Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 06. července 2018 14:11

jak to tady tak ctu, tak zacinam bejt rada za to, ze ziju v panelaku a nemam ani zadnou chalupu. ja bych totiz asi nedokazala zachovat takovej klid jako vy ostatni a asi bych hranice sveho pozemku zaminovala a dala k nim kulometna hnizda

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 06. července 2018 15:04

Sousedi, hranice, ploty, v tom žiju celý život. U nás pomohl dvoumetrový betonový plot. Ale zrovna dneska byla za jedním sousedem už 2x policie a druhý likviduje majetek nedávno zesnulé manželky pd dohledem tchýně ... Nechci nic vědět o sousedech a jejich problémech!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. července 2018 15:04

Sairon Je asi celkem jedno, jak dlouho chalupu s pozemkem člověk má. My ji máme, jako rodina, snad od roku 1900, přesto nám stále na pozemek a na zahradu někdo leze. Loni jsme na novém stromku měli asi 6 jablek a než jsme přijeli příště, tak byly fuč. Letos pod třešní podupaná tráva a to plot máme 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. července 2018 16:32

Renusatko to je hrozný....nevím co je pro mě víc nepochopitelný, jestli to že těm lidem přijde v pořádku toto udělat, nebo to, že jim to za to stojí - kvůli pár jablkám lézt přes plot někomu cizímu na zahradu

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 06. července 2018 17:49

wendulka Ječné zrno jsem tady dotáhla já a moc se omlouvám všem, které následně postihlo. Mi nakonec samo zmizelo, mazala jsem nějakou mastičkou (ale asi je na předpis, otec ji přitáhl ze špitálu).

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 06. července 2018 17:52

Sairon My máme za zahradou pole (nic moc velkého), které je v zásadě v obci, obestavěné domy. Už loni jsme nezaseli, ale osili travní směsí (Babiččina louka???), takže letos byla úplná máků, chrp, heřmánku,... Muselo se to nechat přerůst, ať se to vysemení a následně zahustí. Taky tam lezli lidi si natrhat, absolutně cizí (místní se zeptali nebo trhali jen z kraje a nelezli dovnitř).

Offline SunEclipse
3481 příspěvků moje polička 06. července 2018 18:04

brrr přiznám, že by mi taky nenapadlo, že vstup na louku vadí, když si tam jdu natrhat kytky.  Ale  pokud tam chodila procesí, tak chápu.

Offline wendulka admin
16653 příspěvků moje polička 06. července 2018 18:04

brrr Jsem si dělala srandu. Já jsem na ně náchylná  když je vedro. Akorát loni se mi to vyhnulo, tak jsem usnula na vavřínech, no. Já když nezabere to, co mám doma, tak v úterý pro něco antibiotickeho na to oční vyrazím. 

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 06. července 2018 18:05

SunEclipse Ono když se to pošlape, tak se to blbě seče (a zadara to taky nebylo).

Offline Ounz
20529 příspěvků moje polička 06. července 2018 19:44

Sairon no oni si ale odvyknou když je párkrát napomenete, máma to takhle měla se zahradou u domu, kterej s otcem koupili, před tím v něm bydleli nájemníci, který na zahradu prděli, byla zanedbaná a na jabka a ořechy tam chodil kde kdo, no po pár pokusech toho nechali..

Offline Ounz
20529 příspěvků moje polička 06. července 2018 19:48

SunEclipse no vstup na louku vadí, když něčí je ne? Když tam půjde rvát máky procesí, tak to bude zvalchovaný a z louky bude prd..to samý jako když u pole slunečnic zastavujou auta ve velkým aby paňmámy měly doma útulno..

