Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 28. července 2018 08:39

Krec do obou stehen zezadu mel manzel o nasi svatebni noci. Sousedi (hotelovi) si museli myslet, jak uzasne si to uzivame, vzdychal a skucel fakt hodne 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. července 2018 13:50

Když nějaký sval chytne křeč, tak je potřeba ho protáhnout. Je to chvilinka bolesti, ale určitě lepší než dlouhá křeč. Většinou mi to jde, ale někdy mi musí pomoct třeba manžel a ten sval propnout za mě. Ovšem minulý týden mi vykládala známá, jak chytla křeč, která trvala 3 hodiny, do lýtka. Nepomohlo jí vůbec nic. Prý to bylo tak strašné, že brečela a volala pohotovost. Když to přešlo, tak ji 3 dny bolela noha, nemohla chodit, ale vyšetření v nemocnici bylo kompletně v pořádku. Říkala, že má strašný strach, že se jí to zopakuje.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. července 2018 14:56

Renusatko akorát zrovna holeňový sval nijak nepropnete. dá se jen přetahovat přes kost, což opravdu bolí.

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 28. července 2018 16:56

Renusatko Já jsem na ty křeče strašně trpěla, normálně a pak v těhotenství tuplem, bylo to děsný, fakt. Nejhorší křeč jsem ale chytla bezprostředně po porodu, vytáhli mimino, nesli mi ho na to první přitisknutí a já jsem na ně ječela, ať mi to nedávají, že mám křeče a že ho pustím na zem! Tak museli chvilinku počkat.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. července 2018 18:22

Jiná Realita Každý sval se dá propnout, natáhnout v křeči. Je to stejné, jak strečink (u holení bércových svalů). 

bérce

Jasně, že ve chvíli křeče to nebudu hledat, jak který sval propnout, ale pokud je to opakované, tak je dobré vědět, často to zabrání dlouhé křeči. 

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 28. července 2018 20:09

Renusatko Ty cviky jsou fajn, některý z nich dělám - ale zrovna u těch bérců ve chvíli, kdy už tam je fakt festovní akutní křeč, nic z toho prostě nedám, tam mi v podstatě nešlo nikdy nic jinýho, než se stulit do klubíčka, protahovat to fakt jenom lehounce (jak je tam ten cvik v kleku, ale velmi velmi opatrně - naopak u ostatních svalů spíš zabere rvát to do protipohybu vší silou, co to jenom jde a co nejrychleji), prodejchávat a tiše se modlit, aby to povolilo. Tím naprosto nehaním ty cviky, co postuješ - a díky za rozšíření repertoáru, dva z nich jsem neznala a vypadají fajn, ale spíš je dobrý je dělat jako prevenci nebo když jsou ty křeče natolik laskavý a zdvořilý, že pošlou varování v podobě nějaký menší "uvítací" křečičky na úvod (což ale zrovna v tomhle případě většinou nedělají, potvory jedny), nebo když jenom tak neurčitě pobolívají. 

Offline Janulik03
20228 příspěvků moje polička 28. července 2018 20:24

Krce do noh som macala casto v mladosti. Neskor to trosku ustalo. Pamatam ze ma to zobudilo a myslela som ze mi niekto chce urezat nohu. Strasne cosi. 

Naposledy dom dostala krc, ked som si narychlo chcela umyt vlasy a tsk som sa zohla len do sprchy. Ako som bola zohnuta, nejako som sa vykrutila a dostala krc do svalu nad zaludkom. Len som lahla hlava v sprche, voda tiekla a ja som myslela ze umieram. Tak ma nasiel muz. Nasilu ma narovnal, revala som na neho ze ma chce zabit. Pomohlo to,ale bolest som citila este dlho. A susedia sa na nas divali divne.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. července 2018 20:34

Prosperina To je opravdu jen náhled protažení. Já zrovna asi do holení nikdy křeč nedostala, tak zase netuším, jestli potom jde nebo nejde něco udělat. Někdy prostě nejde dělat vůbec nic.  Nedávno jsem dostala do lýtkového svalu tak děsnou, že mi nohu musel protáhnout manžel, kdyby nebyl doma, tak s tím sama vůbec nic neudělám. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. července 2018 20:35

já jsem teda takovéhle křeče nikdy neměla, jen strašnou bolest těch holení, ale zato jsem se v mládí budila s tím, že mám odumřelé obě nohy. jako fakt studené, cizí, necitlivé. už jsem to tu určitě psala. když se to stalo poprvé, myslela jsem, že jsem bez noh, že už nikdy nebudu chodit, totální panika. zuřivým třením jsem v nich obnovila oběh. pak se stalo ještě mockrát :/

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 28. července 2018 23:44

Jiná Realita Uff, tak to jsou teda strašný zážitky. Mně stačilo, že jsem se jednou jako malá ve spaní nějak blbě schrula (lépe řečeno usnula jsem při čtení v sedu na patách) - a ty první dvě vteřiny, než mi došlo, že ty nohy tam jsou,akorát v nich není oběh, protože je mám bůhvíjakdlouho přisedlý, byly strašný. A mít to takhle nevyprovokovaně, jako ty, musí bejt fakt příšerný.

A z těch irskejch jsem nějakej čas taky měla spíš jenom bolest, ale jak jsem to odmítala vzdát, tak přišly i křeče, a to bylo ještě o level výživnější. Jediný, co mě tehdy udrželo, abych se na tanečky nevykašlala, byla služebně starší kámoška,která mě jednak ujistila, že to jeden čas měla taky, a pak mi namluvila, že je to známka toho, že se posunuju na vyšší výkonnostní úroveň. I když teda nevím nevím, jestli jsem poté, co to povolilo, ty jeleny skákala nějak výrazně vejš a krásnějc.

