Mutziputzi já nevím, co děláte za práci, ale my jsme poslední dobou zjistili, že už vlastní práci ani neděláme. máme hodně prodejen, prakticky každý týden je v nějaké kontrola čehokoli, teď přibyde ještě gdpr kontrola. vyplňujeme formuláře, dodatky, objednávky kontrol, trávíme s kontrolami čas, revize....a gdpr je prostě poslední kapka. proto je z toho takové pozdvižení. je toho prostě už moc. jednou pohár přeteče.
byrokracie jak prase.
zejména s přihlédnutím k faktu, že budu v našem oboru napříč evropou se slováky jediná, kdo to bude muset všechno dodržovat. ani pražáci nemusí splňovat nic z toho, co musím já, protože máme velmi pilné kontrolní orgány, které vyžadují i to, na co v praze každý kašle (a proto má pocit, že byrokracie zas tak hrozná není - nedodržuje to a ani neví, že to existuje). například takový mcdonald ve svých mccafé, to když vidím, tak se mi kudla v kapse otevírá. u každého zákusku na cenovce by mělo být každý den aktualizované datum spotřeby. nemá uvedeny gramáže kávy. nemá nikde velkou ceduli, na které každý den přepíše data spotřeby všeho, co nabízí. nemá na cenovkách u zákusků uvedeno, jestli jsou to zákusky s náplní lehkou tukouvou, tukovou nebo jakou. pokud si vybavuju, nemá na cenovkách uvedeny alergeny a dokonce ani gramáž. a nikomu to nevadí, zatímco jiným firmám dokonce i přeměřují velikost písma. to je ta dokonale absurdní byrokracie.