Tak Betty ne vůbec!
Stěžovací vlákno
Ounz jasné,že to zvládneš,si šikulka ![]()
Vcera jsem zadelala testo na toastovy chleba, ktery jsem chtela hrde podavat dnes vecer, a testo nevybehlo!zatracene, delala jsem to nescetnekrat a zrovna dneska to nezafungovalo. No nic, koupim cestou z prace oschlou veku.
Ounz aha němčina, mně to nedošlo, snad jsem se tě nedotkla,
neboj, já zase pročetla poslední stránku a hledala chyby! ![]()
Garfie já právě taky hledala chyby. Až pak jsem se osmělila zeptat.
Jestli se da poslat kus stesti nebo sily, poslala bych vsechno Sushiqueen!!
Mutziputzi tak ![]()
Ounz Odpuštěno ![]()
Mutziputzi Dnes, vlastně už včera, zemřel můj "dvorní" vinař a kamarád, mladej chlap, zůstaly po něm dvě děti. Pokud by šlo poslat sílu, poslala bych ji jeho rodině. Občas se život zdá zasraně nespravedlivej.
to je hrozně smutný ![]()
já jsem zase dnes četla článek o nějakém herci, kterému bylo třicet, a umřel ze dne na den na štěpána, poté, co mu nebylo dobře, druhý den v nemocnici zjistili nádor a do večera téhož dne umřel.
neumím si to vůbec ani představit.
pecka
já umim jen ty se 4. a se 3. ty obojetný váznou a ty s druhým..no, to už je slabý. Ale já to zvládnu! (Sem se rozhodla)
S druhým jich zase tolik není (většinou jsou to náhrady vedlejších vět - Trotz jako náhrada vedljší věty s Obwohl, Wegen jako náhrada vedlejší věty s weil apod., navíc 2.pád - genitiv - dneska často neumí správně používat ani sami Němci
), obojetný jsou většinou pro určení místa - když jima odpovídáš na otázku kde (wo) jde o 3.pád (dativ), když kam (wohin) pak jde o 4.pád (akusativ)....
Já to ve škole v ČR taky moc nedávala, teď se učím Němčinu přímo v Německu a jde to nějak snáz. Každopádně držím palce, ať to jde do hlavy co nejlépe ![]()
Jiná Realita O tom herci mi říkal muž, to je hrozné.
Jiná Realita no jo, jenze ten nador byla pry recidiva po peti letech, kdy ignoroval preventivni prohlidky...
A666 díky, no já si říkám, že by nebyl marnej nějakej kurz přímo v německu. Kde člověk prostě bude muset zahovořit..jinak se samozřejmě tu teorii chci naučit co nejvíc, abych prostě dobře rozuměla.
Mutziputzi To je pravda, ale stejný průběh by to mohlo mít i poprvé, ne?
Já mám těch brzkých úmrtí na rakovinu kolem sebe víc než bych chtěla, malý děti je to vždycky hrozně smutný :-(
Asi nejsmutnější je nejlepší kamarádka mojí sestry, v cca 40 zemřela na rakovinu plic, asi 3 měsíce poté, co se jí utopil manžel při sjíždění divoké řeky někde v Itálii. Zůstaly po nich dvě děti kolem deseti let, žádní příbuzní, jen jedna babička, hrozný.
Napište prosím někdo něco veselejsiho, i když vím, že jsme ve stiznostech.
Tak Betty tak já si stěžuju, že už mi končí víc než týdenní volno a musím zítra do práce a vůbec, ale vůbec se mi nechce, nechce se mi ráno vstávat tak o dvě hodiny dřív než jsem si zvykla a vůbec.. brr. takhle by ten novej rok začínat neměl!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.