Renusatko Jo, pořádná křeč v lejtku, nejlíp se do ní probudit z hlubokýho spánku... Mně se to teda tak strašná, jak popisuješ, stala zatím jenom jednou, a to jsem byla sama doma. Fakt jsem to rvala silou asi dvacet minut (a zdálo se mi, že to trvá hodiny) a brečela u toho bolestí, a vždycky, když jsem jenom maličko povolila, se to seklo znova a snad ještě hůř. Šílený.

Ale celkově nějak od tý doby, co skoro denně cvičím a tudíž taky skoro denně pořádně protahuju (a do toho si dávám sem tam ten hořčík), těch křečí není tolik a hlavně nejsou tak silný. Ale někdy se holt zadaří.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. července 2018 00:48

Prosperina no pocit, kdy si člověk sahá pod peřinu, aby zjistil, jestli má nohy, taky není úplně z nejpříjemnějších  doteď netuším, proč to bylo, po pubertě to přešlo. a nebylo to přilehnutím - já spím odjakživa tak, že jak lehnu, tak se ráno vzbudím (poslední dobou se mi stává, že usnu s otevřeným jedoucím notebookem na břiše a ráno se tak vzbudím  zatím jsem ho ještě nezničila)

ach jo, jeleni, no....naše učitelka je uměla skoro takové, jací mají správně být - vyskočíš, vypiješ štamprli irské whisky, a teprve dopadneš na zem. ta byla jak víla.

Online Ounz
20527 příspěvků moje polička 29. července 2018 08:33

A ad křeče, mně se teda už opakovaně stalo, že sem dostala křeč do krejčovskýho svalu na stehně a to je peklo teda, ono se to ani nedá protáhnout moc a vrací se to..a člověk pak skončí v předklonu a pak na kolenou..no fuj. Respektive, protáhnout se to asi dá, ale fakt to bolí, že si člověk myslí, že si ho utrhne..

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 29. července 2018 08:42

Jojo, správnej jelen: hop -držvevzduchu dva tři čtyři pět šest -jak to, že už jsi na zemi a proč u toho dupeš jako slon..?! Moji jeleni jsou teda, pokud nemám zvlášť dobrej den,  spíš něco jako kanci, a s věkem se to moc nevylepšuje. Ale teď už si tancuju jenom pro radost a žádný úžasný výkony od sebe nečekám - lépe řečeno považuju za úžasnej výkon, že to v těch pětačtyřiceti ještě vůbec dávám a nemám už totál odrasený kolena a kotníky.

A teda stěžuju si, že je to tu fakt nakažlivý, v noci křeč jak sviň, takovou už jsem neměla dlouho - lejtko a chodidlo, a nechtěla se pustit, několikrát se vrátila, když už jsem si myslela, že je to dobrý. A zrovna jsem spala na palandě, kam se leze po ribstolu, takže to slejzání bylo výživný. Ale držím se svý teorie, že je to tím vedrem a ztrátou minerálů při nadměrným pocení, takže hořčík to jistí.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:36

Já jak to tu čtu, tak mám jenom takový béčkový, až céčkový lama křeče, občas v posteli a do lýtka. Stačí mi koupit si Magnesii a mám pak zas na několik měsíců pokoj. A jdu se etda podívat, co je to ten "jelen" :-).

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:43

Uaa krec v chodidle v bazenu, to je jisty jako ze ja jsem ja. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 29. července 2018 10:00
Reakce na Renusatko:

Prosperina To je opravdu jen náhled protažení. Já zrovna asi do holení nikdy křeč nedostala, tak zase netuším, jestli potom jde nebo nejde něco udělat. Někdy prostě nejde dělat vůbec nic.  Nedávno jsem dostala do lýtkového svalu tak děsnou, že mi nohu musel protáhnout manžel, kdyby nebyl doma, tak s tím sama vůbec nic neudělám. 

​S křečemi do lýtek jsem si užila své. A vrcholem všeho bylo, když mě chytla ve finální fázi porodu. 

Offline RoSa
10147 příspěvků moje polička 29. července 2018 11:10

Která z vás to sem dávala tu nákazu s rozbitou pračkou, ha? Už je to tady!  tak ona se možná taky i trochu nasrala, jak jsem tady onehdá špekulovala s tou sušičkou, že bych si jako případně počkala, až tahle klekne, a pak koupila tu kombinaci...vim, že to tady moc nedoporučujete, ale já do toho rizika asi půjdu...

Přesouvám se číst do vlákna "domácí spotřebiče"

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 29. července 2018 11:22

RoSa Nevýhod je viac ale ako tú hlavnú vidím to že osusíš menej než operieš. 

Offline RoSa
10147 příspěvků moje polička 29. července 2018 11:26

paktofonika tak to se dá pořešit buď tim, že toho dám už na praní míň než max.možný obsah, a nebo že po praní část odeberu a klasicky pověsim... ne?

mě spíš zaměstnává otázka, zda když nefunguje jedna z nich, jestli to klekne komplet celý, a nebo jestli ta druhá fce jede bez problémů dál

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 29. července 2018 11:31

rasaNori  Trochu chladnější voda a do deseti minut je tam.  A já tak ráda plavu.