticky odkazu do patřičných mezi.
Edit: vidím, že to isté píše Karja .
Ja som s ňou najskôr absolvovala slovnú prestrelku cez spravy cez EduPage, o ktorých som riaditeľku informovala. Potom som s ňou telefonovala v riaditelkinej prítomnosti a keď prišla do školy a po 2 vetách povedala, že sa obráti na inspekciu, hneď som ju vzala do riaditelne. Vedúci z mesta volal riaditelke, že unho bola, riaditeľka mu dala písomne vyhlásenie.
letfenixa Tak to zní dobře, jakože seš krytá. Nic dalšího mě nenapadá, ono je asi lepší, že to podala ta ředitelka. Fakt te lituju.
Ďakujem za odpovede. Dokonca aj nasa specialna pedagogička jej povedala, že učiteľ nemôže rozpoznať všetko, keď je v triede 1 hodinu za deň (ja ako matikarka), lebo matka argumentovala tým, že na 1.stupni to pani učiteľka poznala a skola s tým problém nemala. Chodil na malu dedinsku skolu, kde je len 1.stupeň a okolo 10 deti v triede. A škola s tým problém mala, lebo ta správa od psychológa je na vyziadanie od školského psychológa. A mne sa nepáči, že matka klame a zavádza .
letfenixa prosím tě, a co z toho ta matka má, že vás neinformuje o speciálních potřebách jejího dítěte? To mi přijde úplně postavené na hlavu ![]()
Evaeva lebo aby vopred neposkodila dieťa, aby sme nemali predsudky.
letfenixaA proč vám ten papír od psychologa rovnou nedala, když dítě nastoupilo? Vždyť tím je sama proti sobě ne?
letfenixa to nepochopíš
vždyť jste mohli vědět, jak s ním pracovat, kde třeba trochu polevit,... Tímhle trpí hlavně to dítě.
Tady jsou velká trápení.
Všem zkoušeným přeju hodně sil, držte se ![]()
Já si chci jenom postěžovat, že celý listopad jsme nemocní. Buď musí být někdo doma s nemocnými dětmi nebo jsme rovnou sami nemocní taky. Tím pádem nikam nechodíme, zvládáme akorát doktory a pracovní výjezdy. Konstelace je dvě školkové děti, které sem ty choroby nosí, a dva plné úvazky s volnou pracovní dobou a HO... Takže já jsem teda žádnou vánoční výzdobu ještě neviděla, to je jediná výhoda.
letfenixa jinou radu než tu byly nemám, ale aspoň soucítím, tohle je strašně nefér.
letfenixa Soucítím a bohužel to dobře znám. Teď řešíme hodně nepříjemnou záležitost a jednat s otřesnou matkou je očistec.
Myslím na tebe.![]()
Asi jsem nesnášenlivá můra, ale nedávám materřský plurál kolegyň - potomci 10 a 14 let. Věty typu: máme vystoupení, už je nám to malé, máme domácí úkol, máme chřipku... Už jsem párkrát neodolala a neodpoustila si návodnou poznámku ve stylu Tak proč jsi v práci když máš chřipku nebo já myslela ža od určitého věku noha neroste... Prostě mi to rve uši a irituje mě to.
berush tak máme vystoupení bych brala, dítě vystupuje, ona dělá dozor. Ale vyrostla nám noha, rostou nám zuby, máme prdy... to mě vždycky spolehlivě pobaví![]()
letfenixaA proč vám ten papír od psychologa rovnou nedala, když dítě nastoupilo? Vždyť tím je sama proti sobě ne?
Co jsem slyšla od jedné psycholožky, která pracuje v poradně, asi to není nic výjimečného, že rodiče nechtějí, aby se výsledek dozvěděla škola.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje