Se obávám, že dokud tam budou ty třešně, ani plot vás nezachrání.
Stěžovací vlákno
Pinot Noir Mi někdo radil, že mám dát k chodníku místo kůry kačírek, že to prý pomůže. No tak jak je vidět, je to jedno. Ale to prase ![]()
KapkaMM Pinot Noir jo, to že mi tu běžně pobíhají i psi kolemjdoucích, to už ani radši neřeším :/ vidím, že může být i podstatně hůř.
Letos chceme dělat základy plotu, tak jsem zvědavá, jak vyřešíme jeden strom, který stojí přesně na hranici pozemků. Původně jsem plánovala, že plot povedeme hlouběji v našem pozemku a tady tu část necháme venku za plotem, ale když to tak vidím, tak mám strach, že to povede jen k tomu, že lidi na ten náš plot polezou, aby se lépe dostali k těm třešním, které už tak budou přece na obecním...
wendulka My posíláme SMS recept s písemným souhlasem pacienta. Podepíše poprvé papír s číslem a potom to už jde. Rodinným příslušníkům vydáváme též s podepsaným souhlasem a ještě kartičkou pojišťovny. Naučila se to vše i naše paní doktorka (70). Jinak bez souhlasu doktorky nesměly sestry nikdy vytisknout recept, takže to mi nepřijde nic divného. Přijde mi to i pro doktora úspora času, když pošle 10 SMS, než když tam trčí v čekárně spousta lidí. No můj gynekolog má kolem 50 a ten není ochotný to studovat, jak to poslat SMS a ani není ochotný to prý řešit z hlediska toho papírování a souhlasů, takže tam taky musím pořád chodit.
Renusatko Jo, je mi jasné, že je to od té neuroložky jen výmluva. I když po nás nechtěl písemný souhlas žádná z těch doktorek
.
Na chalupě jsme neměli žádnej plot, ale kam vede pozemek, věděl každej místní naprosto přesně - když jsem žádala souseda, aby při sekání okolní louky (kteroužto měl propachtovanou na krmení) zajel kousek blíž a posekal tak i "na mým" - a měl tak víc sena... pravil, že na cizím sekat nebude. Ovšem na třešně a jiný ovoce si "na cizí" chodili běžně, protože tam přece chodili odjakživa
Jedinej výsledek toho dohadování byl, že když třešně dozrávaly, procházeli se nenápadně kolem, případně vysílali potomky, aby hlídali stav zralosti - aby si jednoho dne mohli přivstat a očesat je v pět ráno, než ty líný lufťáci vstanou ![]()
wendulka To my chceme až teď postupně. Nesouvisí to s elektronickým receptem, ale s ochranou údajů. To už je potom na doktorech, jak si to asi obhájí. Naše majitelka má velké obavy z kontrol, protože jsme celkem velké soukromé zařízení a konkurence je velká, tak nikdy nevíš, kdo ti může zavařit.
Renusatko Jasně. No tak konkurence na našem okresním městě fakt nehrozí. Tady je zázrak, když je tu některý doktor ty sms recepty vůbec ochotný poslat, natož aby si musel lámat hlavu ještě s tímhle.
Kokoska Upřímně lituju a potěším historkou, jak předěláváme ložnici, v Ikea nakoupili skříně, dovezli domů, něco promysleli jinak, takže druhý den znovu Ikea na výměnu, až tam jsme zjistili, že díl, který chceme vrátit tvoří dva kusy, takže opět domů pro druhý a když jsme dovezli správnou sestavu, ukázalo se, že máme proklatě nízký strop a ty skříně se tam nevlezou!! Poté co jsem se málem rozplakala bezmocí se můj muž (povoláním intelektuál, haha) rozhodl, že ty zatracené skříně prostě uřízne, takže pochopitelně hned tu první uřezal špatně, takže do Ikea musíme znovu pro novou. Nemluvě o tom, že ty skříně jsou teď těsně pod stropem, takže nejdou sestavit položené, u montování nám jedna spadla, kus se odlomil....no a perlička je, že nejbližší Ikea je cca 70 kiláků daleko...![]()
Garfie to uz je tak trochu A je to!
(pardon)

Zarinya
Jo, to je přesný....já už ti ani nejsem naštvaná, spíš se tak bavím....
Garfie dobra historka,zive si to predstavuji:) Vzdalene to pripomina moje nakupy. Stala se z nich takova moje chimera,silene me nebavi a vycerpavaji,billa je v podstate mym druhym domovem a stejne nikdy nevim,co bude k veceri. Tak jsem ted objednala neco pres rohlik,ze si usetrim cestu. Chtela jsem hlavne konkretni typ masa na grilovani a nakup na 3 dny. Co myslis,jak jsem to mydlila z mobilu a chtela to mit rychle z krku,tak na maso jsem zapomnela (nevlozilo se do kosiku),misto velkych baget par pidibagetek (takze uz jsme zas bez peciva),naopak misto klasickych jogurtu pulkilaky....si pripadam jak blbecek a muzu jit znova.
Sairon pokud ste si ten pozemek koupili ( a já myslím, že jo) tak jeho součástí sou přece i ty stromy, vždyť když se děla odhad nemovitosti, tak cena stromů je součástí toho odhadu a tý ceny
takže samozřejmě že ty stromy sou vaše i když by je třeba původně sázel v rámci pracovní soboty děda toho chytráka. Jako musim říct, že mě někdy zarazí, kam až sahá lidská neomalenost a drzost (některejch jedinců, ne všech samozřejmě)
Jo a já si taky stěžuju, zaprvý na sebe, že sem se (jako ostatně každej rok) přežrala padanejch meruněk že už ani dejchat nemůžu a zadruhý, že dům vedle babiččinýho teď obývaj lidi, který spolu nejsou schopný komunikovat jinak, než že na sebe křičí ![]()
Těším se na další pokračování.
Sweet Potato Nestraš ![]()
Garfie jasne, kdyz skrine, tak az ke stropu a montaz si objednava jen zmekcile nemehlo! Mame tu dve obri, protoze tu nejsou jine ulozne prostory, tak vim, o cem je rec. Do Ikey je odsud 120 km a jezdime sem tak 2x za mesic, coz trochu protahuje dokonceni. Puvodni prohlaseni "tech par prken smontuju za odpoledne" se ukazalo byti ponekud mimo realitu.
Ounz njn, ale vysvětli to těm místním, kteří ty třesně chodili trhat v době kdy já ještě ani nebyla na světě (tím mi dost polichotili
) a jejich zvykové právo má mnohem větší hodnotu než kupní smlouva nějaké naplaveniny.![]()
Jako ještě jsem schopná to pochopit u té starší generace, která žila většinu svého života v tom, že všechno je všech, ale že se to týká i mladých rodin s dětma... nejlepší na tom je, že v okolí jsou těch třešňových stromů desítky, některý mají i chutnější třesně než ty naše, jenže ty stromy jsou na travnatých remízcích a ne na posekané a tím pádem pohodlně dostupné zahradě.
Sairon Ja sa bojím že vám na ten plot budú liezť či už budú čerešne pred ním alebo za ním. Tete takto chodili na maliny a hrozno čo mala pri plote. Nikto sa nepýtal.
Kokoska montáž od Ikey som si objednala raz, a odvedy sa s tým - hoci spĺňam definíciu zmäkčilého nemehla do písmena - radšej borím sama ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články