Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. května 2018 15:21

Mutziputzi já to říkám s ohledem na byrokracii. nám jí opět přibylo. zcela zbytečně. je to úplně zbytečná nadbytečná byrokracie, a tenktokrát je čistě bruselská, na české zákony se svést nedá.

a momentálně už jí opravdu máme přemíru, přestává se dát zvládat, vůbec to všechno sledovat. nechci ještě myslet na to, zda každá nová vedoucí podepsala souhlas a jestli jsme uzavřeli smlouvu s fotografem na firemní party, když doteď prostě přišel a fotil a odešel. všechno fungovalo. všechno podstatné už bylo vyřešeno a ošetřeno zákonem, vše ostatní jelo samo.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 18. května 2018 15:26

viktorka_od splavu Se přiznávám, že podmínky jsem nečetla a asi je čte málokdo. Tim, že si dám na facebook přezdívku, nikomu neškodím.

Pokud se tam pod smyšleným jménem zaregistruje třeba nějakej úchyl, aby tahal kompromitující fotky z dětí, tak si nejspíš dá normální jméno, aby nebudil pozornost. Takže ho na první pohled stejně není poznat.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 18. května 2018 15:29

coralline ja jen rikam ze to tam je odjakziva, nijak to nehodnotim. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 18. května 2018 15:33

Jiná Realita Ja si fakt neumim predstavit co je na tom tak narocnyho, boure ve sklenici vody podle me a typicky ceska reakce ve stylu pomazankovyho masla a zahnuti okurky

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 18. května 2018 15:37

viktorka_od splavu Jasný. Až se budu nudit, tak si ty podmínky snad přečtu. Nejspíš zjistím, že jsem úplnej zločinec, protože porušuju xy pravidel, o kterých nevím. Ale chovám se tam slušně

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. května 2018 15:38

Mutziputzi já nevím, co děláte za práci, ale my jsme poslední dobou zjistili, že už vlastní práci ani neděláme. máme hodně prodejen, prakticky každý týden je v nějaké kontrola čehokoli, teď přibyde ještě gdpr kontrola. vyplňujeme formuláře, dodatky, objednávky kontrol, trávíme s kontrolami čas, revize....a gdpr je prostě poslední kapka. proto je z toho takové pozdvižení. je toho prostě už moc. jednou pohár přeteče. 

byrokracie jak prase. 

zejména s přihlédnutím k faktu, že budu v našem oboru napříč evropou se slováky jediná, kdo to bude muset všechno dodržovat. ani pražáci nemusí splňovat nic z toho, co musím já, protože máme velmi pilné kontrolní orgány, které vyžadují i to, na co v praze každý kašle (a proto má pocit, že byrokracie zas tak hrozná není - nedodržuje to a ani neví, že to existuje). například takový mcdonald ve svých mccafé, to když vidím, tak se mi kudla v kapse otevírá. u každého zákusku na cenovce by mělo být každý den aktualizované datum spotřeby. nemá uvedeny gramáže kávy. nemá nikde velkou ceduli, na které každý den přepíše data spotřeby všeho, co nabízí. nemá na cenovkách u zákusků uvedeno, jestli jsou to zákusky s náplní lehkou tukouvou, tukovou nebo jakou. pokud si vybavuju, nemá na cenovkách uvedeny alergeny a dokonce ani gramáž. a nikomu to nevadí, zatímco jiným firmám dokonce i přeměřují velikost písma. to je ta dokonale absurdní byrokracie.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. května 2018 15:40

a teď přemýšlím, jestli má vůbec mccafé na balených cookies uvedeno složení. skoro bych se vsadila, že ne  

20970 příspěvků moje polička 18. května 2018 15:46

Jiná Realita Jo v tom verim ze muze bejt potiz, rigidni blaznivej urednik, to je ale lidskej faktor, spatnej vyklad a ne chyba narizeni

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. května 2018 15:48

Mutziputzi ještě poslední věc a už končím. perlička: vrcholem byrokracie je pro mě revize žebříku. každý rok napíšete papír a na něm napíšete, že žebřík je v pořádku. to je až úchylný. ale papír je. a to je důležitý.

nechápu, jak můžešmít pocit, že je byrokracie málo a že se to s nadáváním na ni přehání.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. května 2018 15:50

Mutziputzi ne, to je správný výklad. kdyby správný výklad dělalil všichni úředníci vůči všem subjektům, normální trh by se zřejmě hned zhroutil. zatím to funguje jen proto, že sami úředníci radí, jak to obejít. ale ještě tak pět deset let chrlení předpisů a už to obcházet nepůjde.

