Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kammila
766 příspěvků moje polička 01. října 2018 22:33

Ono je to ale fakt o tom, co clovek ocekava. My mame na letiste par hodin do Rakouska, protoze letame zasadne z Vidne. Takze v pripade dalkovych letu jezdime s velkou rezervou a proste potom cekame i 3 hodiny v salonku na letisti. No a tim padem nastupujeme do letadla najedeni i napiti k prasknuti, takze catering je to posledni co me zajima...

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 01. října 2018 23:05

MP Meri no zvykla som si z air berlin kde davali 2 teple jedla a 2 snacky na rovnakej dlzke letu. V lowcost kratkych letoch necakam nic a to donesu napoj a sendvic/oriesky. 

Tabea mne tiez letusky tvrdili ze mi ju nedaju ale ukecala som ich ze to skusime. Skusili sme a nechali mi ju. Limit na postielku je 12kg a rodicia tu postielku videli a tvrdili ze inym typom lietadla ked cestovali tak tie postielky boli vacsie. 

Kammila no my sme mali na tejto trase jedno ohrievane jedlo a to ich druhe bol minichlebik suchy a hnusny. Ako som uviedla vyssie tak som si ozaj myslela ze na tak dlhej trase su 2 teple jedla v cene letenky. Kedysi sme si prikupovali ranajky na spiatocnej ceste a tych 15€ stalo za to. Kupovalo sa to vopred s letenkami. 

Teraz som mala limit 8 kg na prirucnu batozinu a mala som tam hlavne stravu pre dieta a hracky a oblecenie. Na stravu pre mna uz nebolo miesto inak by som vzala

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 01. října 2018 23:13
Reakce na MP Marge:

​Ale tak jiste. Za mych mladych let taky byly letenky pro spoustu lidi luxus. Jeste na stredni skole jsem byla ve tride jedina, kdo kdy letel letadlem. Takze chapu, ze je to neco za neco. A taky to pro me neni zase takova prekazka, neco si donest do letadla nebo na palube prikoupit (ackoliv ono to na palube stejne nebyva k jidlu). Ale kdyz letim pres Atlantik a za plnou cenu, zadny low cost, tak mi prijde, ze aspon nakrmit by me mohli...

​Tak ono je to tak trochu aj o tom, teda pri tých zaoceánskych letoch, že človek má totálny binec v tom, čo môže previezť, čo nie, zvlášť u potravín do USA sa mi vždy vybaví scéna z jedného starého filmu, ako sa snaží tuším Sophia Loren alebo Gina Lollobrigida, fakt už neviem, prepašovať mortadellu . Takže tam dúfam v jedlo v lietadle, nech je, aké je, lebo fakt riešiť pri každom prezeraní batožiny, či toto ešte áno, alebo nie...

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 01. října 2018 23:18

MP Marge Kdyz jsme ted v lete letely s kolegyni Londyn a zpet s British Airways, tak tam jsme dostaly caj, vodu/nealko a snack, zpatky caj ci kava jen za priplatek. Tak to mi fakt prislo vtipny... 

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 01. října 2018 23:20

Solathis No tak to jsem z toho blazen...!

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 01. října 2018 23:25

MP Marge Ja taky, stejna vzdalenost, stejna spolecnost, Britky bych navic fakt neoznacila za low-cost aerolinky a presto...

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 01. října 2018 23:28

Jinak jeste bych pro uplnost dodala, ze koupim-li si letenku s, rekneme, Frontier Airlines z Chicaga do Miami, tak pochopitelne neocekavam, ze mi budou na palube servirovat sampanske a kaviar. Ovsem ocekavani, ze pri transatlantickem letu z Chicaga do Parize dostanu teple jidlo, ktere bude na podnose viditelne bez zvetsovaciho skla a aspon CASTECNE pozivatelne, mi jako nemistna zpovykanost fakt nepripada...

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 01. října 2018 23:29
Reakce na Solathis:

MP Marge Ja taky, stejna vzdalenost, stejna spolecnost, Britky bych navic fakt neoznacila za low-cost aerolinky a presto...

​To nedava vubec smysl!!!

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 01. října 2018 23:34
Reakce na slniecko:

​Tak ono je to tak trochu aj o tom, teda pri tých zaoceánskych letoch, že človek má totálny binec v tom, čo môže previezť, čo nie, zvlášť u potravín do USA sa mi vždy vybaví scéna z jedného starého filmu, ako sa snaží tuším Sophia Loren alebo Gina Lollobrigida, fakt už neviem, prepašovať mortadellu . Takže tam dúfam v jedlo v lietadle, nech je, aké je, lebo fakt riešiť pri každom prezeraní batožiny, či toto ešte áno, alebo nie...

​Coz batoziny, ale v Chicagu na letisti pred pasovou kontrolou zacal policejni pes stekat na pana, ktery zesinal a prisahal na svuj zivot, ze u sebe zadne drogy nema; nacez se ho policista ptal, jestli v letadle nejedl SALAT. Pan ze jo, a policajt na to, ze to je ono, pry v salatu (?) je nejaka slozka, ktera psum voni jako marihuana - WTF!? Ja bych snad dostala infarkt...