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. července 2018 20:12

stěžuju si na lůzu, která si svoje líné zadky na houby vozí autem až do lesa, a to konkrétně do chko.

prostě přímo rovnou do centra, obejdou auto kolem dokola a zase odjedou. je jich čím dál víc. klidně jedou přes louku, neposečenou, všechno zválí, už se tam všude dělá eroze od kolejí aut.

hodně to dělají slováci, protože u nich je prý vstup do lesa přísněji hlídaný, nevím, nakolik je to pravda, ale jsou jich tu procesí.

mají možnost to auto nechat na desítkách míst poblíž, ale museli by do toho lesa asi tak tři sta metrů pak ještě dojít. do kopce.

v zimě na ty nádherné louky jezdili závodit (do chko!!) čtyřkolkáři. úplně to tam rozryli. člověk by brečel, nezmůže nic. chytit se nedají, žádná správa, která by se tomu snažila bránit, neexistuje. když se myslivec pokusil protestovat proti jednomu crosmotorkáři, který jel přes zákaz lesem, byl skoro přejet. mají zakryté značky. když si soused jednoho fotil, vyhrožovali mu a sprostě nadávali.

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 06. července 2018 21:13
Reakce na Jiná Realita:
hodně to dělají slováci, protože u nich je prý vstup do lesa přísněji hlídaný, nevím, nakolik je to pravda, ale jsou jich tu procesí.

​Alebo si skôr viac dovolia niekde, kde ich nepoznajú.

Ale tí štvorkolkári, to je mor...aj keď sa mi zdalo, že u nás to už utíchlo...možno jednoducho to fakt začali viac postihovať ...

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 06. července 2018 21:49

Ounz Co pole slunecnic, ale hrachovy pole, ted uz to teda tolik nefrci, ale za myho mladi tam bejvalo narvano! Se teda taky priznam, ze jakmile je nejaky v okoli, tak upravuju trasu na kole no, jesteze to letos moc nemuzu, ale pro me je to teda jak droga ten hrach:-D. Kytky taky trham na louce, nikdy by me nenapadlo, ze to muze vadit, ale do vysoke travy neslapu, par sezon jsem seno susila. Spis mi vadi rvani seriku a dalsich keru, kolikrat to lidi rvou I ve meste...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. července 2018 22:33

Jiná Realita 

To je CHKO bez správy CHKO? Já tohle chování taky nechápu, hrozná nevychovanost.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. července 2018 22:35

dynda správa sice je, ale k čemu, když je úplně bezzubá :(

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 06. července 2018 23:11

Karja Třeba jeden konflikt u nás byl, že paní nemohla pochopit, že tam nemůže, protože tam přece není plot. A není to taková ta klasická louka, tam taky šlapu a trhám kytky, tady to bylo vyrostlé skoro do metru.

Ale lidi fakt vlezou všude. My jsme měli třeba na výzkumu otevřený plot, protože tam a zpátky jezdil bagr a najednou vidím, že si mezi ten bagr vjedou dvě maminky s dětmi na plastových motorkách (že jsou za plotem věděly) Nebo si chlap ten plot otevřel a když jsem ho vyhazovala, tak mi oznámil, že tam nemáme ceduli zákaz vstupu.

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 06. července 2018 23:51

Wow, ja to tady ctu s otevrenou pusou - neuveritelne, co si nekteri lide dovoli  Jako ja nejsem nijak zvlast konflikni a lidi mam rada, ale kdyby mi nekdo do oci rekl, ze jen proto, ze jsem ten pozemek se stromy koupila, to neznamena, ze jsou moje, tak by se asi hodne divil!

Priznam se, ze mi pri cteni problesklo hlavou, ze ta americka tradice, ktera se praktikuje hlavne na Jihu a na venkove, ze vstoupi-li nekdo bez pozvani na muj pozemek, tak prvne strilim a az POTOM se ptam, co tam chce, ma neco do sebe 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 07. července 2018 15:01

MP Marge "Priznam se, ze mi pri cteni problesklo hlavou, ze ta americka tradice, ktera se praktikuje hlavne na Jihu a na venkove, ze vstoupi-li nekdo bez pozvani na muj pozemek, tak prvne strilim a az POTOM se ptam, co tam chce, ma neco do sebe", ano, to mi v Čechách chybí. My nemáme bránu, do dvora je volný vjezd ... no museli jsme si vyrobit aspoň provizorní závoru, aby nám někdo nepřejel děti a kočky.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. července 2018 15:05

No tak mne tu rozhodne táto konkrétna americká tradícia nechýba.