paktofonika jáj, a čo sa stane keby si navyše vodu vyliala? Toto robí jeden kolega u nás, zakaždým buzeruje že varíme viac vody ako je treba. ![]()
Stěžovací vlákno
Sairon soucitim, uplne vidim, jak bych se zachovala uplne stejne, jak na me zacnou technicky a nemam predem instrukce/zkusenost, odkyvu vsechno ![]()
Janulik03 zbytečně čekáš dýl na uvaření a je to neekologické - plýtvání vodou a navíc zbytečně převařenou. jakože zdá se to směšný, ale když to tak dělá třeba 100.000 lidí, je to solidní množství.
Janulik03 to nam vzdycky vykladal sef, ze tak Bata testoval uchazecky na sekretarku, ze jim rekl, aby mu uvarila kavu a kdyz dala varit te vody neprimerene moc, tak ji nevzal, protoze nebyla setrna :)
Janulik03 Kedysi som ju používala na kvety ale keďže už žiadne nemám :D
Ja v použití odmerky nevidím žiaden problém, je to minimum práce navyše takže...
Jiná Realita ahha, som neekologická. Zamyslím sa nad sebou, slubujem.
paktofonika ja nevidím v tej tvojej odmerke žiadny problém, som myslela, že potrebuješ presné množstvo vody, že je to neekologické ma fakt nenapadlo. UIž ma poučila realita.
Janulik03 No veď, potrebujem presne množstvo tak zbytočne tam budem liať od oka. Použijem odmerku a vyhnem sa tomu že budem mať vody veľa/málo.
brrr Ty jsi studovala v Praze? Husa taky? A to samý? Klidně SZ, jestli to nechcete psát veřejně, já jen že ty iniciály jsou mi hodně povedome..
Janulik03 nemyslela jsem to nějak útočně, jen jedno z možných vysvětlení. určitě by ale prospělo, kdyby to lidi nedělali. u nás v kanceláři je neustále převařené snad půl konvice vody. pokud to tak dělá třeba 20.000 domácnosti, a to bych řekla, že v reálu mnohem víc, je to 10.000 litrů vody denně (!). co se uvaří za elektřinu a pak vylije do odpadu. což je prostě škoda.
Jiná Realita ved ani ja, a chápm čo vravíš. Len som v tomto neporiadna.
Jiná Realita mě to zaujalo loni, předloni (?), řešila jsi, že i zachytáváš vodu při mytí třeba ovoce a dost mě to inspirovalo a od té doby taky řeším, kolik vody na co potřebuji a neplácám to zbytečně. Nedovedu si moc představit takový den nula v Kapském Městě...
Jiná Realita tak ja to varim od oka, ale i bez divani (podle vahy) poznam jestli varim tak na hrnek, nebo do litrove konvice. pripadne prebytky zchladle prevarene vody pouzivam na kytky, jj:-) obcas kdyz me nekdo vidi prvne, tak se pta proc liju vrelou vodu do kytek:-)
paktofonika sem si hned predstavila jak se tam ta odmerka zustane valet - tak by to dopadlo u nas:-) vim ze u tebe to nehrozi:P pro me je zbytecna prace proste zbytecna. jsem lenoch.
viktorka_od splavu odměrku dám do police mokrou, uschne sama, no...když do ní leju mlíko apod., jde rovnou do myčky, kein problem
Janulik03 zbytečně čekáš dýl na uvaření a je to neekologické - plýtvání vodou a navíc zbytečně převařenou. jakože zdá se to směšný, ale když to tak dělá třeba 100.000 lidí, je to solidní množství.
No jo, ale pokud si tu vodu nevaříš někde úplně sama, tak se většinou stává, že kolemjdoucí nebo kolemzevlující
si v tu ránu vzpomene, "že by si kafe taky dal"... a můžeš začínat (zapnout konvici) nanovo, což je ještě víc neekologický než kdyby tam bylo vody o jeden hrnek víc.
viktorka_od splavu Mne by sa hlavne nemala kde váľať. Mam malú starú linku takže vytiahnem 2 veci a plná linka ![]()
Janulik03 Považuju se za domácího téměř ekoteroristu, ale vodu neodměřuju. Dost trefím od oka, převařenou nejčastěji dostanou kytky.
Janulik03 emma je skvela konvice, krasna.
jinx nemáš ju náhodou? Neviem, či nie je tiež dosť ťažká.
Já konvici plním od oka, ale na svůj oblíbenej hrnek už mám odhad a obvykle vylejvám jenom pár kapek. Ovšem v práci máme jedince, kteří běžně dají vařit plnou konvici, pak si zalejou jeden normální hrnek čaje a zbytek tam nechají. Oni asi mají pocit, že to nechávají pro někoho dalšího. Jenže než ten další přijde, je ta voda klidně vychladlá. I pokud ji rovnou nevyleje a nevezme si čerstvou, tak se minimálně vařila zbytečně ![]()
Pokud tam nevidím vyloženě stepovat někoho dalšího s hrnečkem v ruce, tak si dávám vodu jenom pro sebe.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.