Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Chloe
106 příspěvků moje polička 01. října 2018 14:30
Reakce na eless:

MP Marge rodicia lietali s lufthansou aj predtym a vsetko bolo vraj ok. Neviem preco to teraz takto spravili

Ja myslim, ze problem bude ten Austrian airlines, nie Lufthansa, uz ked som citala prvy prispevok som si hovorila, ze to znie ako moje cesty s rakusanmi, tiez transatlantic. Od hladu sme uz ani nevideli a vtedy nam kazdemu dali jeden platok chleba s pazitkou, prelozeny na trojuholnicek, ja som sa o svoju porciu podelila s mojimi 3 pubertakmi, ktorym to aj tak bolo malo a hladovala som dalej. Coskoro letim znova a celkom urcite sa poriadne nabalim:-))

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 01. října 2018 14:44

Chloe pytala som sa rodicov na austrian a vraj ani s nimi nemali problem predtym. Proste sme mali smolu s konkretnym letom uz od zaciatku. Leteli sme o 2 dni neskor lebo nam zrusili priamy let a ponukali nahradny variant s prestupom co som odmietla pretoze priamy let bol vyrazne drahsi a peniaze by nevratili a okrem toho som mala zaplatenu rezervaciu na sedadlo kde sa dava detska postielka. S tak malym dietatom som nebola ochotna cestovat s prestupmi. Dost ze nas cakala 3 hodinova cesta autom

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 01. října 2018 14:49

Pavlena U nás je to taky odtoková hadice. To je hrozný nešvar toto.

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 01. října 2018 15:11

eless A tu postýlku jste dostali a nechali v ní malého spát?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. října 2018 15:44

Bledule Ach jo. Pojistka dobrá, ale ten binec a malování. Nezávidím, ať je to co nejmenší škoda. My teda nemáme koho vytopit, ale tchán na podlaze kdysi vyrobil odtokový kanálek, který vede do odpadu pro vanu. Hodil se nám mockrát. Syn měl v oblibě hadici z vany vyndávat. Dnes už mám naštěstí hadici rovnou napojenou na odpad. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 01. října 2018 18:09

Tabea dostali. To treba vopred nahlasit lebo ich pocet na palube priebezne upravuju podla cestujucich. Syn v tom vydrzal spat celych 20 minut ale zaspal mi na rukach pocas vzletu tak som ho tam prelozila az to primontovali. Proste mu to bolo nepohodlne a nechcel tam lezat. Ale sluzilo to dobre ako odkladiste hraciek 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. října 2018 19:40

S Lufthansou mám spíš lepší zkušenosti. Jinak to není nic proti eless, ale přijde mi, že lidi si trochu moc zvykli na to jídlo zdarma v letadle. Přeci určitě bylo možné něco dokoupit? Já posledně letěla 7 h (několikrát po sobě) do Asie a tam nebylo nic, ani voda, tak to už je extrém. Takže já vlastně jakékoli jídlo považuji za příjemný bonus. 

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 01. října 2018 20:04

MP Meri Ja se tedy priznavam bez muceni, ze ja jsem si na jidlo zdarma v letadle opravdu zvykla - zejmena proto, ze to odnepameti byvala naprosta samozrejmost  

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 01. října 2018 20:18

MP Marge 

No přesně tak... a pořád si nemůžu zvyknout, že to tak už není. 

Online continuity
43025 příspěvků moje polička 01. října 2018 20:25

domenica MP Marge no tak kdyz bude letenka do Londyna levnejsi nez jizdenka na autobus ( o vlaku nemluve), tak jidlo zdarma je mimo ekonomickou realitu. Radsi teda budu kdyz aerolinky v te cenove valce usetri na zbytnem komfortu nez na udrzbe treba.

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 01. října 2018 20:25

eless To je zajímavé, jak mají různé letecké společnosti různá pravidla. Já u Emirates málem postýlku nedostala, když bylo dceři 11m. Jejich předpisy nedovolují postýlku přistavit, pokud se do ní dítě vleže nevejde s nataženýma nohama. Dcera měla asi 0,5cm rezervu....

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 01. října 2018 20:31

continuity 

čekala jsem, kdo první přílítne s tímhle argumentem.  Samozřejmě máš pravdu. 

A stejně si nemůžu zvyknout. Mám to zažitý jako cestující i jako (svého času, na chvíli) letuška... že v letadle se prostě podává jídlo a že se případně platí až za "extrabuřty" jako parfémy, cigarety, šampaňské... Konec vzpomínkového okénka. 

U low-cost aerolinek je to pochopitelné, u nejvýhodnějších tarifů národních přepravců ok, ale týká se to (žádné jídlo nebo srandovní objem) i středních a vyšších cenových tarifů a tam mě to teda štve.

Offline RoSa
10147 příspěvků moje polička 01. října 2018 20:32

continuity přesně! lidi chtěj furt všechno levnější a pak se divěj, že se to odráží na kvalitě (v tomhle případě naštěstí jen jídla)... bohužel to ale odnesou i ti, kteří by si to rádi zaplatili...

Online continuity
43025 příspěvků moje polička 01. října 2018 20:45

RoSa cSA ma model, kdy si clovek muze zaplatit nejlevnejsi letenku a pak si priplaci, co mu vyhovuje: kufr, misto, jidlo na palube. To jidlo je opravdu slusne, vcetne dvou napoju a vina za asi 15ecek, nevim presne, ale kdyz letim v case obeda nebo vecere, tak si ho objednam, protoze na letisti se levneji nenajim. A letuska to roznese v ruce, protoze ma na cele letadlo par porci.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. října 2018 20:47

Mě vždycky zarazí ten nepoměr mezi očekáváním cestujících letadlo vs. vlak kupříkladu. Ten trend je tam prostě přesně opačnej. Takže zatímco na dvouhodinovém letu lidi brblají, že nic zdarma nedostanou a všechno si musí eventuelně koupit (protože byli zvyklí se nasytit a napojit v ceně), tak na klidně mnohem delší trase vlakem tatáž situace nikoho nepřekvapí. V případě Pendolina nebo RJ apod. se ještě každý rozplývá nadšením za vodu nebo kávu zdarma (protože jsou vycvičeni cestováním s ČD)  Přitom cenově v tom často nebejvá takovej rozdíl, přičemž letadlo vás dopraví neporovnatelně dál s obrovskými náklady, takže poměr cena/km je úplně někde jinde ... Napadá mě slovo "zpovykanost", ale to má teď už zbytečně silně negativní vyznění 

Offline Kammila
766 příspěvků moje polička 01. října 2018 21:05

MP Meri tak hlavně je na každé letence naprosto jasně napsáno jaké jídlo bude poskytnuto/nebude poskytnuto. A když je tam snack, tak asi nelze čekat teplé jídlo. Bojí-li se člověk hladu, má možnost si vzít jídlo sebou či si připlatit. Takže s nereálným očekáváním naprostý souhlas.

Offline Pavlena
6917 příspěvků moje polička 01. října 2018 21:07

Dost bych rozlišovala, jestli se bavíme o jídle v letadle při dvou hodinovém letu po Evropě a nebo při letu přes oceán. Já jen doufám že ty zpovykanosti a žehrání na nízké ceny platí pro lety po Evropě...

Offline Kammila
766 příspěvků moje polička 01. října 2018 21:45

Pavlena no treba zmineny Austrian pri letu Viden-Miami dava 1 snack + 2 jidla, piti alko i nealko neomezene. A vzdy se da jit k letuskam do kuchynky, kde jsou susenky, keksy atd. A pri letu Viden- Londyn dava 1 snack, nealko neomezene. Takze asi tak.

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 01. října 2018 22:22
Reakce na continuity:

domenica MP Marge no tak kdyz bude letenka do Londyna levnejsi nez jizdenka na autobus ( o vlaku nemluve), tak jidlo zdarma je mimo ekonomickou realitu. Radsi teda budu kdyz aerolinky v te cenove valce usetri na zbytnem komfortu nez na udrzbe treba.

​Ale tak jiste. Za mych mladych let taky byly letenky pro spoustu lidi luxus. Jeste na stredni skole jsem byla ve tride jedina, kdo kdy letel letadlem. Takze chapu, ze je to neco za neco. A taky to pro me neni zase takova prekazka, neco si donest do letadla nebo na palube prikoupit (ackoliv ono to na palube stejne nebyva k jidlu). Ale kdyz letim pres Atlantik a za plnou cenu, zadny low cost, tak mi prijde, ze aspon nakrmit by me mohli...

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 01. října 2018 22:26
Reakce na domenica:

U low-cost aerolinek je to pochopitelné, u nejvýhodnějších tarifů národních přepravců ok, ale týká se to (žádné jídlo nebo srandovní objem) i středních a vyšších cenových tarifů a tam mě to teda štve.

​Jo, presne.