Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2020 16:46

V Krči se teda tvářili, že bez prohlídky u praktika a zubaře mě porodit nenechají. Chodí se tam ve 33tt na sepsání dokumentace a chtěli vědět, jestli už jsem tam objednaná, pokud už to nebylo vyplněné v průkazce. K obojímu mě rovnou poslal gynekolog, už na začátku mi sestra říkala, kam ve kterém týdnu.

Registrace do porodnice byla pohoda, akorát se to musí udělat brzo. Registrovala jsem se po internetu a žádný hacker k tomu potřeba nebyl;) Všechny screeningy včetně prvotrimestrálního mi dělal můj gynekolog, co vím od kamarádek, tak jich to už dělá většina nebo aspoň velká část.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 16:47

Jste  mi připomnely, že jsem díteti dala rodný list a nebyl vrácen, hned večer budu urgovat.

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. zaří 2020 16:53

Evaeva Aha, tak to s tim skriningem jsem nevedela....chodim v praze do ambulance, ktera mi prijde dost na urovni, ale rovnou mi rekli, ze lepe gennet. Tam jsem mela sezeni i s genetickou, brali mi odber na chromozománi zlomy a byl tam lekar, co dela dvacet let prakticky jen UZ a fakt je to nebe a dudy oproti obvodni (absolutne nic proti ni, ale i cena pristroje musela byt rozdilna o parnik).

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 17:01
Reakce na Pavlena:

notna Covece jo! Mas s ni zkusenost? A?

​Jsme u ní s mužem, plus pár kamarádů, od kterých jsme dostali doporučení. A jsme spokojeni, ale nemáme nikdo tak těžkou diagnózu jako je rakovina. A my si i zvolili, že chceme klasickou léčbu kombinovat s alternativní. Dostaneme vzdy recept na oboje a sami se rozhodujeme, zda ještě alternativa nebo jdeme do klasické lékárny. a vyhovuje nám, že posuzuje vše v souvislostech celostně. Mě pomohla vyřešit moje vleklé potíže.  Ale je.mi jasné, že pro někoho musí být neakceptovatelná.

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 17:12

notna Mno. Presne takto mi ji popisovali: nabidne obe alternativy, nic nenuti, akceptuje i chemii. No a na me s mym tehdejsim problemem nastoupila stylem: vy zapomente na klasickou medicinu, nevyleci vas, jen ublizi, jedine to, co vam nabizim ja (za drobnou sumu par tisic mesicne a s pomerne komplikovanou injekcni aplikaci) vas vyleci.. 

no utekla jsem jinam a vylecila se chemii, rychle, bezbolestne a na pojistovnu.

kdyz jsem jeji jmeno hlasila na endokrinologii, tamni pani doktorka (decentni dama) vyletela, jako kdyz ji bodne a asi 10 minut nadavala, ze jejim onko pacientum zakazuje lecbu a nabizi byliny.. 

tak nevim. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2020 17:22

Jos s tou úrovní vyšetření budeš mít asi pravdu, i když nejsem schopná to posoudit. Já to popravdě tolik neřešila, obě děti jsem měla před třicítkou, v rodině máme akorát rozštěp měkkého patra a to se prý takhle brzo nepozná

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 17:46

Pavlena Tak to je blbá zkušenost. My teda fakt jedeme pořád obě varianty bez problémů. Letos v únoru jsem tam přišla s akutním problémem s nohou a rovnou mi psala jen recepty z klasické medicíny, protože mají rychlejší nastup účinků a já potřebovala hodně chodit.

Offline Myrtila
5085 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 18:50

Jos U nas na dalekem jihu :-) (Brno) taky registrace nejsou potreba, do porodnice se vola, az kdyz tam kratce pred porodem preda do pece gynekolog, nebo se tam jede rovnou porodit. Objednani na ty vsechny screeningy je taky v pohode, akorat na ten na cukrovku je potreba volat brzo, pokud chce clovek jit do jednoho maleho a vytizenejsiho mista (tam jsem presne sla ja, protoze to mam nejbliz, takze jsem tam volala asi 2 mesice predem). 
Jsem fakt rada, ze jsem nemusela tak brzo jako v Praze resit hlavne tu porodnici, ted behem tehotenstvi jsem si teprve ujasnila, kam vlastne chci jit, a je to nakonec jina, nez kterou jsem myslela puvodne. 
Jinak s tim titulem, mne moje vzdelani vyrazne usnadnilo reseni genetiky, nechci to nejak rozvadet, ale kazdopadne mi bylo uplne spatne z predstavy, ze tak, jak ta doktorka jednala se mnou, jedna i s lidma, kteri do toho nevidi. 

