Mutziputzi takovej ten bača s pejskem? ![]()
Stěžovací vlákno
Potrefenáhusa No, neco rozsvecel myslim
Mutziputzi náááhodou, ten dedo je tam doteraz. Rozsvecuje hviezdy a má bieleho psa. A kludne si ho poozriem zas ked stíham. Ale mne sa páčil aj ten Váš na jednokolesovom bicykli čo rozhadzoval letáky. ![]()
coralline no ono se prave neslo nedivat, puvodne
barbucha Přesně. Kolikrát jsem ani nevěděla, že jsem tu knihu přečetla ve slovenštině. A pondělní TV inscenace bývaly skvělé. A Lastovička pro děti. I popmusic měli o pár kroků napřed.
Sweet Potato miro žbiro? ![]()
S tou hudbou jsou myslím napřed furt.
Janulik03 A tak mne byl protivnej i ten nas, to je pravda
A vecernicky vubec byly cim dal trapnejsi, to leda takova Mala carodejnice, Dorotka, Rodina Nessovych, Maxipes Fik, dobry, ale pak se zacaly rozmahat ty Kocky Koule a ty s zivejma medvedama nebo bobrama nebo co to bylo, ty me dohanely k zoufalstvi![]()
Potrefenáhusa Hele, aspoň něco
slovenský písničky si pamatuju.
Potrefenáhusa Áno aj.
I když jsem teď myslela spíš na kapely.
Sweet Potato tublatanka?
(já byla fakt na základce :-)
Potrefenáhusa Jó, a nějaký Vidiek si vzpomínám.
Muj nejoblibenejsi porad ve slovenstine byl serial TETA (cesky dabing hruza!) a nejvetsi peklo ukvicena holcicka, co cvicila a u toho rikala: Ika tika gymnastika, z hlboka sa dobre dycha...![]()
Luna Teta ![]()
Já myslím, že neposlouchat ty slovanské jazyky je daleko jednodušší než třeba ta angličtina. Já se takhle z televize naučila polsky , ale anglicky jsem nedávala ani ťuk, dokud jsem se nezačala učit a nepochopila jsem princip toho jazyka. Teď pochytím sem tam nějaké slovo nebo jednoduchou větu, ale že bych rozuměla obsahu, to ani omylem. Stejně jako viktorka_od splavu si myslím, že to chce aspoň trochu ten hudební sluch a ten nemám.
My jsme meli v ramci vyuky cestiny povinny cteni ve slovenstine, ja doted myslela, ze to tak bylo vsude.. a to jsem ze zapadnich Cech, takze na Slovensko daleko. I zpravy byly castecne ve slovenstine, jestli me pamet neklame?
A s tema knizkama je to taky pravda, spoustu takovej tech zahranicnich klasik vydali jenom ve slovenstine.
Luna Jee, ika tika gymnastika, ja to zboznovala, dneska by mi to stopro lezlo na nervy ![]()
A segra poslouchala Tublatanku, Elan, Nagyho a Richarda Mullera ( Po schodoch bych mozna z vetsi casti jeste i vylovila z pameti), takze jsem byla slovenstine vystavena dostatecne. :)
Ja jsem se narodila rok pred rozpadem federace a slovensky jsem se naucila dobre rozumet az v puberte diky internetovemu foru, kam jsem tehdy chodila, a taky obcas byly obcas nejake prispevky od ctenarek v divcich casopisech. Pote, co jsem mela dost nacteno, jsem zacala rozumet i mluve. Nez jsem se odstehovala z CR, tak jsem chodila rok na vejsku, kde v nasem kruhu byla jedna Slovenka, se kterou jsem se velmi zkamaradila. Vim, ze ji mrzelo, ze se s ni ostatni holky nebavi a z tech asi po pul roce vypadlo, ze ji nerozumi.
JanieB Východniarom nerozumejú ani ľudia z iných regiónov. :D Keď som bola malá nerozumela som ani vlastnej babke, spisovne rozprávať nevedela.
dzizisketa Rádio FM je stále fajn ale akosi sa mi ten vývoj v RTVS nepáči, nuž budem dúfať že to nebude mať žiaden vplyv na kvalitu vysielania tohto rádia.
paktofonika jsem byla jednou s kamarádkou z ostravy u její babičky, a taky jsem jí nerozuměla:-)
paktofonika nechapem, ze si vlastnej babicke nerozumela. Jedine ze by ste sa nevidali takmer vobec. Je jedno ako vravela nie?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.