Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline brrr
12347 příspěvků moje polička 15. února 2018 21:07

viktorka_od splavu No, já jsem byla shodou okolností v pondělí s dítkem u doktora a kromě ještě jedné maminky a jedné babičky, tam byli s dětma jen tatínkové (asi sedm). A ostatně muž je na paragrafu teď, takže se zdá, že zapojení obou rodičů přestává být něco neobvyklého,

A mimochodem jsem ráda, že si děti neštovice odbyly, když jsem byla na rodičovské, protože dát si za sebou 2x 3 týdny, to fakt nevím, i kdybychom se u nich střídali dva a babičky.

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 15. února 2018 21:12

viktorka_od splavu Tak u nás je to spíš naopak. Dětné makají s plným nasazaním, protože jsou rády za práci. A některé patří k těm nejlepším odborníkům. A některé bezdětné si občas ulevují. Nemají vždy důvod se snažit. 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 15. února 2018 21:13

brrr tatínkové jsou fajn, mám ale kapku dojem že je to zas jen místo prarodičů, nic "navíc" oproti dřívějšku. a ano, já byla na očr jednou v životě a až pak jsem zjistila, že nad 9 dní je neplacené

Offline Janulik03
20268 příspěvků moje polička 15. února 2018 21:48

Kokoska ja som stihla deti dve do roka. Muz sa rozhodol na konci mojej materskej robit na smeny tak, aby sme vzdy jeden bol doma, ci uz doobeda alebo popoludni. Moja mama v tom case zacala pliest svetre na podnikanie pre seba a byvala u nasich sestra s dvomi detmi, tak nemohla strazit este moje deti k nim. Takto sme sa s muzom vlastne doma minali a videli iba cez vikendy kym nechodili decka do skoly. Potom to uz bolo lahsie. Ale nezopakovala by som si to uz. 

Offline Janulik03
20268 příspěvků moje polička 15. února 2018 21:51

viktorka_od splavu akoze otec sa nemusi starat ked su babicky? No prdlajs.

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 15. února 2018 22:29

viktorka_od splavu 

Proč by se otec staral "místo prarodičů", jsou ty děti snad jejich? Jednu generaci snad už obstarali. Navíc většina prarodičů dneska pracuje, měli by snad zůstávat na očr oni?

Offline Tak Betty
6143 příspěvků moje polička 15. února 2018 22:49

Já jsem šla pracovat když byl synovi rok a šel do jeslí . Rok 1974. Během 14 dní začal marodit a protože jsem po mateřsské nastoupila do nového zaměstnání a zkušební doba 3 měsíce, zůstal na OČR manžel. Bála jsem se o místo.

No bylo to poprvé a naposledy kdy byl na ošetřování. U něj v kanceláři se všichni teda divili. Myslím,že v tý době to bylo průlomový.

Offline Karja
44726 příspěvků moje polička 15. února 2018 22:59

evik77 U nás taky nejvíc makaj ty dětný, jak časově, tak výsledkama, protože právě vědí, že mají ty děti a nevědi, kdy s čim ty děcka přijdou, tak se snaží mít všechno hned a správně hotové. Myslím, že tu jednou  na tohle téma psala pěkně Lola - ve zkratce, dětný řešej v práci děti a bezdětný zas milence, tak to vyjde nastejno.

Tátové jsou dneska zapojení jak ďasi, páč prarodičům se trošku posunul odchod do důchodu. Znám dost týpků na RD, na ošetřovačkách jsou chlapi taky běžné, myslím, že doma s nemocnými dětmi často zůstávají mámy i kvůli tomu, že otec má "lepší" práci, nemůže třeba tolik chybět nebo je to finančně víc znát. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 16. února 2018 07:28
Reakce na Pavlena:

Mutziputzi mysmat viktorka_od splavu myslim, ze pribeh "flakajici se matka na OCR" vs.chudak zaskakujici kolega zdaleka neni tak stereotypne jednoduchy. A je na managementu, aby to resil. Asi management dost dobre vi, proc si tam matku drzi.. 

Jinak predstava matky, ktera z prumerneho platu plati chuvu, aby neprisla o misto tim prumernym platem, no 

A sebekriticky zaver: kdyz porovnam sve pracovni vykony a nasazeni z dob bezdetna a detna, tak bych se mozna vyhodila..  No ale zase kdyz vidim ten material, co k nam chodi na pohovory, tak bych jeste byla za sebe dost rada..! 

​Tady ale nikdo ani neceknul v duchu flákání se na paragrafu, reagovala jsem na "nepovinnost" mít chůvu a eventualitu, že to může být jaksi na úkor druhých.

Jinak prosim vás, to jestli někdo dobře děla dvakrát dělá já nevim co fakt nesouvisí s reprodukcí

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. února 2018 07:48

poriadne sa rozsnežilo a ja mám na nohách tenisky. Ako som stará, tak som blbá

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. února 2018 08:07

betsey Haha, ja mám tiež tenisky ale verím že než pôjdem domov snežiť prestane. :) 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. února 2018 08:39

paktofonika ja musím ísť von teraz, ale tak čo už :-)

49357 příspěvků moje polička 16. února 2018 09:01

barbucha kecko, zrovna ty hlidas prece kazdou chvili:-) jasneze nemusi, za normalnich okolnosti snad chteji. ale prave tim ze makaji tak se museli zapojit tatinkove, coz je samozrejme chvalyhodne. muj otec me akorat jednou vedl do skolky a to byla fakt katastrofa:P

49357 příspěvků moje polička 16. února 2018 09:02

betsey a my mame kalamitu. kdo by to byl rekl ze v unoru bude snezit

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. února 2018 09:15

viktorka_od splavu no veď toto

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 16. února 2018 10:13

viktorka_od splavu 

Tak hlídám průměrně jednou za dva měsíce, to neni nějak přehnaný, ne? Ale u nás je jiná situace, je to trochu z ruky, musím si brát jedině dovolenou... a navíc tím ulehčuju taťkovi, kterej to má jinak na krku celý sám.

Očekávaný přírůstky plánuju už jen občas vyvenčit, když mi je laskaví rodiče oblíknou a připravěj  Mladý pán beztak pomaže na rodičák aspoň na měsíc, aby se zacvičil. Ale nic chvályhodnýho na tom nevidím - já mu neradila, aby si nutně pořizoval dítko, natož pak rovnou dvě! 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 16. února 2018 10:15

viktorka_od splavu "nedavno se mi sverila znama (nejakym omylem teda) v jake je obtizne zivotni situaci a ze si nemuze dovolit nepracovat ani v duchodovym veku.. nikdy by me to nenapadlo"

na to stačí žít sám a mít vyšší nájem, bohužel.

49357 příspěvků moje polička 16. února 2018 10:23

Mirka no jasně. já jen že ji až tak neznám tak jsem netušila že to je její případ. nemyslela jsem tím že neznám takové situace...

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 16. února 2018 10:38

Mirka Tohle se stalo kamarádce kolegyně. Po smrti manžela nechala přepsat barák na syna, ten se dal na drogy, podvody, půjčky. Barák v exekuci jim sebrali a ona si musela, jako důchodkyně, najít podnájem. Platí podnájem, splácí dluhy za syna(něco na ni hodil), má cukrovku a musela si najít práci. Dalo to hodně úsilí, je ted úplně vyčerpaná a zoufalá, ale není cesty ven. Šílená situace! 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 16. února 2018 10:41

Dadoo A pak ať mi tady někdo píše že by dětný měli mít privilegia, že jejich potomci budou dělat i na mě To bych zavedla já, vychováš hajzla - vrátíš všechny slevy na daních!