Jak se komunistům toho moc nepovedlo, tak eliminovat střední třídu bohužel zrovna jo.
Stěžovací vlákno
Mutziputzi Já beru jako velký bonus, pokud má někdo babičky, které mohou a chtějí hlídat a nestane se mu, že nemůže neplánovaně dorazit do práce, protože ráno zjistí, že dítě má teplotu... Bylo mi to samotné nepříjemné, ale nedá se nic dělat. Nemyslím si, že je povinností matky zajistit si chůvu pro případ nemoci dětí, aby mohla jít pracovat. Je fakt, že když jsem zažila nějaké narážky na nemocnost dětí a nemocenskou, vždycky to bylo od svobodných a bezdětných lidí... ![]()
A za mou opovážlivost stran hypoték mne prozřetelnost potrestala, na obědě jsem musela od vedlejšího stolu vyslechnout anabázi, kterak drahoušek pořizuje nějaký ten domeček na Praze-západ, aby to nebylo daleko do práce ![]()
Karja Z mojí zkušenosti je rýma extra přenosná ![]()
Mutziputzi na druhou stranu, bylo by aspon dobry aby vedel co je opravdova chripka. a ze s rymeckou kdyz je nutno sup do roboty s mnamkama z televizni reklamy, jak ale uderi chripka/angina (kdo vi co je angina, ha?:-/ tak se vystavuje riziku ze nebudou vhybet jen dva litry, ale ze skonci ve spitale/na prkne...
Mutziputzi ale my tady neřešíme tuhle situaci. Nebo aspoň v začátku sme to neřešili, ty to zase ženeš do extrému. U mě v práci sou lidi, co tohle dělaj a hmotnou nouzí netrpí, sou jenom prostě bezvohledný a lakomý. Jinak je fakt chyba systému, že j někdo nucenej pracovat nemocnej na úkor vlastního zdraví (konec konců komplikace z neléčení chřipky můžou bejt smrtelný) a nebudu to říkat těm lidem, ale řečený to bejt musí a doufejm že časem nastane změna
moninika Já nemluvim o náhlé a velmi občasné nemoci dítěte, mluvím o často nemocném dítěti a častých paragrafech, kde se pokud si rodič, i když nemá povinnost si ji zajistit, hlídání/chůvu nezajistí, já nemám povinnost dělat práci za něj a už vůbec nemám povinnost ho zaměstnávat, to není otázka názoru dětného nebo bezdětného člověka, to je prostě chování na úkor druhých, cizích lidí, to se nedá svítit a žádat sounáležitost.
Ounz Ale já nevim co ženu do extrému, naopak mám pocit, že ty univerzální pravdou, která je mi taky jasná, hodíš do jednoho pytle ty i ty, bezohledný a chudý, nic víc
viktorka_od splavu v pulce ledna jsem chytla tu neprenosnou rymicku od naseho malyho a na 4 dny me to totalne vyradilo z provozu. Kam se hrabe angina, a ze jsem jich par mela. Po dvou dnech ATB jsem vzdycky byla schopna zivota, i kdyz v klidovem rezimu.
#Mutziputzi navic ja teda fakt krom tech nejblizsich o svych kolezich vubec netusim, jestli maji treba dve hypoteky a nulovou rezervu... a teda nedavno se mi sverila znama (nejakym omylem teda) v jake je obtizne zivotni situaci a ze si nemuze dovolit nepracovat ani v duchodovym veku.. nikdy by me to nenapadlo.
Mutziputzi to by me zajimalo, jak se legalne zbavite zamestnance, kdyz nechce odejit na dohodu, nema zadne prusvihy a nemate moznost to napasovat na reorganizaci firmy a jeho nadbytecnost.
moninika Já nemluvim o náhlé a velmi občasné nemoci dítěte, mluvím o často nemocném dítěti a častých paragrafech, kde se pokud si rodič, i když nemá povinnost si ji zajistit, hlídání/chůvu nezajistí, já nemám povinnost dělat práci za něj a už vůbec nemám povinnost ho zaměstnávat, to není otázka názoru dětného nebo bezdětného člověka, to je prostě chování na úkor druhých, cizích lidí, to se nedá svítit a žádat sounáležitost.
ja jsem detna ale pod tohle se podepisu velkym pismem.
Kokoska rikala jsem neprenosna? kde? ne nebezpecna. prenosna velmi:-)
Kokoska Dohodou s odstupným, kdy pochopí, že jeho setrvání s jeho docházkou/účastí nemůžu považovat jako řádný hospodář za rentabilní? Nebavím se o pijavicích nebo hlupácích, já si neumím představit, že bych se zuby nehty držela postu, kde mám 50% nasazení na úkor majitelů a kolegů.
Kokoska angína mě před pár lety odrovnala tak, že jsem byla na neschopence tři tejdny, první tejden jsem myslela, že umřu, zlatá rýmička teda, před každým polknutím jsem se odhodlávala několik minut, bylo to jak polykat žiletky
bezohlednou/chudou kolegyni v důchodu, co tvrdí, že si nemůže dovolit zůstat týden na neschopence a dovolenou šetří na hlídání vnoučat, tu mám aktuálně taky a když mi chodí smrkat/kýchat ke mně do kanceláře, mám chuť ji fyzicky napadnout...
vzdycky kdyz se tady ta debata tady rozbehne, tak jsem z toho dost nesva, nemivam ani chripku ani anglinu takovou, ze bych musela k doktorovi, mela horecku, musela zustat lezet, ale ted uz jde i o rymu? jako fakt mam zustat doma, i kdyz mam jen rymu? To bych v te praci moc nepobyla
A ne, necitim se nepostradatelna ani mi nejde o penize, proste se jen nikdy necitim tak spatne, ze bych nemohal pracovat (u pocitace)
jako kde je ta mez?
viktorka_od splavu karja psala neprenosna, teakce na vas byla s pis o tom, ze s rymou klidne, kdyz je nutno.
baltik U mě horečka
Potrefenáhusa to jsem zazila u zanetu prususek, ty priserne bolesti v krku pry vyvolaly zbytecne velke davky ATB
Cimz nerikam, ze to u vas nemohlo byt jak pisete, on to ma kazdy jinak a jinak zabiraji leky.
Mutziputzi A jak by to tedy ty matky měly řešit, když by je nikdo "neměl povinnost" zaměstnávat, protože mají děti a z toho plynoucí určitá omezení? My třeba neměli extrémně často nemocné děti, ale nemocní bývaly a jak jsou dvě a hezky se prostřídají, tak se to napočítalo. Momentálně si platím chůvu, která děti vyzvedává ze školy a vím, kolik třeba jenom tahle služba na pár hodin denně stojí. Můžeme si to dovolit, ale předpokládám, že pro většinu rodin s normálním platem v Čechách je zaplacené celodenní hlídání dost výraznou položkou v rozpočtu a nemůžou si to dovolit a zůstanou s ním doma sami.
Já to neberu jako chování na úkor druhých, prostě jsem ve fázi, kdy mám malé děti a určitá omezení to přináší, se kterými je třeba počítat. Ty děti jednou vyrostou a budou vydělávat třeba na důchody. I těch bezdětných...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.