Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 18. června 2018 09:49

whiskas no tak ty preparáty to akorát zabijou, když se přisajou, jinak množství venku je teď strašně velký

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. června 2018 09:50

viktorka_od splavu fuj,jo, je to určitě ta larva. ale ještě nikdy jsem nic podobného na sobě asi nenašla (ale třeba líp vidím :) ). až letos a je jich hromada 

Offline whiskas
21073 příspěvků moje polička 18. června 2018 09:53

Potrefenáhusa No potěš, máme se na co těšit. Naše kočky (tedy chodí jen na zahradu) měly zatím každá jen po jednom kusu. Ale, že já nemlčela, když už vím, kak to tady chodí .

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 18. června 2018 09:53

Janulik03 Gombík hnusák!

Offline whiskas
21073 příspěvků moje polička 18. června 2018 09:55

Jiná Realita Byli jsme minulý týden na Otavě a paranoidně jsme se neustále cákali nějakými přípravky. Přežili jsme bez úhony, ale také jsem slyšela, že ani aplikace těchto vymožeností není 100%. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. června 2018 10:01

whiskas já nosím ven nastříkané boty, nohy a do sebe pangamin, a nezabírá níc.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 18. června 2018 10:11

Jiná Realita Podle mě jim některý lidi chutnaj a některý ne, no....

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. června 2018 10:35

Jiná Realita Hele, a asi blbá otázka, ale nosíte na venčení /předpokládám, že z práce si to asi nenosíte/ dlouhý kalhoty? U psů s klíšťaty taky bojuju - venčíme v lese i ve vysoký trávě - ale mám pevný boty a dlouhý kalhoty a sama si nepřinesu domů nic.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. června 2018 12:36

Zina nosím takové elastické 3/4 legíny, ale já většinou cestou sbírám houby a jahody a mám klíště třeba za krkem, kde na mě spadne, když dřepím v trávě nebo prolézám nějaké roští. utíkající klíšťat mívám na zádech. jednou jsem měla jedno v podpaží  a přitom jsem měla tričko a mikinu s dlouhým rukávem.

kdybych jen chodila trávou, asi by dlouhé kalhoty ochránily. i když asi taky ne, protože včera jsem si jednu tu hnusnou larvu našla mezi prsty na noze, kde netuším, jak byla dlouho, normálně se mezi prsty na nohách zas nějak důkladně nekoukám a tahle mrcha jde najít jen při opravdu blízkém pohledu (už budu).

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 18. června 2018 12:50

Jiná Realita Dcera je strašně chytlavá na klíšťata. Loni šly s babičkou dávat trávu králikům a druhý den jsem jí ze zádíček sundávala 6 těch prťavejch, nešly vzít ani pinzetou, hajzlové. Prej asi trefila na hnízdo. Točila jsem je pod lupou. Zase si říkám (nevyvracejte mi to, jo?), že tydle klíštěcí děti eště nejsou tak moc přenašeči. 
Letos jsem holčičku chtěla nechat oočkovat, ale furt byla nemocná - a když byla konečně zdravá, našla jsem jí hned na začátku května tři dny za sebou po jednom klíštěti. Tak se jen modlim, ať přečká ve zdraví léto - a v říjnu jdeme na vakcínu proti klíšťovce .
Ty prťavý jsou obzvlášť bestiální. Soucítím. Je to rok od roku horší.

Offline viktorka_od splavu
49346 příspěvků moje polička 18. června 2018 12:56

Gellnerova mlčim, mlčim, mlčim... ale k tomu očkování nemůžu: u dítěte není KE tak nebezpečná, jako u té babičky, borelioza spíš naopak, minimálně stejně. a pravděpodobnost nákazy těžko říct, jsou to ohniskové záležitosti

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 18. června 2018 13:03

Gellnerova ty mrňavý točim namaštěnou sirkou, to se nedá do ničeho vzít, většinou jsou hned venku teda

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 18. června 2018 13:04

Gellnerova Ty mrňavý vyšmrdláš prstem. Ty mi vaděj nejmíň. Mít někde viset to velké, to už je horší, blee.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. června 2018 13:07

mně i ty larvy jdou vyndat tímhle. akorát si musím trochu pohrát s uchopením (většinou přiberu i kůži).

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 18. června 2018 13:09

Jiná Realita s timhle jsem se nikdy nenaučila, ani na těch velkejch na psu, ty mi jdou nejlíp elektrikářským krokodýlem, ale ten je na ty mrňavý svině zbytečnej, dost lidí přísáhá na takovej ten vytrhávací háček (dtto a já se toho vytrhávání strašně štítim, vytočení krokodýlem mi nevadí)

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 18. června 2018 13:09

Sweet Potato U nás teda začali příbuzní vždycky hystericky ječet, že na to nemám šahat rukama, že se takhle nakazím. Ty myslíš, že ne?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. června 2018 13:15

Potrefenáhusa já na tohle můžu přísahat, ničím jiným bych asi psovi ani sobě klíště nevyndala. mám teda zelený pro psa a červený pro sebe 

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 18. června 2018 13:16

Jiná Realita no já to zkoušela a mně to nejde, u desátýho pokusu do toho to klíště chytnout jsem dostala menší hysterák a poslala s tim majitele do pr... a dožadovala se vlastního nástroje

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 18. června 2018 13:17

Stará Stanová Kůže Úplně vyloučit to jistě nejde. Ale pravděpodobnost, že šmrdláním klíštěcí prdelky neporaněným prstem něco chytím, mi přijde dost malá. To by mne mohlo stejně tak nakazit už tím, že po mně lezlo. Jo, taky jsem už potkala lidi, co s klíštětem vyrážejí rovnou do nemocnice, protože chybnou manipulaci považuji za strašné riziko.

Offline viktorka_od splavu
49346 příspěvků moje polička 18. června 2018 13:18
Reakce na Jiná Realita:

mně i ty larvy jdou vyndat tímhle. akorát si musím trochu pohrát s uchopením (většinou přiberu i kůži).

​mně to přijde hrozně tlustý a nejde mi tím podebrat klíště, jen rozmáčknout testováno teda kdysi na kocourovi