Karja SunEclipse myslím, že to teď jde zařídit i online a přijde ti do boxu balíkovny
Stěžovací vlákno
Evaeva jo, ja jsem to hned vcera vecer naklikla na portalu dopravy..ale jsem škrt, dojdu si na Pankrac ![]()
SunEclipse
tak jestli to nemáš přes celou prahu jako já
Já to vyřizovala na Výtoni, to máme blíž než na blbou Pankrác ![]()
barbucha mne to na vyzvednuti jiny misto nenabidlo ...
Tak já si tam rovnou i žádala o novej, vyzvednutí logicky pak tamtéž. Ty Černošice to totiž kupodivu vyřizujou i pro Prahu.
Prosím vás, mluví se o tom pořád, a pořád málo.
https://www.koop.cz/kyberbezpecnost-slovnik/vishing
Vzdělávejte, koho můžete.
Furt neprší a asi nikdy už nebude.
Tyjo čekám na nádraží na hodinu zpožděný vlak, a obchází tu týpci z ostrahy, kteří budí spící lidi. Lidi, kteří očividně někam cestují, včetně otce rodiny s třemi kufry a dvěma malými dětmi, aspoň že toho chlapečka nechali ležet na těch příšerných kovových sedátkách.
Nechápu, proč není možné zřídit noční čekárnu,s přístupem na qr kód z jízdenky nebo tak, nebo by ty lístky kontrolovala ochranka, whatever,ale tohle je fakt strašné.
dzizisketa já myslím, že je budí pro jejich vlastní bezpečnost, bohužel.
Doufám, že ti vlak brzy přijel.
dzizisketa Čekat ve tři ráno na nádraží na zpožděný vlak, peklo všech pekel.
Já pro jistotu nekomunikuju vůbec s nikým kdo volá z banky, už dávno mi leze na nervy to jejich "ověřování" jestli jako mluvěj s paní barbuchou (a chtěj aspoň rok narození) - aby mi následně začali nutit nějakej jejich výbornej výdobytek. To mě tak štve... jestli mají něco zvlášť a jedině pro mě určenýho, můžou mi to šoupnout do internet banky, tu vynikající nabídku (která bude jistě zadarmo, že jo). Chudák telefonista to vždycky zle slízne...
Ta varování vidím každej den někde, nedokážu si představit že by někdo nebyl informovanej ![]()
Tak to by ses právě divila. Vzdělaní lidé, dokonce i v penězích pracující. Třeba nekoukaj na televizi. Nesjížděj internety.
A hlavně - ty hovory nebývají jen z banky, ale nejčastěji od policie. Jsou to profíci, pracují se strachem, umí člověka dostat pod tlak.
Stalo se to teď v mém blízkém okolí, nikdy bych tomu byla nevěřila.
barbucha Hele, dvě moje známý, 35 let jedna, 45 druhá, ing. byly krok od naletění, informovaný jsou. Takže asi toho není nikdy dost;)
Od policie... to jsem možná měla taky takovou zkušenost, ale je to už tak min. tři roky tak nevim. Že prej mě našli v nějaký databázi klientů parfémovýho eshopu kterej se ukázal jako podvodnej tak by potřebovali svědectví... jak by teda přišli zrovna na parfémy nějaký podvodníci, to nevim... ale policajt mi volal jeden čas mnohokrát (byl ze služebny v Pelhřimově prej, jméno jsem si tam našla ale to neni pro podvodníka taky problém samozřejmě) včetně výhrůžek předvoláním... naposled mě odchytil dokonce na letišti, to si podepsal ortel definitivně
no jak jsem "ochotná" se takovejma věcma vůbec zabejvat, poslala jsem ho do háje s poukazem na stařeckou senilitu a hotovo, nic nevim nic si nepamatuju a údaje žádný nesděluju, ani číslo bot. Divný to bylo, ale zas před takovou dobou to tady eště moc nefrčelo, tak fakt nevim co si myslet. Nejlepší se nebavit vůbec s nikým, s tím my asociálové naštěstí problém nemáme a nátlak milujeme ![]()
Takový případy vůbec nechápu.
No, to se nasmějeme až si tady budu stěžovat jak mě někdo napálil... ale musel by to vzít leda jako výkupný za psa, jedině snad u toho soudností příliš neoplývám ![]()
Sweet Potato Karja jedna věc je být informovaný, že se to děje a úplně jiná, že člověk v tom stresu zareaguje správně.
Ale taky je pravda, že u těchto podvodů je těch kroku víc, takže ten prostor zapojit místo emocí (na které to primárně útočí) i racionální uvažování, se trochu zvětšuje.
barbucha No uvidíš, já teda potom co mi to tyhle holky vyprávěly, mám z toho docela respekt a věřím, že i na mě by někdo mohl lehce políčit. Je teda zachránilo to, že s nima někdo další byl v místnosti a jak jakoby slyšel jen tu jednu stranu hovoru nebo měl na to náhled jinej, že, o jeho prachy nešlo, tak prostě je na to upozornil. . Hodně nás překvapilo, že ti šmejdi mají hrozně moc informací. O jedné věděli, že právě koupila nemovitost a v jaké je to fázi, o druhé měli informace dost konkrétní o jejím autě na leasing a dokonce věděli/nebo se trefili do trasy, kam skutečně jela, ač to není běžná trasa...takže ten "celý problém" napojili na tyto příběhy. Takže ono to nemusí být, chce vám někdo vybrat učet, převedte ted na bezpečný, prostě je to velmi fikané a věřím, že ještě bude, že vždycky se vymyslí něco dalšího, ted už se tak snadno neskočí na volání od policie, tak se vymyslí něco nového, na co ještě plakátek není....
Podobný plakátek dnes udělám za 10 minut. Ale z logiky věci jsou útočníci vždy o krok napřed. Jiná věc je, kdo si ho reálně přečte s porozuměním.
Já tady říkám kolik let, že je potřeba používat jen aktualizována a podporovaná zařízení (mobily a tablety). Každou chvíli si na sockach někdo stěžuje, že zla, zla banka mu nedovolí nainstalovat si bankovnictví na 6 let starý telefon. Tam jsou zas jine podvody.
Kde ty informace berou?! To musí dát docela práci... těžce vydělaný peníze to pak jsou ![]()
(Tvl lidi jsou strašný zloději. Milostpán se zrovna vrátil z nákupu v Lidlu, kde právě odchytili bábu co měla tašku narvanou chlastem, olivovým olejem apod., snažila se protáhnout těma dvířkama co jsou jen na vstup... žádný že vyhladovělá seniorka - a žádná minorita - co nemá na chleba, samý drahý věci bába táhla... a eště ječela na personál když ji zadrželi
)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje