Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
34899 příspěvků moje polička 04. července 2018 12:40

wendulka Framykoin už se snad ani nedělá, nebo už zase jo?

Offline dzizisketa
8953 příspěvků moje polička 04. července 2018 12:45

Kokoska 

Obyč jo, nedávno jsem ho kupovala, možná oftalmo- ne.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. července 2018 12:46

wendulka Držím palce 

Offline wendulka admin
16653 příspěvků moje polička 04. července 2018 12:48

Kokoska Abych pravdu řekla, vůbec nevím. Jsou to totiž už dva roky, co jsem tyhle potíže řešila naposled a rok před tím a rok předtím taky  Každopádně cokoliv antibiotickeho na to jecne zrno je prostě na předpis, což znamená zabite dopoledne na očním jen kvůli tomu, aby se mi doktorka během minuty koukla na oko a napsala recept

Offline wendulka admin
16653 příspěvků moje polička 04. července 2018 12:49

paktofonika Díky

Offline viktorka_od splavu
49312 příspěvků moje polička 04. července 2018 13:04

wendulka zavolat tam a jen si vyzvednout recept by nešlo?

Offline wendulka admin
16653 příspěvků moje polička 04. července 2018 13:15

viktorka_od splavu Na našem očním to jde bohužel jen u trvale užívaných léků, pod což jecne zrno a antibioticke mastí a kapky na něj jaksi nespadá . Doktorka to prostě musí vidět 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 04. července 2018 14:57

wendulka Chudaku, ja jsem to nastesti nikdy nemela, ale musi to byt des, mne staci syn a jeho vecny zanety spojivek.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 04. července 2018 15:47

wendulka A třeba obvoďák to napsat nemůže? Mně jednou napsali ophtalmoframykoin na ORL na prasklej koutek u pusy. (Byla jsem tam pochopitelně s něčim úplně jiným )

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 04. července 2018 15:48

wendulka Můj předchozí dotaz má samozřejmě smysl jen za předpokladu, že u obvoďáka by to bylo rychlejší. Jestli je to tam rovnou na celej den, tak jsem nic neřekla...

Offline barbucha blogger
35819 příspěvků moje polička 04. července 2018 17:59
Reakce na wendulka:

viktorka_od splavu Na našem očním to jde bohužel jen u trvale užívaných léků, pod což jecne zrno a antibioticke mastí a kapky na něj jaksi nespadá . Doktorka to prostě musí vidět 

​No, jako bys to ječný zrno měla poprvé   Navíc recept jde od letoška poslat i přes sms, člověk nemusí vůbec nikam chodit...

Offline wendulka admin
16653 příspěvků moje polička 04. července 2018 18:34

coralline U mojí obvodacky je to bohužel stejně blbý jako na tom očním. Je tam totiž jen tři dny v týdnu místo pěti a podle toho to v čekárně vypadá .

barbucha Tak jasně že ne. Ale po dvou letech. Sestry mi ho bez souhlasu doktorky prostě nevystavi. Blbákov . Co ti mám na to říct 

No tworetickx, holka, teoreticky ano. U pdychiatricky mojí mamky a ségry ano. Ale třeba neurolozka mojí mamky ty sms recepty nepošle ani za nic. Takže furt tam musím jeden den s papírem, co chci a druhej den pro připravený recepty, jelikož je z organizačních důvodů vypisuje až po skončení ordinační doby, aby nebyla ve skluzu  Ze stejného důvodu nemůžu seznam léků zavolat předem, aby si to napsali, ani poslat mailem. Blbákov číslo dvě .

A problém je, že jinam jít není na našem okresním městě kam 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. července 2018 20:25

Chci si postěžovat na absenci lidské slušnosti. Postavili jsme domek na pozemku, a jehož hraně zůstaly zbytky z ovocné aleje, která lemovala cestu. Zatím nebyly peníze na plot, takže po jeho obvodu máme natlučený po x metrech kolíky a jak teď dozrály třesně, tak několikrát týdně vidím někoho, jak nám trajdá po pozemku kolem baráku a trhá je. A pokaždé řeším, jestli být "za krávu" a ty lidi od tama odhánět a nebo se na to vykašlat a nechat je tam chodit, jak potřebují. Nejde mi o ty třešně, těch je tam tolik, že nemáme šanci je zpracovat, ale čekala bych aspoň minimální lidskou slušnost, že se třeba ti lidi aspoň zeptají, než mi vlezou na zahradu, když už mě u toho domu vidí. To ale nikoho ani nenapadne a ještě když se ozvu, tak si pokaždé poslechnu přednášku o tom, že ty třesně jsou tam odjakživa, a to že jsem koupila ten pozemek ještě neznamená, že jsou moje i ty stromy co na něm rostou.

Offline barbucha blogger
35819 příspěvků moje polička 04. července 2018 21:02

wendulka 

No, je to bída. Ale ta neuroložka elektronickej recept vystavit musí, ne že ne.