20970 příspěvků moje polička 18. května 2018 15:56

Jiná Realita Ja nerikam, ze je byrokracie malo, jenom rikam, ze GDPR me nijak necili a ty co je cili podle me podlehli vykrikum tech co se na nem chtej prizivit jako konzultanti, ta vyhlaska samotna neni nic svetobornyho, tahle situace mi prijde komicka, ze ty co nadavaj jsou vlastne obeti, ale ne Bruselu

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. května 2018 15:58

Mutziputzi no, a já se jen snažím říct, že když jsi po uši v byrokracii, tak pak přijde gdpr...a najednou toho má dost, pohár přeteče. což bude nemálo těch případů a nelze jim to mít za zlé.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 18. května 2018 16:01

Mutziputzi Však to je taky hlavní důvod zděšení z GDPR - proto že to je další byrokracie, další zákonem stanovená  povinnost, ne podstata nařízení samotného. 

20970 příspěvků moje polička 18. května 2018 16:08

Isca ale ona to v podstate zadna dalsi byrokracie neni, to je to co nechapu, slusny firmy v tom modu jedou uz davno

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. května 2018 16:15

Mutziputzi no a já ti říkám pořád, že právě je.

a jsme slušná firma.

ale musíme předělat všechny smlouvy, třeba (protože věta - souhlasím se zasíláním peněz na účet - nesmí být ve smlouvě, musí být v dodatku...). třeba. nechce se mi to všechno vypisovat. taky muselo několi lidí jezdit několikrát na školení. to bylo hrozný, celé dny poslouchat byrokratické kecy ženské, která neměla ani tucha, jak vypadá život ve firmách, kterým kázala.

je to brutální opruz, který přitom nepřinese nic nového, nikomu nic neulehčí, nic víc nezabezpečí. jen se bude podepisovat ještě víc papírů.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 18. května 2018 16:24

Mutziputzi Jo, ale teď k tomu musíš mít kromě slušného přístupu  příslušné dokumenty, případně jako správce dat zajistit, že máš všechny zpracovatelské smlouvy se zpracovateli tebou spravovaných dat... což v malý firmě, kde je pár výkonných zaměstnanců, majitel coby manažer a jedna  asistentka, celkem opruz. Pokud příslušné dokumenty nemáš, tak proti sankci od horlivého úředníka nemůžeš ani ň, a prd je ti platnej slušnej přístup. 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 18. května 2018 16:38
Reakce na Jiná Realita:

to bylo hrozný, celé dny poslouchat byrokratické kecy ženské, která neměla ani tucha, jak vypadá život ve firmách, kterým kázala.

​Jojo, to je jako když člověk čte na stránkách Finanční správy nějaké vysvětlivky k nové povinnosti týkající se daní , má z toho dojem, že autor poučení, kterak prakticky postupovat, skončil s praktickou ekonomikou tím, že si se sestrou hráli na obchod, on jí prodal jablíčko, ona jemu Lego, a pak po těžké práci zaskočili k mamince do kuchyně na kakao. 

20970 příspěvků moje polička 18. května 2018 17:12

Jiná Realita OK, tak to by mě zajímalo, kde zrovna tohle GDPR reguluje, nikde jsem na nic podobnýho nenarazila.

20970 příspěvků moje polička 18. května 2018 17:13

Isca A tak snad i teď se postupovalo podle nařízení ÚOOÚ, tak se to teď jenom sjednotí v rámci Unie, ne že vznikne nějaká nová byrokratická mašinérie

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 18. května 2018 17:15

Mutziputzi Nevím jak dřív, ale něco jako zpracovatelské smlouvy jsme mít nemuseli.