Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline wendulka admin
16647 příspěvků moje polička 06. srpna 2016 10:45

Hergotfix, včera v noci nám pro velký úspěch neočekávaně vypadl proud a já v tu chvíli měla samozřejmě zapnutý stolní počítač. Nestalo se to poprvé, jenže bohužel tentokrát, když jsem ho chtěla znova zapnout, tak prásk! A ze zdroje se zakouřilo, takže mám po počítači a to je starý teprve jen 3 a půl roku. Data pochopitelně nemám zálohovaná včetně pracovních věcí. V pátek večer se vám opravdu nemůže nic lepšího stát.

Jedna prodejna PC u nás má naštěstí otevvřeno v sobotu a jeden postavený počítač tam mají skladem, jenže ten je jen předinstalovaný technik samozřejmě bude až v pondělí, ale hotové to bude mít až odpoledne. Pak to ale ještě znamená volat na mého poskytovatele internetu, aby mi nový počítač připojil do sítě. Do té doby musím vydržet jen na tabletu.

To jsou vyhlídky do nového týdne.

Na nový chytrý mobil, který jsem si konečně chtěla tento měsíc pořídit tím pádem můžu zapomenout stejně jako plnění tužebníkových plánů.

Offline fija
897 příspěvků moje polička 06. srpna 2016 11:31
Reakce na wendulka:

Vendulko, tohle bych neřešila hned koupí nového počítače... téměř jistě neodešlo všechno... viděla bych to na zdroj nebo základní desku.... Pokud máš běžný stolní počítač, takový ten kancelářský standard, bude nový zdroj otázka max. 1000 Kč, ale spíš o pár stovek i méně, deska by vyšla dráž, ale pořád tipuju kolem té tisícovky.... takže pokud je někde u vás nějaký servis PC, zkusila bych nejdřív tuto variantu.... Disk by mohl být v pořádku, takže nad ztracenými daty bych ještě nebrečela.

Offline wendulka admin
16647 příspěvků moje polička 06. srpna 2016 12:25
Reakce na fija:

Já nepláču nad ztracenými daty. To už jsem si zařídila, že v pondělí ráno hodím odpálený počítač k technikovi a on mi je do odpoledne vytáhne na flashku. Brečím nad tím, že tam mám věci, které jsem měla dodělat teď přes víkend a bohužel se k nim nedostanu.

Hele to ti byla taková perda, to jsem v životě nezažila, z bedny pak šel i zápach spáleniny, že to podle mě odpálilo obojí, kdo ví jestli ne i něco víc. Dokonce mi i přestal jít Wi-fi router, takže jsem se nemohla dostat na internet ani z tabletu a musela ho přepojit na svůj stařičký notebook. Samozřejmě jsem s technikem probrala možnost opravy, ale když jsem mu to popsala se vším všudy, doporučil mi raději pořízení si nového (ona ta práce technika je skoro stejně drahá jako ty součástky, takže to pak naroste), tak jsem se s ním domluvila aspoň na to vytažení dat (už mi to tak dělal kdysi u předchozího PC).

Navíc pravdou je, že ač není ten počítač příliš starý a ty Windows 7 v něm mi uživatelsky vyhovovaly víc než osmičky, od začátku roku mě rozčiloval tím, že se mi během práce (nejvíc na internetu) na 5 minut i více zakousnul (psala jsem si o tom před časem s cinkjou).

Chci říct, že nový počítač to chtělo. Akorát jsem to odkládala (jako s tím mobilem), dokud fungoval, i když teď už nové stejně prodávají s desítkami (jak jsem nechtěla upgradovat, tak teď se to vyřešilo samo). Jen mě štve, že to přišlo tak brzo a že jsem za to nemohla.

Offline slniecko admin
19553 příspěvků moje polička 06. srpna 2016 13:02
Reakce na wendulka:

ber to ako zásah zhora.

Offline wendulka admin
16647 příspěvků moje polička 06. srpna 2016 22:25
Reakce na slniecko:

Já vím, jen bych byla radši, kdyby ten zásah nelezl tolik do peněz a příště počkal aspoň do výplaty, no.

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 06. srpna 2016 23:51
Reakce na wendulka:

Držím moc palce, ať se problém vyřeší brzy a co možná nejlevněji. Také bych ještě probrala možnost opravy, přeci jen, počítač opravdu není tak starý a třeba, až se technik podívá "dovnitř", může změnit názor.

Mně už PC naštěstí běží bez sekání. Odinstalovali jsme Smart Notebook a nainstalovali Windows 10. Který z těchto dvou zásahů tomu konkrétně napomohl, vážně netuším. Ale pokud bych věděla, že práce s 10 bude v zásadě bez problémů, tak si je do počítače "pustím" i dříve .

Ale tvou situaci chápu, je to hodně nepříjemné .

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 07. srpna 2016 08:53
Reakce na :

Ale zato se ti jednou to studium určitě vyplatí. A studovat je hezké, člověk si rozšiřuje obzory a "tvaruje se", byť ti to v danou chvíli může přijít jako ten největší "opruz" - omlouvám se, ale trefnější slovo nemám.

