Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pinot Noir
29866 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:16

Dadoo Děkuju moc, to se mi líbí, vyzkouším.

Offline Karja
44666 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:17

viktorka_od splavu Hrozný mlsouni! U nás by to ale jedl se mnou asi taky jen přítel, jí rýži i samotnou. Já právě jeden čas dělávala kachnu na jablkách a pomerančích, to se s rýží hodilo a bylo to takové bez práce. 

Teď tu mám právě takovou obří dýni na zamražení, no odkládám to porcování každým dnem...

Offline viktorka_od splavu
49312 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:25

Karja prý vydrží ve sklepě několik měsíců

Offline Dadoo
11683 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:27

viktorka_od splavu Potvrzuji. S dýní netřeba spěchat.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:32

Karja Ja kachnu nerada. Priprava je jednoduchá ale mne príde, že je to len samý tuk, nebaví ma to jest, je s tým veľa roboty :D

Offline Dadoo
11683 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:41

paktofonika Mě kachna taky nebavila. Do té doby, dokud jsme ji kupovali celou. Bylo to duté, samé kosti.

Už několik let ale kupujeme jenom prsa. Pečeme je v remosce, vlastně se tam konfitují ve vlastním sádle, a jsou naprosto dokonalá. Šťavnatá, nespečená, proste top. Navíc bez práce - jen nasolit a okmínovat.

Nikdy bych už celou kachnu nepekla.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:44

Dadoo No tak to aby som skúsila tie prsia. Mäso je chuťovo dobré, ale než sa k nemu dostanem... :D. Odkedy mam pomalý hrniec tak mäso v rúre už ani nepečiem, zda sa mi suché. 

49312 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:44

paktofonika práce s tím není žádná a maso je bez tuku. akorát se musí umět udělat

edit: pro dva lidi jsou prsa tak akorát, a jestli máš pomalý hrnec, tak málokterý maso bude lepší:-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:52

viktorka_od splavu No tak ani ja ani priateľ nie sme zrovna extra kuchári, skúsim tie prsia a ak nebudú dobre tak to nechám tak :D

49312 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:58

paktofonika kachnu v troubě jen osolit, okmínovat a zavřít pod pokličku na 90 stupňů na 6 hodin, ničím nepodlívat. jen prsa asi trochu míň, 4-5. na poslední půl hodinky už je dobrý odklopit a nechat opéct kůrčičku, kdyžtak propíchat vidličkou aby se vypekl spolehlivě všechen tuk pod kůží (kůže nemá být mastná a už vůbec nesmí být tuk mezi masem a kůží, brrrrr)

jo a té soli spíš víc než míň. myslím že se na tom nedá nic zkazit:-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:02

viktorka_od splavu Ďakujem :) Právě ten tuk medzi kožou a mäsom mi vadí, ale teraz už viem ako na to!!! 

49312 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:05

paktofonika maličkost

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:12

Mrakoplas jo jablka vydrzi dlouho, jenomze 10 kilo jablek v tripokojovem byte v cervencovem vedru? No ex je musel odnosit do sklepa a po dovolene je odnosil do kontejneru (vesmes shnily, protoze je tchyne koupila uz nahnile)

viktorka_od splavu vzdycky vsechno chtela zaplatit. Jako kdyby mi napred zavolala nebo jsem si to u ni objednala tak to beru jako samozrejmost, ale ona mi fakt pred panelakem otevrela kufr auta a "hele co jsem ti koupila a dej prachy" 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:29
Reakce na MarcelaN:

hele co jsem ti koupila a dej prachy"

​By s tim jela šupem zpátky, odkaď to přivezla. Já nechápu, jak někoho tohle vůbec napadne, dovalit bez domluvy 10 kilo něčeho To naštve i zadarmo a ještě kdybych to měla platit...

Holt jinej druh lidí.

Offline Karja
44666 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:31

viktorka_od splavu Co vy tady víte, tchán řekl do 14 dní a že nějak odpadla stopka nebo co, no po tom fiasku s mrkví jsem to už teď raději zařízla!

49312 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:34

Karja vzhledem k tomu, že obří dýni bych nijak nezužitkovala ani celou ani zmraženou, tak bych ji vyhodila rovnou:D no asi bych zvážila nějakou speciální alergii co má malá na domácí zeleninu nebo tak něco?

Offline Karja
44666 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:42

viktorka_od splavu :-D Néé, malá té dýně dost sní, jako zase musím uznat, že ta domácí je opravdu chutnější než co jsem doposud koupila. Já jsem se z dýně za poslední rok naučila taky dost vařit a chutná mi.

49312 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:43

Karja tak to pak jo:-) já z dýní ráda akorát hokaido, páč se nemusí loupat a je fakt dobrá, ostatní mi přijdou buď bez chuti nebo moc práce

Offline Karja
44666 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:48

viktorka_od splavu Jo, to loupání je nejhorší, ale na takové běžné vaření to člověk nepostřehne. Hodně mě baví tenhle recept http://blog.kitchenaid.cz/archiv/811 Musí se teda ta dýně předpéct, ale to je celkem bez práce, jen to chce čas, ale je to výborné a teda dost syté. 

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:58

coralline jojo, ex tchyne byla opravdu exemplar  jak jsem psala - primym duvodem k rozvodu nebyla, ale k dobre domaci pohode to neprospelo a o to vic, ze ona byla zvykla ze ji neodporuje ani ex tchan. Natoz muj ex nebo snad ja jako snacha  vsak jsem pry byla nejhorsi hospodyne a nevdecnice