Potrefenáhusa Chápem, mňa retro veci neberú ale zrovna tieto poháre (naživo vyzerajú lepšie) hneď zaujali. No mam 2 kusy, musí stačiť. V tej krabici bolo viac pekných vecí, starých sklenených gulí je takisto škoda.
Stěžovací vlákno
paktofonika vono taky když to má člověk po někom z rodiny a má k tomu vztah, tak je to jiný.
Ja to pochopila jako ze jsou to takove pohary:
A nechapala jsem, proc by si to nekdo chtel nechat
ziginka To nieee! :D Na krabici bol rok 72 tak som to trochu zaokrúhlila nahor.
Včera v metru na mě spadlo cizí zavazadlo, asi v tom byl nějakej hudební nástroj, mělo to divnej tvar. Mám modřinu pomalu přes půl nohy a docela to bolí. A nejvíc mě namíchlo, že ten týpek, kterej si to nehlídal, nezabučel ani sorry
Když jsem doma sledovala, jak mi to modrá, měla jsem zpětně chuť ho kopnout do holeně. Omluvit se, když mi na někoho spadne zavazadlo těžký jak kráva, je snad to nejmenší.
ziginka To nieee! :D Na krabici bol rok 72 tak som to trochu zaokrúhlila nahor.
helehelehelehele...ja som len o tri roky mladšia, tak opatrne s tým zaokrúhľovaním, hej
?
Ale pekné sú. Lednické Rovne také nerobia?
Na základě diskuse ve VIP zjevech si stěžuju, že jsem se letos musela zúčastnit vrcholně trapné akce Vesnice roku.
dynda Vesnice se můžou hlásit opakovaně, dokud nevyhrajou, tak bez omezení. Pokud zvítězí, musí mít tuším rok nebo dva pauzu, pak můžou znovu.
Úroveň byla někdy opravdu tristní. Respektive - pokud mám hodnotit práci s potenciálem obce, pak je samozřejmé, že jsou tu rozdíly. Jsou vesnice, kde o peníze rozhodně není nouze, místní komunikace jsou opravené, chodníky vyleštěné, trávníky vyluxované a služby na takové úrovni, že by jim mohlo kdejaké Kladno závidět (
). Až jsem vážně koukala, jak luxusně se dá někdy na vesnici žít (a to jsem sama ze vsi, takže to nebyl střet s realitou). Na druhou stranu jsou vesnice, kde opravdu objektivně chcíp pes, peněz je pomálu a všichni se tak nějak horko těžko snaží z té bídy vykřesat alespoň trochu kvalitní život. Ti se přiznám měli víc mých sympatií, než naleštěná víska.
Něco úplně jiného je ale soutěž samotná a prezentace těch obcí. Tak jsem měla až na čestné výjimky pocit, že se opravdu zastavil čas a že každá další štace atakuje hranici trapnosti do neuvěřitelných výšin. Absolutně nechápu, kde vzal někdo pocit, že starosta v převleku za medvěda poskakující po navsi nějak okouzlí komisi. Kdybych měla spočítat, kolik jsem viděla dětských vystoupení, sborů důchodců nebo přehlídek hodin tělocviku (wtf??) ... Kolikrát se mě kdosi v kostýmu vodníka pokusil zatáhnout do jezera, nebo do tančení mašinky před obecním úřadem ... Těch příkladů je nekonečně mnoho, rozhodně tím nechci nikoho urazit, vystoupení školkových dětiček je samozřejmě roztomilé, ale o rozvoji obce to vypovídá vcelku velký kulový (že mají školku se dočtu z přihlášky), notabene když se jedná třeba o celé dvacetiminutové pásmo. Něco jiného je když jde např. o folklórní spolek atd. protože tradice, žeano.
Navíc se některé obce v tom fakt vyžívají a investují do toho obrovské množství peněz. Vrcholem byla asi speciální pouť a nebo výlet vrtulníkem ... prostě už mi to přijde až zvrácené.
Jo a perlička - v komisi byla část osazenstva, která nadšeně tleskala každé příšerné ukázce hodiny aerobiku spolku místních žen ... takže cílovku si to asi vždycky najde.
MP Meri
no Formanův film hadr!
MP Meri boží!
Stěžuju si, že jsme si chytře vybrali prodloužený víkend, kdy bude teplo a dlouhé noci, k cestě do Belianských Tater, a předpověď hlásí 6 nad nulou a déšť.
![]()
Aspoň nebudeme mít úžeh žejo... goráčová bundo, pojď ke mně z hlubin skříně ![]()
MP Meri To bych si užila!!! Jak se tam normální smrtelnice dostane do komise??![]()
MP Meri Nestěžuj si, to muselo být boží!! ![]()
Aranel nejste první, co si stěžuje, že si vybrala víkend na cestu do hor, se vším na zádech, a ono bude jak v říjnu :/ potlapkávám.
MP Meri Mňa by zaujímali nejaké príklady luxusných naleštených dedín.
A sťažujem sa na to že v ZOO znovu zabili zviera lebo vlastne ani neviem prečo. Podľa správ neboli ani návštevníci ani pracovníci ohrozený, len sa im 2x nepodarilo levicu uspať. :/
MP Meri
a to je volnočasová nebo pracovní aktivita?
MP Meri To bych si užila!!! Jak se tam normální smrtelnice dostane do komise??
Spíš nijak, já nejsem normální smrtelnice ![]()
Zu Pracovní, s volným časem mám fakt lepší plány ![]()
paktofonika Nechci být úplně konkrétní, mlčenlivost atakdále. Ale v podstatě každý vítěz krajského kola má myslím poměrně vysokou úroveň, ačkoli může cenu dostat více za "přístup" než za "naleštěnost". Vítěz ročníku by měl být už relativně top. Postupně se to teď vyhlašuje. Loni http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/titul-vesnice-roku-2017-ziskal-hermanov-z-vysociny/1527673
Jinak jsem ráda, že se bavíte
Jako jo, první tři mi taky přísly jako srandovní sociální experiment, ale když člověk jede patnáctou, dvacátou obec a babek v krojích a strejců se šnapsem neubejvá, tak si chce spíš vytřelit mozek z hlavy. Potěmkinovy vesnice v reálu, no ![]()
Pro dokreslení představy posolouží libovolná galerie na FB https://www.facebook.com/vesniceroku.cz/photos/pcb.1160156664124234/1160156054124295/?type=3&theater
Aranel ber to z té lepší stránky: nebudou tam takové davy.
continuity Hehe. No šéf s nějakejma kamarádama chtěli do Roháčů... a vzdali to skrz tu předpověď... ale my to nevzdáme (a nejen proto, že měli jet autem a my jsme nakoupili lehátka).
Zážitek nemusí být dobrý, hlavně že je silný. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.