Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35800 příspěvků moje polička 22. zaří 2016 10:39
Reakce na cinkja:

Lurdy 

Takze fakt jde jenom o prachy - prohlasenim haranta za zpusobilyho rodicum zarazej (dosavadni) podporu a je vymalovano. Proste to ma zjevne jeden jedinej ucel - jak usetrit... To jsou ale hnusny, asocialni zpusoby.

Ale co se divime. Vsak ty Lurdy uz probehly pred casem, u tech invalidnich duchodu. Postizenym prekvapive prakticky dorustaly chybejici koncetiny 

Offline barbucha blogger
35800 příspěvků moje polička 22. zaří 2016 10:41

Blba pracka furt stavkuje. Jdu si koupit ty tricka 

Online wendulka admin
16648 příspěvků moje polička 22. zaří 2016 11:24

Holka, máš můj respekt, jak jsi to zvládla.

cinkja: No bohužel se to dalo čekat, že to takhle nějak dopadne.

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 22. zaří 2016 15:08
Reakce na Michinka:

On hlavně ještě nikdo neví, jak se ty zprávy budou psát. Už je prý šestá vezre. My jsme viděli druhou  Kolegyně zkoušela ten elaborát vyplnit a trvalo jí to hodinu a půl. O děti opravdu nejde. A rodiče dětí s mentálním postižením se hroutí, protože se bojí, že budou muset jejich děti chodit do běžných základek.

Tak já už mám jednu takovou právě v ruce - vyšetření v květnu, zpráva nyní. A už se asi tři dny na základě závěrů snažím vypracovat IVP prou mou žákyni - cizinku, středně těžce mentálně postiženou, s genetickou vadou. Tak, aby se vlk nažral a dítě zůstalo celé. Má přiznaného asistenta, ale na toho jsou peníze jen v rozsahu 5 hodin. Zbývajících 24 si musím poradit sama.....

Online wendulka admin
16648 příspěvků moje polička 22. zaří 2016 22:36

Tak jak jsem Windows 10 v novém počítači od začátku za ten měsíc a půl, co je mám, chválila, dneska mi to vrátily i s úrokama. Naivně jsem klikla na restartovat a aktualizovat a odstavila jsem si tím počítač na více než hodinu, než se počítač všema těma aktualizacema prokousal.

Offline barbucha blogger
35800 příspěvků moje polička 23. zaří 2016 12:25
Reakce na cinkja:

Tak já už mám jednu takovou právě v ruce - vyšetření v květnu, zpráva nyní. A už se asi tři dny na základě závěrů snažím vypracovat IVP prou mou žákyni - cizinku, středně těžce mentálně postiženou, s genetickou vadou. Tak, aby se vlk nažral a dítě zůstalo celé. Má přiznaného asistenta, ale na toho jsou peníze jen v rozsahu 5 hodin. Zbývajících 24 si musím poradit sama.....

Dopoledne jsem zahlidla v mistni televizi nejakej diskusni porad pro hospodynky... byla tam hostem tetina na voziku, takova ta trpaslice (jako byl Krytinar a snad jeste mensi). A sedic na tom voziku (pripominajici spis nejakj vesmirnej modul), chovala v klokance vlastni asi pulrocni mimino (evidentne zdravy, bylo skoro stejne velky jako mamina).

Kolem nich skakala pecovatelka - tu prinesla detskou sedacku... tu nakrmila mimino... tu pomohla tetine sundat klokanku, vyvazat se z pasu voziku... 

To je ten hnusnej a nelidskej kapitalismus. Rozhodne-li se postizeny privest na svet potomka, o kteryho se nemuze/nedokaze postarat (a ani o sebe), ma na to pravo a stat briskne vysle pomoc. Idylka 

Offline barbucha blogger
35800 příspěvků moje polička 23. zaří 2016 12:38

Vypada to, ze se z tohohle vlakna uz nehnu. 

Nejen ze pracka to definitivne vzdala... ale aby se to nepletlo, vcera se zritelnice vecer choulila ve svetru, celkem bez nalady. Celo rozpaleny, po zmereni samozrejme horecka. I podala jsem ji prasek a ulozila.

Ve dve v noci, kdy jsem se sama temer roztejkala kvuli navalum, najednou hupky cupky a cosi mi skocilo na zada, a mocne se tresouc se ke mne pevne pritisklo. Chudak mela zimnici, ale zaroven zhnula jako kaminka. A ja myslela, ze nastala moje posledni hodinka. Kristepane ta hrala!  

Takze nejen pracka je mrtva, ale i ja po probdely noci, a zritelnici jsem musela nechat doma. Coz obnasi nejen neustalou donasku laskominek, ale i to, ze se nikam nedostanu. No super.

A aby se to nepletlo, tak ve stredu dorazim domu, vybalim a zejmena vyperu - abych sem do tydne hnala zas! Neb zetaka zakerne a na posledni chvili vyslali do Brazilie. A z toho plyne co, Halik?! Z toho plyne, ze musim zrusit planovany vicka v listopadu, pac uz mi pak nezbyde ani minuta dovoleny! 

Online rozarka
4210 příspěvků moje polička 23. zaří 2016 13:17
Reakce na barbucha:

Já vím,nedělá se to...ale musím se smát.

Online wendulka admin
16648 příspěvků moje polička 23. zaří 2016 18:58
Reakce na barbucha:

No jo, když se daří, tak se daří.

Ne, promiň, tys to napsala, jak kdyby šlo o veselou historku z natáčení.

Soucítím s tebou, neb jsem na tom teď podobně, že se tu ve vlákně taky začínám zabydlovat. Když totiž zmiňuješ oční víčka, včera večer mě opět začaly svědit v koutku. I jala jsem se opět obě oči preventivně vypláchnout borovou vodou. Jenže ouha, tentokrát to nepomohlo. Tak jsem si je pořádně prohlédla před zrcadlem, no a v obou vnitřních koutcích samozřejmě zase ječný zrno, aby se mi po roce po nich nestýskalo, tak tentokrát double jackpot.

Tak jsem ráno mazala na oční a doktorka pochopitelně nebyla v ordinaci, bude až v pondělí a to tam sídlí dvě, takže jsem ani nemohla nárokovat recept na antibiotickou mast, která by mi to aspoň trochu zklidnila, než to půjde ven. No a to nemluvím o tom, že tentokrát to martyrium budu muset absolovovat nadvakrát, protože po zákroku se to oko celé zalepuje. Jako by mi nestačilo to doktorské kolečko se ségrou.

Offline barbucha blogger
35800 příspěvků moje polička 23. zaří 2016 21:22
Reakce na wendulka:

Si to nech udelat najednou, at to mas rychlejc za sebou - bilou hul ti urcite s radosti pujcej, a na pokladnu! 

S dovolenim si jeste trochu zaskuhram: od zritelnice jsem samozrejme ten jeji mor chytla, takze me zacalo skrabat v krku. Ditko uz vesele poskakuje a nevi co by, pricemz ja se tady potacim jak zombie.

Jo ale! Zetak, mnou na dalku zbuzerovan,  volal na spravu kvuli pracce a po nahlaseni zavady a typu pristroje pravili ze to opravovat nebudou, ze mu pristi tejden privezou radsi novou. No bodejt, tuhle ma uz urcite dobry dva roky!

Premejslim jestli by mi prece jen tady nedali azyl. A byt. 

Online RoSa
10147 příspěvků moje polička 23. zaří 2016 21:32
Reakce na barbucha:

To s tim azylem určitě zvaž - do středy času dost!

Myslím, že třeba takovej "nepřekonatelnej odpor k prezidentovi republiky" by Ti mohli uznat

Online wendulka admin
16648 příspěvků moje polička 23. zaří 2016 22:15
Reakce na barbucha:

"Si to nech udelat najednou, at to mas rychlejc za sebou - bilou hul ti urcite s radosti pujcej, a na pokladnu! "

Jsem čekala, že mi navrhneš přesně tohle.

