Renusatko Děkuju ![]()
Stěžovací vlákno
Zdá se, že svůj stín opět nepřekročíme...

Dalia na ty afty prý používá tohle, ale nehledala jsem, kde jinde to koupit. propolisová tinktura od Medare
Renusatko temi lihovymi pripravky se to akorat popali, ne?
kazdopadne Dali pristup “vyzkousim vsechno naraz” silne nedoporucuju:-)
Dalia tak co určitě neublíží je vyplachování šalvějí. je stahující a protizánětlivá. na moje afty je to dost slabota, ale na kloktání mi funguje. A pak ten Kamistad. Je tam nějaká znecitlivující látka Lidokain a pak heřmánek, skořice..
Pavlena Jo, zrovna jsem chtela poradit kloktani salvejovyho odvaru, ktery mi vzdycky pomuze. Je to spis vhodne jako prevence nebo kdyz se to podchyti hned v zacatku, je silne protizanetliva. S deseti rozlezlymi afty si asi neporadi, ale minimalne je to jednoduche na sehnani i na pripravu, staci suseny salvej/caj nebo tinktura ze zdrave vyzivy nebo lekarny. Uskodit to nemuze, tak treba to bude fajn v kombinaci s necim jinym.
viktorka_od splavu To je možný, ta kamarádka říkala, že to hodně pálí, ale za 5 minut máš po problému. Což mi pořád přijde lepší než minimálně týden trpět. Sama jsem to nezkoušela, afty už jsem roky neměla.
viktorka_od splavu herbadent je na bázi alkoholu (+ nějaké byliny), takže taky "pálí", ale je přímo určený na poranění v puse. já to dám na noc a do rána mám klid. u člověka po chemo se neodvažuju tvrdit, že to bude stejné.
Jiná Realita tak to jsi pokud jde o afty stastny clovek:-) na obtiznejsi pripady nez ty co do rana zmizi je fakt lepsi neco cilenejsiho nez jen alkohol a ev. lidokain co je ve vetsime tech zazracnych vodicek. lze srovnat s kamencem proti poceni - komu “zabira” ten vlastne nic ani nepotrebuje...
jeste mohu doporucit parodontax ustni vodu - stejne jako ta jodovka se ale nesmi pouzivat kontinualne, jen cas od casu treba tyden a pauza
viktorka_od splavu no je to teda do přiznání, ale já si ve stresu vykusuju tkáně zevnitř v puse a jsem schopná si tam nevědomky vyrobit fakt strašnou ránu, ve které se mi pak ještě udělá aft. herbadent vždy zachrání situaci.
Jiná Realita uzivalas nekdy antimykotika?
viktorka_od splavu asi ne ![]()
Jiná Realita kdyby se ti to nekdy naskytlo, pozoruj co vsechno ovlivni
Já nedám dopustit na Dubovky (směs bylinek), přeliju je do Juli a používáme při bolestech v krku, na opary a afty. Pak samozřejmě po štípnutí hmyzem a tak. Fungují!
Nadik Kde se to dá sehnat, prosím?
Na opakované a mnohočetné afty se dávají steroidy, buď lokálně-výplachy dexametasonem (podle určitého vzorce tři měsíce), nebo celkově prednison na 5 dní. Měl by předepsat zubař. Jinak v prevenci jsou důležité b komplex, kys. listová a železo. Zmírnit bolest při jídle muže nějaká ochranná pasta na bázi metylcelulozy.
Nadik Kde se to dá sehnat, prosím?
https://www.kramekzdravizprirody.cz/bylinne-vyrobky/dubove-kapky-dubovky-50-ml/
po aplikaci to dost pálí-je tam alkohol, ale jen chvilku ![]()
Nadik Děkuji!![]()
Ten nápad na přejmenování některých stanic metra je doufám špatně načasovaný apríl...?
Mohučanka Mně se to líbí![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články