Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 22. července 2018 17:05

Jiná Realita Nebylo těch katastrof už dost? 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. července 2018 17:14

Bledule no mě to naštěstí zas tak neděsí, protože dům je ve stavu rozkladu již pár let, není to, že by mi napršelo na dubové podlahy a nové zdi. dokud mi neprší do postele, jsem celkem v klidu. akorát by to tu nemuselo tak smrdět.

střecha potřebuje vyměnit už asi šest let, bohužel to bude tak strašná operace, že to pořád odkládáme.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 22. července 2018 17:29

Jiná Realita 

Keep calm and don't panic. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. července 2018 17:39

Bledule na pytlíky nemám čas, ždímám hadry  už to přešlo, ale asi se blíží další vlna. myslím, že u nás ještě nikdy tak nepršelo. po silnici, která je z kopce, se nedá jet auty, v podstatě jedou lagunou (na kopci!), ze dvory nám teče řeka, sousedům to upláchlo kus zahrady.

Offline SunEclipse
3481 příspěvků moje polička 22. července 2018 17:42

Jiná Realita kde to proboha bydlíte? monzun u nás nebývá

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. července 2018 17:45

SunEclipse  byla jsem vlezená úplně pod střechou, podívat se, jak to tam vypadá, a ono dovnitř pršelo i těmi větracími otvory, tak strašně lilo. je to tam celé mokré. nic takového jsem fakt ještě nezažila. a trvalo to docela dlouho, hádám, že tak půl hodiny až tři čtvrtě. běžně takový přívalový déšť trvá třeba 15 minut, dvacet...

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 22. července 2018 17:48

Jiná Realita nedávno jsem se bavila s jedněmi pokrývači, teď mají zakázky nasmlouvané na rok a půl dopředu. tak pozor, aby pak nebylo pozdě.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. července 2018 17:57

Jiná Realita to je teda děs. Vždycky mám strach, co bude na chalupě. 

Tady v Brně nic moc. Jedna rychlá asi pětiminutová bouřka, jednou zahřmělo a pod stromama sucho. Od té doby chvílemi mrholí. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. července 2018 18:00

Stará Stanová Kůže co pokrývači. tady se to bude muset celé sundat, udělat věnec, udělat podlahy v prvním patře, udělat nové schody. a pak teprve se bude něco pokrývat  v podstatě budeme stavět znova. protože se tím zničí koupelna, bude třeba nová kuchyňská linka, nové rozvody....no prostě pořád šetřím, no :/

1333 příspěvků moje polička 22. července 2018 18:03

Jiná Realita To by asi spíš chtělo rovnou zbourat, ne?

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 22. července 2018 18:03

Jiná Realita Ono to tak teď je, buď neprší vůbec nebo moc. Obojí je špatně. Myslím na vás. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 22. července 2018 18:05

Stará Stanová Kůže  Podminovat a utéct. Ale napřed se nezapomenout s rodiči a psem odstěhovat. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. července 2018 18:08

Stará Stanová Kůže no chtělo, ale na úplně nový dům nejsou peníze. tento neprodáme. zůstane aspoň základová deska a obvodové zdi. navíc je k němu přilehlá zahrada, které se už věnovalo hodně práce. je to jako blbý rozhodování, ale ono je uvnitř všechno fakt na odpis, tady není nic, co bych nechtěla vyhodit, včetně nábytku a dveří. jen musí být hodně našetřeno, protože ta stavba bude muset být najednou, rychlá a se vším všudy. nemáme kde jinde bydlet.

1333 příspěvků moje polička 22. července 2018 18:09

Bledule Já jen, že snad všichni lidé, kteří rekonstruovali, a to zdaleka ne v tom rozsahu, jak Realita popisuje, mi to po akci/v průběhu akce komentovali slovy "Měli jsme to radši zbourat na začátku a postavit to úplně nový, bylo by to rychlejší, levnější a barák by byl z toho lepší".

1333 příspěvků moje polička 22. července 2018 18:12

Jiná Realita No ale když máte jen zákl. desku a obvodové zdi, tak to bude naprosto nový dům. Cena za tyhle dvě položky je zanedbatelná, v kontextu se zbytkem stavby. Bych strhla i to a nechala si navrhnout dům, který opravdu chci.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 22. července 2018 18:20

Stará Stanová Kůže Ja mam teda u tebe opakovanej pocit, ze vubec nevis zac je toho loket, ale nazor mas...proc rusit zaklady a funkcni zdivo, to mi vysvetli...stempl na to budu mit az za rok, ale vykopat zaklady a pak zalozit novy, to nas teda neucill

1333 příspěvků moje polička 22. července 2018 18:30

Mutziputzi Tak až budeš mít ten štempl, on ti pak Dežo půjčí větší krumpáč, neboj.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 22. července 2018 18:33

Stará Stanová Kůže Co to meles?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. července 2018 18:34

Stará Stanová Kůže my teď děláme smlouvu se stavební firmou na příští jaro...i když máme štempl a všechno. V současnosti prý stavební firmy přehazujou práci vidlemi.

Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 22. července 2018 19:04

Jiná Realita dělali jsme rekonstrukci v podobném rozsahu a bydlet se v tom opravdu nedalo, (zvlášť, když to má být rychle), pronajali jsme si na půl roku byt - shodou okolností o pár ulic dál a byla to ta nejlepší volba, fakt.