"S dovolenim si jeste trochu zaskuhram: od zritelnice jsem samozrejme ten jeji mor chytla, takze me zacalo skrabat v krku. Ditko uz vesele poskakuje a nevi co by, pricemz ja se tady potacim jak zombie."

No každé malé dítko ví, že chce-li se co nejrychleji vyléčit, vleze si do postele k rodičům a přenese to na ně (v případě nouze vezmeme zavděk i babičkou). Sama jsem tuto léčebnou proceduru v dětství úspěšně absolvovala opakovaně a vřele ji mohu doporučit. Účinnější než leckterá antibiotika.

Offline barbucha blogger
35800 příspěvků moje polička 24. zaří 2016 10:47
Reakce na RoSa:

To mi musi uznat fakt kazdej.  Koukam co udelali z ty omluvy - to snad uz neni ani mozny! 

Offline barbucha blogger
35800 příspěvků moje polička 24. zaří 2016 10:59
Reakce na wendulka:

Lecebna procedura klapla. Nudle mi visej az do klavesnice 

Venku je samozrejme nadherne a chysta se rodinnej vejlet. Uz mam pripravenej batoh s kapesnikama.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 24. zaří 2016 13:18
Reakce na barbucha:

Sorry. Je to nehezké smát se cizímu neštěstí, vím... ale nemohu jinak.

Nemáš to tak poutavě popisovat. 

Offline vanilka
2163 příspěvků moje polička 30. zaří 2016 18:44

Poslední dva týdny snad neřeším nic jiného, než kde sehnat klasické černé lodičky . Tedy klasické - klasické pro moje nohy. Tzn. širší, pohodlný podpatek (žádné jehly), výše podpatku cca 6cm, vyšší nezvládnu ukormidlovat. Sázela jsem na osvědčené značky Gabor, Rieker, Jana - nic. Jedny Jany jsem odklikla přes net a přestože vím, že od nich mi vel.40 vždycky padne, tak teď mi kloktaly a o číslo menší mě tlačily . Nervózní jsem z této situace o to víc, že na lodičky dost spěchám, synovi se blíží prodloužená v tanečních. Zkoušela jsem v lékárně Peon, ale zboží jim přivezou cca až za tři týdny . Kdo máte také širší nohu, poradíte značku, obchod?

Roky si říkám, že si musím černé lodičky pořídit, ty by přece měla mít každá ženská, no ale já jsem balerínová a mokasínová, pořád jsem to odkládala....no a dohnalo mě to.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 30. zaří 2016 19:06
Reakce na vanilka:

Já bych tě poslala do Ecca. Kvalita dobrá. Nohu mám úzkou, a moje zkušenost s jejich lodičkami je taková, že mi ráno trochu padají z nohy, pak se to srovná. (Jejich sandály třeba nemůžu nosit, plandá mi v nich noha.)

Lodičky mi zcela vyhovují - jsou stabilní(!), jednoduché, elegantní, prostě vypadají dobře. 

Ale nakupovala jsem tam - mimochodem několikero lodiček různých barev, vč. té černé - tak před dvěma či třemi lety, jakou mají aktuálně nabídku tak bohužel netuším.

Offline vanilka
2163 příspěvků moje polička 30. zaří 2016 20:24

Děkuju za příspěvky. Ty lodičky Ecco na obrázku jsou na mě už moc vysoké.

Zatím jsem našla jedny Gabor v šíři H, ale jsou z broušené kůže a s perforací  

https://www.shoemaker.cz/gabor-lodicky-damske-s-perforaci-cerne

Klingel neznám, podívám se.

Edit: tak mě tam zaujaly tyto, ty bych unosila, ale zase asi nejsou moc vhodné na plesání, co říkáte:

http://www.klingel.cz/ProductDisplay?mpe_id=53530&catalogId=1000100000&boxName=historyClick&evtype=CpgnClick&intv_id=75001&langId=21&prudsysClick=true&template=historyClick&partNumber=429993&storeId=100061

Offline slniecko admin
19554 příspěvků moje polička 30. zaří 2016 21:57
Reakce na vanilka:

ani jedny, ale poradiť neviem...