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 18:55

Myrtila Na genetiku a jednání doktorky si teď stěžovala i dcera od kolegyně. Přišla celá ubrečená, mladá holka 22 let, není zdravotník a dostala nadáno, prý za debilní dotazy. Všeobecně byla doktorka prý strašně nepříjemná a vyhořelá.

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. zaří 2020 19:07

Myrtila Ja musim geneticku z gennetu LBC naopak  strasne pochvalit, byla velmi mila, empaticka a pecliva....tak doufam, ze jste se znamou od Renusatko mely jen smulu na vyhorelou osobu. 

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 19:26

Jos Já ani nevím, kde a u koho byla. Pracovala u nás, tak nám to ta kolegyně říkala, co se jí stalo.

Offline Len
2670 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 19:28

Jos Chodím na gynekologii v Praze a všechny vyšetření včetně screeningů a OGTT jsem absolvovala tam. Jsem moc ráda, že aspoň tohle jsem nemusela řešit.

Offline Myrtila
5085 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 19:30

Renusatko Mozna jsme byly u te same  Ja nedostala vynadano, ale zastrasovanim me tlacila do neceho, co bych nepodstoupila, pokud by k tomu nebyl sakra vazny duvod (a to nebyl). Pusobila dost vyhorele. 

Offline dzizisketa
8794 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 21:02

Mirka

A kolik je dítěti? Jestli víc jak osmnáct, tak už by si ho i mohl nechat

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 08:37

Sweet Potato tak se nasel, ve skole

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 08:47

Candance No vida

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 08:59

Ja kdyz jsem otehotnela, tak jsem s prvni jezdila na screeningy do Prahy, vzdy jsem si to naplanovala tak aby mi to vyslo se skolou. Tenkrat probihal u Apolinare grant, vysetreni bylo zdarma a jedina podminka byla kdyz zena nerodila u nich poslat zpravu o porodu. S druhou jsem byla 2x u nas v Ostrave, radsi jsem si zaplatila lepsi vysetreni nez nabizeli u me dr. A moje dr me normalne posilala jak k praktikovi, tak k zubarce, na ekg plus vysetreni srdce plodu ve fakultce. Zadne registrace, v 35 tydnu se tady zeny posilaji do vybrane porodnice, klasika 1x tydne poradna az do porodu:) 

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 12:05

Tak moje aktuální brněnská zkušenost je taková, že mě moje gyn poslala na spec. pracoviště (kam chodí v Brně snad všechny těhotné) na screening v 3. měsíci, tam si mě rovnou objednali na druhý na konci 5. měsíce. Oba se platí (1500,- každý), tak předpokládám taky nejsou povinné. Na tomhle pracovišti dělají i všechna ta další genetická vyšetření, naštěstí mi žádné ani nedoporučili. A potom cukrovka. To je všechno. O praktikovi ani zubaři se dr. ani nezmínila, kolonka v průkazce na to taky není  Jinak prý teď budu chodit až do termínu porodu k ní, bude se dívat na průtok v pupečníku, žádný monitory, do porodnice až od termínu dál. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2020 13:44

Ava ty screeningy povinné nejsou, resp. pojišťovna hradí místo toho prvotrimestrálního tripltest, který se dělá z krve a není tak průkazný, resp. mám pocit, že často vychází "falešně pozitivní" na ty genetické vady. Vyjadřuju se teda dost nepřesně, jako laik, takhle jsem to pochopila.

Offline Catherinne
10701 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 13:59

Jedeme na hory, kde hlavní náplní mělo být běhání a tůry. A ten můj chlap si při včerejší pětce natáhl lýtkový sval. No nezabily byste ho?