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 02. října 2018 00:18
Reakce na MP Marge:

​Coz batoziny, ale v Chicagu na letisti pred pasovou kontrolou zacal policejni pes stekat na pana, ktery zesinal a prisahal na svuj zivot, ze u sebe zadne drogy nema; nacez se ho policista ptal, jestli v letadle nejedl SALAT. Pan ze jo, a policajt na to, ze to je ono, pry v salatu (?) je nejaka slozka, ktera psum voni jako marihuana - WTF!? Ja bych snad dostala infarkt...

no, ja tiež, v tom strese....ale šalát?

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 02. října 2018 00:23

slniecko No!!! 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. října 2018 04:22
Reakce na MP Marge:

Jinak jeste bych pro uplnost dodala, ze koupim-li si letenku s, rekneme, Frontier Airlines z Chicaga do Miami, tak pochopitelne neocekavam, ze mi budou na palube servirovat sampanske a kaviar. Ovsem ocekavani, ze pri transatlantickem letu z Chicaga do Parize dostanu teple jidlo, ktere bude na podnose viditelne bez zvetsovaciho skla a aspon CASTECNE pozivatelne, mi jako nemistna zpovykanost fakt nepripada...

​suhlasim

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 02. října 2018 09:55

Já myslím, že u toho jídla (hlavně u kvality teda) záleží taky na startovní destinaci? S Lufthansou lítám často a nemůžu si stěžovat, ale jednou jsem tam dostala fakt nedobré jídlo a to na trase Frankfurt-Tokyo, byla jsem tehdy strašně naštvaná, protože jsem měla původně letět přes Mnichov-sama s dětmi, měla jsem objednané dětské jídlo...a let mi asi hodinu před odletem zrušili, přebookování trvalo pochopitelně nějakou dobu, stres, před námi 12 hodin v letadle, děti i já vyhládlí a jiném letadle dostali jídlo pochopitelně dospělácké a nechutné :-/

Ale ráda vzpomínám na let SF-Paříž s Air France, kdy jsem lehounce zaváhala u otázky co si dám k pití a steward se ke mě tak důvěrně naklonil a pošeptal "máme rozlévané šampaňské..."  tak z toho letu si moc nepamatuju, nejmíň ze všeho jídlo....

Offline Pavlena
6917 příspěvků moje polička 02. října 2018 10:22

Garfie Jojo, Air France je asi ta lepší možnost ohledně jídla. Teď při letu z NY jsem si místy snad až pochutnala.. 

A přesně to co píšeš, dostat se na letiště, zmatky u odbavení, děti s sebou, to je důvod, proč by na dlouhém letu mělo být alespoň nějaké poživatelné jídlo, protože na letišti nemusí být vždycky čas a prostor něco ulovit..

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 02. října 2018 10:55

Dobry jidlo maji Emirates, ti jsou super tak celkove. 

Garfie ten steward je mi sympaticky

Offline brrr
12332 příspěvků moje polička 02. října 2018 11:53

Qatar Air. jsou taky dobří. Mám pocit, že aerolinky z "bohaté Arábie" typu Emirates, Qatar A. ještě nezačaly šetřit, tak jako ty evropské.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 02. října 2018 12:49

brrr ano, quatar tez good!

Offline Chloe
106 příspěvků moje polička 02. října 2018 14:01

Mne to pride, ze ked letime z Europy, to jedlo sa fakt da, ale ked je odlet z Kanady, je to prakticky nepozivatelna umelohmotina, takze hladujem tak ci tak. Zvlast mam rada europske krekry, ktore rozdavaju hned po starte:-)

Offline Chloe
106 příspěvků moje polička 02. října 2018 14:02

Inak na margo tych priplatkov v lietadle, pred rokmi vraj Air Canada  premyslala, ze urobia zachodky na mincu, nemas mincu, nedostanes sa. Zrejme to zamietli, ked si predstavili tie nasledky, ked niekto mincu nema:-))

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 02. října 2018 14:56
Reakce na Garfie:

J

Ale ráda vzpomínám na let SF-Paříž s Air France, kdy jsem lehounce zaváhala u otázky co si dám k pití a steward se ke mě tak důvěrně naklonil a pošeptal "máme rozlévané šampaňské..."  tak z toho letu si moc nepamatuju, nejmíň ze všeho jídlo....

​Ja mam podobne vrele vzpominky na letusku z madarskeho Malevu pri letu z Chicaga do Bruselu v 2011, ktera se chapave usmala pote, co jsem si ji postezovala, ze se do Evropy vracim vicemene nedobrovolne, a ze jsem v depresi; a rekla "mam pro vas neco, co by mohlo pomoct", a cely let mi bez rikani dolevala vyborne cervene. Taky si toho moc nepamatuju  A v Bruselu byl sest hodin layover, coz by normalne byl opruz nejvetsi, ale po stedre aplikaci "antidepresantu" jsem se natahla na lavicku a usnula ja sest hodin jako spalek.

Tatinek se pozdeji trochu pozastavoval nad tim, ze jsem necestovala zrovna jako dama, ale ja jsem si let nemohla vynachvalit!