Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Pinot Noir
29866 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 17:09

Mirka viktorka_od splavu Špatný recept nebo nedodržený postup 

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 17:20

viktorka_od splavu Mirka presne, v tom byla mistr ma byvala tchyne. Pravidelne mi volala, ze mi veze deset kilo merunek, deset kilo okurek, protoze byly levne a mam je zavarit. Pripadne cokoliv jineho - maso... nerikam, ze byla duvodem rozvodu, ale nadsena jsem z toho nebyla. Umela si to i skvele nacasovat - v predvecer odjezdu na dovolenou jsem v predsini stala nad hromadou 10 kil jablek koupenych vyhodne uz nevim kde

Offline Dadoo
11683 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 17:31

Pinot Noir je mám takový  podobný  měknouci recept na syroveho lososa. Syrové nudličky naložené do octa a pak soli a potom promícháme s jemné nakrájenou cibulí a zalité šlehačkou.

Já nejím ryby a tohohle bych snedla kilo . Neuvěřitelné dobré! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 18:40

MarcelaN co ste s nimi urobila? Ja by som tie jablka nechala tak a v klude odisla na dovolenku. Ved jablka vydrzia dlho 

Online viktorka_od splavu
49312 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 19:07

Mrakoplas před odjezdem na dovolenou - to vidím na nějaké letní padanky:-)

49312 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 19:09
Reakce na MarcelaN:

protoze byly levne a mam je zavarit. Pripadne cokoliv jineho - maso... nerikam, ze byla duvodem rozvodu, ale nadsena jsem z toho nebyla. Umela si to i skvele nacasovat - v predvecer odjezdu na dovolenou jsem v predsini stala nad hromadou 10 kil jablek koupenych vyhodne uz nevim kde

​a chtěla to zaplatit, předpokládám

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 19:19

viktorka_od splavu to nevadi ,  ani by som sa ich nechytila 

Offline Karja
44661 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 19:28

continuity S kachnou není žádná práce, nasolíš, pečeš, jíš! Tu bych jako dárek brala. I když teď jsem dostala tolik "dárků", že jsem si musela sehnat druhý mrazák(!!!).

Já včera nakoupila velice výhodně deset kilo hrušek za 50 Kč! Bohužel mám opačnej problém, lidi mi to berou, jsem si je chtěla uskladnit jenom pro sebe!

Online Pinot Noir
29866 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 19:41

Dadoo A měla bys přesný recept? To se mi líbí. Mám ryby ráda, kromě lososa  Ale třeba by to byla verze, kdy by mi konečně zachutnal.

49312 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 19:48

Karja s kachnou sice práce není, ale když je upečená v pondělí dopoledne, zatímco lidi jsou v práci a ve škole a odpoledne po různých aktivitách a večer - to už je kachna na škvarek a kde máš zelí a knedlíky, ha?! (ale jasně, kačenu bych taky brala, ale remcy že ji v neděli večer dávám do mrazáku a ne do trouby tak ty už opravdu ne

Offline continuity
43041 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 19:55

Karja no jenomze co s kachnou v nedeli vecer? az do patku obedva doma jenom muz a ten spis neobedva. navic k tomu je potreba nejaka priloha. no uz jsem ji rozdelala a vyskvarila sadlo - masa na ni stejne bylo minimum - v mrazaku je jeden pytel zmesi na polevku a dve miniprsa a ministehynka. kdybych to pekla pro nase, tak jsme v sesti lidech hladovi, to i to dnesni kure melo vic masa. 

kapr si dal vesele plave ve vane, muz jeste neni doma a ja premyslim jestli si budu vlasy mit nad umyvadlem nebo clozetem  jsem v pokuseni nasypat mu zradlo pro rybicky, at je trochu sranda.

49312 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 19:56

continuity tak co kdybys ho na chvíli dala do lavoru (savo na umytí pak určitě máš

Offline continuity
43041 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 19:57

viktorka_od splavu nemam dost velky lavor. pockam na muze a poradim se s nim. je od sesti na nohou, bude jiste nadsenej. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:02
Reakce na continuity:

Karja no jenomze co s kachnou v nedeli vecer? az do patku obedva doma jenom muz a ten spis neobedva. navic k tomu je potreba nejaka priloha. no uz jsem ji rozdelala a vyskvarila sadlo - masa na ni stejne bylo minimum - v mrazaku je jeden pytel zmesi na polevku a dve miniprsa a ministehynka. kdybych to pekla pro nase, tak jsme v sesti lidech hladovi, to i to dnesni kure melo vic masa. 

kapr si dal vesele plave ve vane, muz jeste neni doma a ja premyslim jestli si budu vlasy mit nad umyvadlem nebo clozetem  jsem v pokuseni nasypat mu zradlo pro rybicky, at je trochu sranda.

​miti vlasu a zmes je pravopis vskutku chymericky 

Offline continuity
43041 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:03

jinx 

Offline Dadoo
11683 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:03

Pinot Noir On moc přesný recept neexistuje. Neváží se, neměří.

Syrové filety z lososa naložit do soli - silně nasolit a nechat 1 den odležet
opláchnout
tytéž filety naložit na den do octa - zmizí tak případné kostičky 
opláchnout
filety nakrájet na jednohubkové kostky
Vložit do mísy
proložit a promíchat s cibulí jemně nakrájenou na kolečka
zalít tekutou nebo částečně našlehanou smetanou - stále ještě je tekutá
nechat odležet cca 1-2 dny

Chuť je příjemně slaná a pikantně kyselá po použití soli a octa a přitom báječně zjemně ná sladkou šlehačkou.
Výsledný chuťový dojem připomíná velmi jemnou delikátní remuládu.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:04

continuity kdykoliv  

Offline continuity
43041 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:06

kdyz uz tady resite ty nalevy na ryby, nemate nekdo nahodou recept na tu svedskou upravu ryb: je to sladkokysele, v nejake horcici a majoneze? netusim jak se to jmenuje, ale maji to tam vsude. 

Offline Karja
44661 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:06

viktorka_od splavu Já jsem česk barbar, jím kachnu i s rýží:-D. Ale maso za danajský dar nepovažuji, jen ovoce a zeleninu:-D. (Jo teda neopeřený a mrtvý maso pouze:-D).

49312 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:13

continuity za deset minut sprchování ti nechcípne ani když ho necháš prostě venku z vody

Karja tak já rýžu k čemukoliv, ale asi bych to jedla sama:D