Offline wendulka admin
16653 příspěvků moje polička 04. července 2018 21:10

barbucha No to jo, vystavuje normálně elektronický s tím kódem, ale prostě mě dá do ruky pro lékárníka jen jeho papírovou formu, tudíž je potřeba se tam dostavit osobně. Smskou ho zkrátka nepošle, aby prej nedošlo k zneužívání, že to takhle má pod kontrolou.

Ale že já kvůli tomu minimálně jeden z těch dvou dnů musím odejít dřív z práce, jelikož pouze jeden den vv týdnu má odpolední ordinaci, je jí šumák.

Offline Kokoska
34899 příspěvků moje polička 04. července 2018 23:14

Sairon To bych asi zařvala "Tak si ten strom vemte a koukejte s ním vypadnout, ale neopovažte se přitom šlápnout na můj pozemek, nebo pustím psa!"

Offline Kokoska
34899 příspěvků moje polička 04. července 2018 23:15

Koupili jsme v Ikei nějaké skříňky do víkendového bydlení. Je to teda výzva, takový nákup, a to nepočítám fázi dohadovací, než jsme se usnesli, co vlastně chceme. Slečna v oddělení neměla v PC všechny vystavené prvky, nejsou ani na internetu. Nakonec nám to dopsala ručně a ve skladu jsme zjistili, že nám jednu stránku seznamu nevytiskla. Takže jsme lítali mezi regály a jejich vyhledávacím počítačem asi hodinu, než jsme to dali dohromady. A zdá se, že nám tam dívčina napsala blbý rozměr zásuvek a pokladní nám je odklikla 2x... nebo jsme je v zápalu boje vzali 2x, to se uvidí zítra, až to převezem a vytaháme z auta 

Online Pinot Noir
29866 příspěvků moje polička 04. července 2018 23:33

Sairon My zase postavili domek na pozemku, přes který si lidi do té doby zkracovali cestu na autobus. Na ploty nebyly nějaký čas finance, nicméně v domě jsme už bydleli, očividně byl obydlený. Venku se sušilo prádlo, byly tam květináče s rajčaty, pozemek jsme postupně zbavovali kamenů a připravovali na přeměnu v zahradu... Nic z toho nebránilo lidem dál chodit středem pozemku, tj. metr a půl od oken, v místě dnešní terasy, kterou teď považuji za další "pokoj". Dodnes nedokážu pochopit, že jim to nebylo blbé.

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 04. července 2018 23:44

Sairon Jak vás chápu. Část našeho pozemku je v územním plánu jako "zeleň městská krajinná", tedy nelze oplotit. Nevadí, je to součást parku, proč ne, stejně jsem tam vysázela keře jako clonu. Jenže před rokem hned vedle parku vyrostly bytovky a teď tam chodí hodně lidí venčit psy. Samozřejmě že velká část na volno, ačkoliv to vyhláška zakazuje. Kromě toho, že ty keře ten nápor psí moči nezvládají, tak na jaře sbíráme mrtvá zaječí mláďata a věčně se tam nějaký naivní pes snaží dostat k ježkům apod. Oni se v tom křoví rádi schovávají. Výsledkem je hluk a bordel z mulče na chodnících všude kolem. Jen třikrát jsem je slušně poprosila, aby měli psa na vodítku, vyjmenovala důvody a dostalo se mi: 1. nadávek 2. Výhružek od fyzických po hrozby kontroly od různých úřadů 3. ničení keřů. Takže už jsem zticha a úplně vážně uvažuju, že si na zahradu dám UZ plašič s dosahem za plot. Já totiž ten pozemek musím ze zákona udržovat a fakt se mi pletí a řezání keřů v tomhle psím záchodě fakt ekluje. 

A jen dodatek, soused vlastní louku, má ji jako zdroj krmného sena a ten vypadá, že ty lidi půjde brzy postřílet. Kromě toho, že tam venčí už úplně všichni, tak na něj ještě píšou udání na radnici, že neseká častěji. Fakt přemýšlím o nějaké osvětové akci nebo něco, protože co za blbosti z těch lidí padá, ať už z právního nebo lidského hlediska, to jste ještě neslyšely.

Online Pinot Noir
29866 příspěvků moje polička 04. července 2018 23:55

KapkaMM Tak to je teda peklo  Taky udržuju "psí záchod" a skládku v jednom.,  Plot jsme nemohli postavit těsně na hranici pozemku, protože základy obecního chodníku jdou pod zemí do šířky, takže základy našeho plotu jsou 20 - 50 cm od chodníku. Ten pruh mezi tím je náš, ovšem za plotem. Částečně jsme ho vysypali štěrkem, částečně mulčem. Pravidelně je dosypáváme, odstraňujeme plevel. No a uklízíme odpadky  A psí hovna, pochopitelně. Tuhle jsem viděla, jak se v tom štěrku přehrabuje prase na vodítku  Ale aspoň si na nás nikdo nestěžuje ani nevyhrožuje. Vaši situaci teda nezávidím.