letfenixa Je to blba prace pro lidi, co tim nezijou a to jsem ja. Mam to jen jako prijem, akorat to delam tak, aby to nikdo nepoznal. Tak o to vic vysilujici to je.![]()
Stěžovací vlákno
Luna Nikdo s timhle nevydrží žít v nadšení celej život. Je potřeba to hodně kompenzovat volným časem, což u malých dětí nejde nebo po čase jít dělat jiné věci a zase se vrátit.
Renusatko Dneska jsem to vykompenzovala, 10 hodin kresleni a konecne dorazila velkou kresbu, takze radost.![]()
999 Držím palce, ať ho kamera a policajti identifikujou a dotáhnou do konce. Aspoň.
Lunamyslím na tebe.![]()
Luna Buď na sebe hodná! ![]()
Včera jsem kupovala letenky domů a lehce pod 40 tisíc za jednu se dostanu jen s odřenýma ušima.
Strašný!
711990 No jsem úplně naštvaná, na Vánoce jsme měli za 30 a už to mi přišla dost přeháňka...Potřebuju tam sice být na čas, neteř se vdává, ale i když jsem koukala na větší rozptyl, je to pořád stejné. Z Japonska jsou letenky vždycky dražší, ale tak?
Garfie ty jo, to je mazec![]()
Evaeva Že jo! Poletím s dětma sama, takže bych nejraději do Prahy, ale v zoufalství jsem zkoušela i Vídeň nebo Bratislavu, ale bez šance. Kdybych neletěla na tu svatbu, tak bych se na to asi vyprdla, fakt.
Garfie No to je teda pálka. Ach jo.
Před pár měsíci se mi začala výrazně horšit pleť. Vždycky jsem měla s pletí problémy, celý život jsem atopik, v dospívaní mě trápilo akné, pak nikdy nemizicí pupínky, suché tváře, mastná T-zóna, začervenání, ovšem vždy v nějakých únosných mezích. Cca minulý rok v létě to začalo být horší a horší, zkoušela jsem všemožnou kosmetiku, měnila rutinu, ale během zimy se mi z oličeje stala vyloženě měsíční krajina, všude milion pupínků, zarudlé tváře. Vydala jsem se na kožní a diagnóza je jasná: rosacea. Doktorka mi předepsala nějaký antibiotický roztok a k tomu krém s tím, že bych měla používat i kosmetiku přímo na pleť s tímto onemocněním, doporučila, čemu se vyhýbat (mimochodem samé mnou oblíbené věci - miluju slunce, saunu i pálivá jídla). Oba léčivé přípravky používám asi měsíc, koupila jsem speciální odličovací mléko, micelárku a krém na rosaceu od Biodermy + ještě něco, co má pomoct s obnovením kožní bariéry. Vím, že je ještě brzy, ale zatím je jediným výsledkem příšerné vysušení (za to můžou ta léčiva) a taky to, že od sdělení diagnózy se nedokážu přestat sledovat. :-( Nemám přitom až tak závažnou formu, na internetu se to hemží případy lidí, co jsou na tom mnohem hůř než já, ale nějak mi to strašně vzalo sebevědomí. Vždycky jsem všem záviděla krásnou pleť a pořád doufala, že se jí někdy v dospělosti taky dočkám. Z peněz, které jsem během života utratila za péči o ni, by bylo slušné jmění, kůže ale proti mě prostě vede nekončící válku a zdá se, že má převahu. Je mi blbé, že jsem jdu s takovou pitomostí, vím, že nejde o žádné objektivně závažné onemocnění, ale nejradši bych posledních pár týdnu chodila s pytlem na hlavě a když si představím, že si bez následků nemůžu dát ani sklenku červeného nebo kari, chce se mi brečet.
Hwi Já tě polituji, atopika s problematickým obličejem mám v rodině a je to celoživotní boj. Na tu rosaceu jsi nezkoušela homeopatika? Já vím, že to tady není moc populární, ale zas kdyby to pomohlo, nebo zmírnilo.
Kan Děkuju
Nezkoušela, ale vzhledem k tomu, jak se teď cítím, bych snad zkusila skoro cokoli, pokud by byla alespoň nějaká naděje, že to pomůže. Vím, že to bývá hodně spojováno s dietou, začala jsem si psát deník toho, co za den sním spolu s popisem stavu pleti a doufám, že třeba časem vytipuju nějaké spouštěče, ale je to běh na dlouhou trať a nejhorší je, že se to nemusí projevit hned, takže člověk ve výsledku pořádně neví, co přesně pleti vadí. Vysadila jsem čokoládu, kofein, alkohol, výrazným způsobem omezila mléko (přitom ani nevím, jestli zrovna tohle k něčemu bude, ale fakt mě nenapadá, čím začít). Je to boj, nikdy jsem se v ničem neomezovala, neměla jsem pocit, že bych měla na cokoli intoleranci (když teda nepočítám tu kůži, ale donedávna se to zkrátka dalo zvládat). Jsem fakt na začátku, chápu, že nemůžu hned čekat zázraky, jen jsem si potřebovala ulevit. Mimochodem velkým spouštěčem může být i stres, jenže já jsem teď ve stresu z toho, že může přijít jakýkoli spouštěč! :D
...doporučuji čínskou medicínu. Nejlépe vyhledat ve svém bydlišti, jestli se jí někdo nezabývá
Hwi držím palce, nech zistíš aspoň nejaké súvislosti s jedlom a zlepší sa ti to. A som za vyskusanie alternatívnych foriem medicíny ![]()
Hwi Neni to pitomost, cokoliv nekoho trápí, tak se na to takhle nesmi koukat. Drzim palce, aby se lečba i vse okolo hnulo a at jsi v poradku, zdravotne i psychicky.
stes Děkuju ![]()
Luna ja si neviem predstaviť pracovať v práci, ktorá má nebaví, nenaplna. Zatiaľ jediné povolanie okrem učiteľky si viem predstaviť v knižnici. Držím ti palce ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje