Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline whiskas
20794 příspěvků moje polička 12. srpna 2018 23:20

Dadoo Ty máš osteoporózu? 

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 00:15
Reakce na Renusatko:

Dadoo Úplně klidně to může být i zlomené, ale ono se s tím stejně nic nedělá. Když má člověk osteoporózu, tak stačí i menší tlak a zlomenina je na světe.

​Souhlasím. Ono ve vyšším věku ( Dadoo  promine  - nechala sis udělat někdy denzitometrii?!) to prostě hrozí... a jestli má bolesti při každým nádechu, tak to asi nic jinýho nebude 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 00:42

whiskas Doufám že ne  Blokádu žebra jsem měla, to se fakt skoro nedalo dýchat. Zachránil mě tenkrát Dr. Nedělka v Řepích. Srovnal, rozlámal a pak do mě nějakou dobu píchal jehly.

barbucha Za vyšší věk se nezlobím, je to tak, nenechala, páč 1. nevím, co to je a 2. se mi to ted nechce hledat.

Hehe.. a zítra se dozvím, že to nic není a že to přejde samo. Ale vlastně by to nebylo nejhorší.  žít se s tím dá a bolet to bude čím dál míň. 

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 00:50

Dadoo 

Nic to neni, jen ti změřej procento vápníku v kostech. Je dobrý to vědět - pro případnou následnou terapii (prevenci).

Ale tak uvidíš... jasně že to přejde. Hlavně pozor na kočky 

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 08:55

nejsem schopna si vybrat bryle. Nikdy jsem je nenosila, mam siroky nos, nic mi nesedi, nejsem na to zvykla

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 09:03

Dadoo V každém případě, kdyby se zlomenina potvrdila, tak bych na denzitometrii šla. Sice to úplně u tebe nepředpokládám, ale možné je vše. Rizika jsou - léky na štítnou žlázu, kortikoidy, hormony po rakovině prsou, předčasná menopauza, nízká váha, revma a zlomeniny po menopauze, kouření, alkohol. Potom ještě genetika. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 10:52

999 A můžu se zeptat, jaké cviky těch 5 mintu denně zahrnuje? I když beru, že 5 minut je trochu nadsázka, tak na páteř pravidelně  řekla bych dost zodpovědně cvičím, protože s ní vleklé problémy, ale minimálně 3/4 hodiny mi to zabere. A když k tomu přidám nějaké cviky z jógy, což občas dělám, tak mám program na hodinu a půl.

Nemyslím to niajk rýpavě, fakt by mě zajímalo, jestli něco účinného, co yatím neynám, neexistuje protože tím pravidelným cvičením a fyzioterapeií to držím v nějaké jakž takž mezi, ale i tak mě to v různých věcech dost omezuje.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 10:58
Reakce na Kora:

A abych si postěžovala.  Opalila  jsem si na ksicht  sluneční  brejle.  Vypadám  jako panda  vobrácene.

​ja tez, model Jackie O...pres pul ksichtu!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 12:13

Zina asi záleží, jak moc zhuntovaná záda máte, ale obecně si myslím, že pokud máte třeba tři cviky, které jsou účinné, tak to do 5 minut vleze. nebo dobře, do 10 minut.

já taky cvičím třeba min. půl hodiny. klidně bych mohla cvičit hodinu. ale když nemám čas nebo jsem mrtvá, tak dám tři basic cviky, a je to. těch 5 minut musím udělat každý den, i kdyby trakaře padaly. jinak druhý den nemůžu chodit.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 12:19

Zina já dělám z jógy každý den ustrasanu, potom pozici mostu s variací a překlápění nohou na strany, a ještě si "odkřupnu" si joint, což nevím, jak je česky  (aneb když moc sledujete youtube), na to jsem našla nějaký cvik na youtube. a to do max. deseti minut vleze, když je nejhůř. víc je líp, ale kdyby někdo, kdo nedělá nic, dělal takovéhle nějaké minimum, určitě by to bylo dobrý.

edit: aneb jinak - za těch 5 minut neposílíte svaly, ani nezajistíte větší pružnost, nebo tak, ale "usadíte si kosti" na správné místo, když víte, který cvik je na to dobrý. nic víc takové cvičení nedokáže, ale i to není špatný.

Offline Kora
příspěvků moje polička 13. srpna 2018 12:21

Mutziputzi já teda model nějakej šunt ze  Zary, ale vysledek stejnej. Dnes nosím patku proklatě nízko.

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 12:33

Zina Vycházela jsem z toho, že Dadoo je na stavu nula. Takže i pět minut denně by pro ni bylo daleko lepší, než současný stav. Nějaké základní cviky, kočka, překlápění kolen ... Samozřejmě tohle za předpokladu, že ji lékaři dají dohromady a bude třeba se trochu udržovat. Třeba se časem propracuje k delšímu cvičeni, ale pro začátek aspoň těch pět minut. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 12:41

jinak jestli někdo máte problémy s pánví, kyčlemi...a zatím jste nenašli "holy grail" cvik, zkuste tu camel pose.

já jsem to zkusila poprvé před asi týdnem, a cítím hroznou úlevu. nevím, jestli to bude trvalejšího rázu, ale teď se cítím mnohem líp, než kdy dřív.

hodně problémů totiž vychází z kostrče, a tahle póza ji srovnává.

Online Miru
16595 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 12:46

Jiná Realita 

A jak se to, prosím, dělá.?

Nikdy jsem o tom neslyšela a ani to neviděla...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 12:54

Miru 

vypadá to takhle

ale přiznám se, že mi přišlo, že tahle paní to vysvětluje líp. akorát nedojde do fáze s rukama na patách. ale jsem začátečník, takže jsem to začala trénovat ve stoje, což je pro mě nejjednodušší. a teď se propracovávám k rukám.

doteď pro mě vstanutí ze židle znamenalo, že mám pocit, že mám jednu nohu kratší, teď cítím, že stojím oběma nohama na zemi, doslova.

Online Miru
16595 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 12:58

Jiná Realita 

Děkuji

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 14:14

Jiná Realita A nějaký tip na česky vedenou jógu? 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 15:52

Právě jsem nechala v autoservisu doplnit náplň v klimatizaci a vyměnit filtr. Po odjezdu ze servisu mi přístrojovka bliká střídavě různými kontrolkami, včetně brzdy, jak na diskotéce. Poslala jsem manžela, ať to s nimi probere.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 17:50

No a v servisu manželovi sami řekli, že si toho blikání přístrojovky všimli, když sjížděli s autem od servisního zvedáku na parkoviště. Asi čekali, že si to samo nějak sedne nebo co... Ale co tomu je, nevědí. Asi si nechtějí vzpomenout, co tam prováděli.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. srpna 2018 17:58

Stará Stanová Kůže to mas za to machrovani s modrou na rok za stovecku