Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline hibiki
48 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 21:42
Reakce na Tezulie:

Jen jestli to nebude tím, že i ta "teplá" voda má nižší teplotu než gril v troubě. A studená by nezafungovala ještě líp. Minulý týden jsem si spálila prsty o pekáč právě vytažený z trouby a kostka ledu bylo blaho. Puchýř jsem neměla, ani zarudlé to nakonec nebylo.

S velkými spáleninami ale rozhodně k doktorovi.

Offline Sweet Potato
39676 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 22:07
Reakce na Tezulie:

Já už tohle taky slyšela, jedna dost alternativní kamarádka to praktikuje i na dětech, její i tvé zkušenosti věřím, četla jsem o tom i jinde (nedokážu už zreprodukovat zdůvodnění, smysl to tehdy ale celkem dávalo) ale nevím, jestli bych našla odvahu to zkusit. Plus to strčení pod studenou vodu je v podstatě už reflexivní.

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 22:13
Reakce na Sweet Potato:

No jasně, tak ono se tohle dá zkusit, když ta popálenina není nic strašlivého, taky nevím, jestli bych to vůbec zkoušela u něčeho většího, v té chvíli asi člověk dá přednost okamžité úlevě (tím studeným) před nejistým pokusem. To jen že mě to tenkrát fakt překvapilo, že to zřejmě funguje a čím přesně to je bůh suď. Jinak mám totiž homeopatii zařazenou ve stejné (podobné) škatulce jako scientologii (jednak nevěřím a jednak pokládám i za nebezpečné). Naavíc oba rodiče lékaři...

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 11:25

kupovat si vetsi puncochace uz jsem se naucila na predchozim foru, tak to snad nebude ten problem, spis jsou to levne sunty

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 11:27

mate pravdu, mam jedny uzasne od MaS, prijemne na noseni a soucasne drzi uz treti sezonu, musim se tam vypravit a koupit nove zasoby

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 13:39

MaS na SR konci... sakra to aby som isla nakupovat za hranice k susedom kde mi clenska karta aj tak nebude platit

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 20:40
Reakce na Tezulie:

To není nic homeopatickýho, tělo si 'samo' nějaký svůj kousek neochladí, Vy ste se dotkla grilu a jak se píše výše, pokud ste si na to nepustila vroucí vodu jen 'teplou' (vlažnou) tak ste to i tak ochladila. Zarudnutí je první stupeň popáleniny. Třeba byste dopadla i líp. U toho chlazení jde o to vytrvat, což většina lidí nedokáže, Vy ste podle všeho vydržela dost dlouho. Není to o tom, vrazit prst na 10 sekund do ledový vody, ale do přijatelně chladné a vydržet to aspoň deset minut. Jinak samozřejmě píšu o malé, dospělého se týkající spálenince na prstě a pod.. ne o dětech nebo velké ploše, na to volat lékaře.

jinak já se spálila o troubu kontaktně při vyndavání  chleba, ten se peče na 250 st a nechladila sem vůbec (chleba má přednost, žejo) a měla sem jen zarudnutí..na puchejř to chce opravdu větší e, nebo tu páru, ta je nebezpečná ev voda..tam je problém v tom, že ta expozice horku je delší..

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 13. listopadu 2016 13:40

jak to tu citam, tak osobne by som s tymito vacsini popaleninami mazala k lekarovi. oni vam poslu i sanitku, ked si zavolate - takto nam ju viac-menej vnutli pre kamarata, co si polozil ruku na rozpalelu platnicku a len sme potrebovali vediet, kam ho v tom lese odviezt a nenapadlo nas nic lepsie ako zavolat na 155. sice mal najprv pocit, ze mu s tym nic neurobili a chodil tam zbytocne, ale spatne si to hrozne pochvaloval. pluzgiere mal cez celu dlan a za dva tydne uz trenoval tenis (je trener, nie zeby nutne potrebovala robit blbosti).

ten lekar ma predsa len k dispozici tie hojive gelove naplate, ktore sa nelepia k rane. to doma nevymyslite.

Offline amarelica
54 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 01:27

Rozbehla sa tu lekárska téma, tak nebudem OT. Šla som uspať deti a zobudil ma strašný rachot. Keď som zbehla na prízemie, našla som manžela v bezvedomí v kaluži krvi.... Prišlo mu zle a odpadol rovno na tvár. Vyrazil si zub, narazil sánku a rozťal bradu na 3 stehy, má slabší otras mozgu. Podarilo sa mi ho prebrať, zastabilizovať a ošetriť, ale potreboval dostať do nemocnice. A sťažujem sa na všetkých príbuzných a známych okolo, ktorí si našli nejakú výhovorku, že ho nemôžu odviesť, alebo aspoň postrážiť deti, kým ho zaveziem ja. A naopak veľmi veľmi chválim záchranárov. Ďakujem. 

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 01:57
Reakce na amarelica:

Jste úžasná, jak jste to všechno sama zvládla. Doufám, že manžel bude brzy úplně v pořádku. A hanba všem, co vám nepomohli, když mohli! 

Offline amarelica
54 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 02:52
Reakce na quebrada:

Už som "vytrenovana". Manžel bol dlhodobo chorý... Ale tá bezmocnosť, keď voláte jedno číslo za druhým a všade rovnaká pesnička: prepáč ale... Čakám, že mi zavolá z nemocnice a bojím sa, aby to nebolo niečo vážne. Držte palce, prosím 

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 06:36
Reakce na amarelica:

Držím!!!

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 07:39
Reakce na amarelica:

asi jsem opet naivni, ale nedokazu si predstvait, ze vam v takove situaci nekdo odmitne pomoc??

Drzim palce, at vse dobre dopadne

Offline Sweet Potato
39676 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 07:57
Reakce na amarelica:

Drž se!

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 08:27
Reakce na amarelica:

drzim. peklo tohleto:-/

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 08:37
Reakce na amarelica: