EDITH4B Když to čtu, tak jsem vždycky ráda, že známky nemáme. Ta demotivace dětí mě strašně nebaví. Vzpomínám si na poslední (3) třídu, kde mladej známky měl. Se samýma jedničkama dostal dvojku z angličtiny na vysvědčení, že je ve třídě nejslabší
. Jeden z posledních hřebíčeků do rakve klasické základky. Dnes je v 6 a anglicky mluví, jak by se tam narodil. Mají rodilou mluvčí a on jí děla překladatele.
Stěžovací vlákno
Renusatko to není hodnocením, to je učitelem
Potrefenáhusa Pro mě je takové hodnocení demotivující a kdyby zůstal kde byl, tak se svou povahou nikdy už anglicky dobře mluvit nebude. Jednu celou základku s druhým synem mám za sebou a stačí. Kolikrát učitel vůbec neví, jak dítě vypadá a vidí jen svoje známky u sebe v notýsku. Známky k hodnocení toho, co dítě umí opravdu nepotřebuju. A hlavně v těch výchovách mi to přijde totálně mimo.
Jezismarja, tak po peripetii se psem neochotnym nosit boticky a vencit se prijedu do prace a zjistim, ze mi v kancelari nefunguje topeni ![]()
Stěžuju si na sebe. Odhodlání nechvat se jako kráva mi nějak moc nevydželo ![]()
Lama_z_Lana Ono se to v interakci s volem někdy těžko ovládá. Jak říkávala babička: dáma potřebuje rytíře, jinak je to diskuze o h.... Snad to nebylo tak strašné ![]()
Lama_z_Lana mňo, ještě teda podle čeho posuzuješ, že se chováš jako kráva? Vo mě si to jeden kolega myslí, no já s ním hrubě nesouhlasím..
Renusatko ale tak to je opravdu o tom učiteli, jak píše Potrefenáhusa. samozřejmě je to blbé a nemělo by to tak být, ale ten způsob hodnocení je v tom nevinně ...
nolita Ale to hodnocení je vždycky na tom učiteli a bohužel to často není jen o vědomostech. Hodnocení je strašně neobjektivní a hrají v něm roli i sympatie. Můj starší syn byl problémový. Vědomosti byly jen část známky a špatné známky měl často za chování nebo nenošení pomůcek a úkolů. Ale šikovná spolužačka obešla před vysvědčením učitele s brekem, že zrovna jejich známka jí pokazí vysvědčení. Obešla jich třeba 5. Teď na střední mají průměry, kde to nikdo neobejde brečením, člověk i vidí každou písemku a je to jiné. Proto mi asi u druhého dítěte známky vůbec nechybí, stejně mi u toho staršího nic nedaly. Se 4 z češtiny má na jiné škole 1. Přitom opravdu pochybuju, že by se tak zlepšil. Naopak u mladšího nevidím ten stres ze známek, písemek a nebo učitelů. Znalosti má přitom oproti vrstevníkům na mnohem vyšší úrovni a při nějakých testech ministerstva dopadly lépe než klasická škola.
Ja bych spis rekla, ze ten ciselny zpusob hodnoceni k tomu primo svadi - jednou znamkou se musi vyjadrit vsechno, i jak je dite nadane, i jak se snazi, treba cestina neni jen gramatika, ale i sloh, literatura. Stejne s matematikou. U nas je na ctvrtletni slovni hodnoceni na par radku a na to se vyslovne tesim az to prinesou, protoze se neco noveho dozvim.. Chapu, ze je to pro ucitele narocnejsi, ale mne to da mnohem vic.
Nekde se asi musi nejaje cislo nakonec napsat, ale pochybuji, ze znamka z jakekoliv vychovy je stezejni. Vyjadruje spis frustraci ucitele ze ( sve) neschopnosti zaujmout ty deti natolik, aby spolupracovali.
Ounz Páč je 10 večer a já sežrala burgr s hranolkama
. Vyhýbám se řešení určitejch problémů a tohle noční vyžírání už je jen třešinka na dortu. Blbý je, že začínám mít tendence vracet se k poměrně neřízenýmu životnímu stylu, což je v momentálním pracovním procesu dost problém. A zase, je to jen marná útěková strategie.
Renusatko Pokud je učitel špatný, bude hodnotit špatně známkou, slovy nebo třeba kopretinkama. A naopak, dobrý učitel si dobře poradí i se standartní klasifikací.
Lama_z_Lana soucítím a rozumím ti..
Sweet Potato V tom souhlasím. Tak teda píšu, že jsem ráda, že jsme se zbavili špatných učitelů a všechny co má dítě na své škole, mám moc ráda. Každý se se mnou zastaví, ví kdo je moje dítě, co umí, co neumí, kde by měl přidat. Co kde prováděl nebo kde se s ním zasmáli. Máme zpětnou vazbu psanou ne jen na vysvěčení, ale i každý měsíc v každém předmětu. Hodnocení není psané pro rodiče, ale pro dítě a je v něm přesně co mu šlo a co mu nešlo. Přesně potom vím, které předměty a témata ho baví. Ne jestli je umí na jedničku, ale jestli ho zajímají a má snahu se v nich rozvijet.
Renusatko To zni jako super skola. Jaka to je prosim (klidne do zpravy)? Diky moc
Renusatko To zni jako super skola. Jaka to je prosim (klidne do zpravy)? Diky moc
Přesně. Taky by mě zajímalo o jakou školu se jedná.
Ounz Děkuju, jsi moc milá ![]()
Synova třídní učitelka píše takové minihodnocení do žákovské každý měsíc a je to hrozně fajn. Je teda v první třídě, ale je to něco ve smyslu "Minigarfie, moc hezky čteš! Také ti jde dobře počítání a je vidět, že se snažíš ve výtvarce. Mohl bys být trochu rychlejší a více se soustředit na psaní..."
Jinak mě je to hodnocení vcelku jedno, taky myslím, že záleží víc na učiteli. Třeba já byla hrozně dobrá na matiku na základce, asi nejlepší ze třídy, ale známky tomu úplně neodpovídaly, vždycky jsem dělala drobné chyby typu 2+3=6, na vysvědčení jsem ale přesto měla vždycky jedničku. Jinak bych možná tu stupnici spíš rozšířila :-) třeba od jedné do deseti....
Garfie stupnici od jedné do desíti jsem měla na gymplu na španělské sekci, matikář nám dokonce dával i desetinná čísla. Bylo to dobrý, jsem si pak nepřipadala jak úplnej lempl. Akorát na vysvědčení už to museli spojit s českým známkováním, což pak vyšlo podstatně hůř.![]()
Garfie Desetipňové hodnocení je fajn. A slovní hodnocení v kombinaci s číselným je asi optimální. Myslím, že pro velkou většinu rodičů i dětích je to číselné stále nepostradatelné.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.