Offline wendulka admin
16647 příspěvků moje polička 20. srpna 2016 13:15

Zatracený PPL. Speciálně jsem si objednala z ALZD tak, aby mi vyšlo doručení na sobotu, protože to jsem doma a nemusím to tak řešit přes ségru. No bohužel jsem si až v poledne všimla, že mám vybitý mobil, kdy už mi bylo divné, že se řidič stále neozývá a ani nezvoní zvonek. Tak ho zapnu a pochopitelně zmeškaný hovor. Tak volám hmed zpátky a řidič, že prý už mi ho dal na úložiště a už vyjel z města zpět na depo. Tak se ho ptám, jak je to možné, že jsem celou dobu doma a že tady určitě nezvonil. A on, že v sobotu, když se nedovolá, tak ho dává automaticky na úložištěa že jsem ho stejně měla mít na doručení až v pondělí. Načež mu říkám, že tam se ale kvůli pracovnímu vytížení nedostanu, ani tam nemůžu za sebe poslat ségru a ani nevím, kde se vlastně nachází. Tak on že mi ho tedy v pondělí odtamtud vyzvedne a doručí. Přitom ten řidič, který jezdil před ním, to dělal automaticky. I řidič z DPD a i jiní kurýři to tak dělají.

A to není poprvé. Tohle už mi udělal i ve všední den, kdy jsem byla v Praze a zrovna jsem byla v metru, už mi taky při zpětném volání oznamoval, že se mi balík chystá dát na úložiště. Naštěstí tehdy jsem ho ještě zastihla, že byl ještě ve městě. Debil není schopný zvednout ten svůj línej zadek z auta a zazvonit, už mi fakt leze krkem!!!

To jsem na něj v pondělí opravdu zvědavá.

Offline slniecko admin
19553 příspěvků moje polička 20. srpna 2016 17:32
Reakce na wendulka:

Wendulka, mne sa už druhý raz toho roku stalo, že sa kuriér neobťažoval zazvoniť a rovno to odoslal nazad ako nedoručiteľné s tým, že adresát sa presťahoval!!! Podľa mňa, keď toho má viac, tak to takto odfajčí...Obakrát SPS, slovenská pobočka UPS...

Offline wendulka admin
16647 příspěvků moje polička 21. srpna 2016 13:59
Reakce na slniecko:

No já si myslím, že tady u tohohle konkrétního řidiče je to vyloženě o lenosti, protože narovinu mi do telefonu přiznal, že k nám ani nezajel, protože jak jsem psala, řidiči jiných služeb, když se nedovolají nebo když někdo zapomene napsat na balík telefonní číslo, tak normálně zvoní, i když toho mají hodně.

Schválně jsem pak volala na infolinku a operátorka mi řekla, že žádné takové nařízení, že když se nedovolají, tak mohou automaticky označit balíček jako nedoručitelný, nemají právě z důvodu, že ne vždy musí být to telefonní číslo k dispozici.

Štve mě to, protože řidič PPL, který jezdil donedávna před ním, mi tohle nikdy nedělal, ani o Vánocích.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 21. srpna 2016 14:39
Reakce na wendulka:

a nemůžeš si to nechat posílat do práce ?

Tam je to na jistotu, alespoň u nás pošta jezdí mezi 9-11, PPl mezi 11-12 a dpd odpoledne okolo druhé.  A jet tam musí, ne, že se na to vykašlou, protože tam toho mají vždy více.

Offline wendulka admin
16647 příspěvků moje polička 21. srpna 2016 15:52
Reakce na náťa66:

No konkrétně u toho doručování prostřednictvím PPL o tom začínám uvažovat.

Offline barbucha blogger
35800 příspěvků moje polička 27. srpna 2016 08:44

Zemřela Sonia Rykiel, nejen módní návrhářka a sufražetka  - parfumaniaci jí vděčí i za nejednu povedenou vůni.

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 04. zaří 2016 16:49

Příspěvek vymazán z důvodu porušení pravidel diskuze!

Offline wendulka admin
16647 příspěvků moje polička 04. zaří 2016 17:41

holka hnědooká: I když tvou stížnost naprosto chápu a udělala jsem to nerada, tvůj příspěvek byl obsahově bohužel opravdu v rozporu s pravidly zdejší diskuze. Sorry.

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 04. zaří 2016 18:01
Reakce na wendulka:

Mne to doslo hned, jak jsem to napsala, chapu, zes to musela smazat.

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 04. zaří 2016 18:17

A tak si postezuju na jineho pacienta :-) Sef mi poridil na me prani jinou zidli misto barove stolicky se slovy To koukate, jakou jsem vam privezl peknou zidli :-) Ja na to Ze je od prachu a pavucin nevadi, to umyju, ze je zadelana od barvy snad nevadi, ta uz snad poustet nebude. Pekna je, az na to, ze je detska. :-) Hadal se se mnou, ze vetsi a vyssi zidle nejsou. Tak jsem asi uplne blba.

Kdyz jsem mu rekla, ze v Tescu meli akci na zidle za cca ctyri pet stovek, vykulil oci. Ja se ho zeptala, jestli mu to prijde drahy, on ze hrozne. Kdyz jsem mu rekla, ze jsem po Vanocich kupovala synovi zidli za cca patnact set a to byla jedna z nejlevnejsich, malem mi tam omdlel. A jestli pry nemam nejakou doma. Ja ze my rozbite veci vyhazujeme. A on, ze pry si veci vazi :-)

Takze ja, metr sedmdesat vysoka xl zenska mam sedet na detske zidlicce... Kdyz si sednu, bradu mam na stole :-) Snad ji brzo rozsednu - i kdyz kdo vi, co za hruzu by privezl. 

A podobnych historek mam prehrsel...