Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Garfie
28022 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 10:28
Reakce na Sweet Potato:

Tak jako....od časů Oveho mám pro tydle lidi trochu pochopení, ale stejně :-)

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 10:32
Reakce na Sweet Potato:

přesně, někdo se obětovat musel

Online Garfie
28022 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 10:32
Reakce na betsey:

Chtěla jsem vás politovat, ale abych potěšila Sweet Potato a liona (jak se teď sakra jmenuje?) jinx ? musím upozornit, že jednou je to váš nadřízený a pokud o něm víte, že je hladový, měla byste mu chystat pravidelně svačinky-t.j. předcházet problémům! Případně si vyžádat do smlouvy doložku o krádežích jídla. A pokud vám to vadí, najděte si jinou práci!!  

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 10:33
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak pokud parkuje na chodníku, pak je jasné, že to je blbě. Ale že parkuje u přechodu? Pokud má správný odstup, pak je to v mezích zákona a to je vše. Štvát to může, o tom žádná, ale prostě bydlíme či pracujeme ve městě, auta jsou součástí našeho života a spousta lidí tu dodávku prostě potřebuje. Podnikají, mají velkou rodinu nebo provozují prostorově náročné koníčky.

K tomu zákonu slibovali brzkou novelizaci právě kvůli mnoha pochybením. Ale zrovna mají důležitější věci na práci :-) vychovávat nás, jak se můžeme či nemůžeme vyjadřovat o Ovarovi. Ach jo :-/

Offline dzizisketa
8791 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 10:38
Reakce na andulka01:

O nutnosti vlastnictví auta ve městě osobně teda dost pochybuju.

Offline Sweet Potato
39674 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 10:40
Reakce na Garfie:

Děkuji. Hned se cítím jako doma.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 10:41
Reakce na Garfie:

áno, áno, táto situácia vyžaduje dodatok k zmluve :-) Ale potom prosím aj o kašičku s hotovosťou, aby som mala z čoho hladného šéfa živiť

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 10:56
Reakce na dzizisketa:

Tak pokud o víkendu jezdíte ven vlakem a bez příslušenství, pak jo. Nebo jste městský typ a chodíte do kina, sportujete jen ve městě a tak, potom také nevidím moc důvodů.
V současnosti sice bydlím mimo město a dojíždět tam nějak musím, takže bez diskuse, ale i kdybych bydlela ve městě, auto bude pro mě důležité.
Důvody?
Mám rodinu a přátele po celé republice, o víkendech beru kolo a jedu někam ven. V zimě běžky a za hodinu a půl jsem ve stopě v Jizerkách. Provozuji materiálově náročné koníčky: Potápění - cca 100 kg výbavy pro dva, potápěčské lokality jsou mimo město a veskrze nedosažitelné jinak než autem. Veslování - 6 m loď (ta nejmenší), závody po celé republice i za hranicemi, taháme vlek s loděmi, v autě mám zázemí na převlékání či spaní. Vodní záchranářství - tréninky s kajaky a surfy, lezeckou výbavou a dalším, taháme vlek s motorovou lodí.

Auto je pro mě nedílnou součástí života, je pomůckou pro to co chci a mohu dělat, být tam kde chci a kdy chci. A také je pro mě důležitou formou nezávislosti, strašně nerada se domlouvám na akcích kdy mám pak pocit, že někoho obtěžuji, kdy musím odjet v jinou dobu než bych chtěla, nebo jet jinam než bych chtěla.

Ale každému dle jeho potřeb. Nehledím svrchu na ty, kteří se rozhodnou auto nemít. Naopak je obdivuji, že jsou schopni si zorganizovat cesty bez něj.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 10:56
Reakce na andulka01:

no já vlastně nevim, jak to je, obecně mám za to, že se nesmí stát 5 m před přechodem, což on stává před přechodem asi metr, zároveň je tam zákaz stání, jelikož je tam vjezd k nim do dvora, kde mají malou tržnici - jenže jelikož je to vjezd do jejich dvora, asi to berou tak, že je to jejich stání (je to večerka s tržnicí, fakt jim tam nic vysvětlovat nejdu :-D ) - jinak samozřejmě chápu, že dodávku potřebujou, jen kvůli tomu fakt nerada lezu do půlky silnice, abych viděla, jestli mě něco nepřejede.

Jinak u nás je parkování brutal i přes zony, jelikož bydlím v parkovací oblasti, ehm, kde jsou furt nějaké megaakce, koncerty a tak a vyhrazený ulice pro obyvatele prostě nestačí, když se tam nahrne půlka Čech s autama a snaží se různě zaparkovat, kde se dá. Pak nám ještě stává auto na chodníku prakticky před domem a to si myslím, že bude asi patřit majiteli herny v sousedním domě - tak tomu taky nic říkat nejdu. 

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:00
Reakce na dzizisketa:

jasne, treba nas soused truhlar ma to auto uplne naprd. zakazky muze vozit na kole. a pan doktor k pacientum salinou, sak pockaji

:P

Offline dzizisketa
8791 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:06
Reakce na andulka01:

Tohle dělá jaká část obyvatel měst? Procento? A kolik jich má vůz? A kam s ním převážně jezdí? Po městě. Je to takový začarovaný kruh, kdy větší využívání osobních aut tam, kde existují alternativy, tyto alternativy postupem času omezuje, až nezbudou žádné, a proto se zase musí autem jezdit častěji a déle atd. atd.

Offline dzizisketa
8791 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:07

Pokud jsi tak nedůvtipná ty, netahej mne do toho s sebou.

48923 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:11
Reakce na dzizisketa:

jen jsem chtela podotknout, ze ne kazdy zije sam/ve dvojici a ne kazdy chodi do prace jen se svacinkou sednout si do kanclu. ovsem to ty ano a presto auto mas, ze?:-)

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:11
Reakce na dzizisketa:

já třeba auto taky víceméně ke svýmu životu ve městě nepotřebuju, ale je spousta lidí, kteří se za den prostě potřebujou pohybovat, objíždět různé zakázky atd., neumím si představit, že někdo, kdo potřebuje během pracovní doby zvládnout Holešovice, Průhonice, centrum a nějakou zadel kus za Prahou, bude tohle objíždět tramvají. A myslím, že to procento nebude až zas tak nepatrný. Samozřejmě, že jezdit ráno do kanclu a odpoledne z kanclu je zbytečný, ale taky leckdy dost masochistický.

Offline dzizisketa
8791 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:14

Ne a ne. Argumentace ad hominem však většinou takto trapně končí.

Offline dzizisketa
8791 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:18
Reakce na Potrefenáhusa:

Teda, to jsem nečekala, že i ty vytáhneš argument "ale všichni přece takoví nejsou". Nejsou, to neříkám ani já. Ovšem dle skladby zaměstnanosti a počtu aut v ulicích si troufám říct, že značná část jich je využívána v podstatě zbytečně. Je to jejich boj. Ovšem do doby, než někdo prohlásí takovou blbost, že auta do města patří. Do Prahy, která je urbanisticky koncipována zcela odlišně, a to včetně nových zabydlených oblastí, patří aut jen zlomek.

48923 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:21
Reakce na dzizisketa:

O nutnosti vlastnictví auta ve městě osobně teda dost pochybuju.

kdyby tu byla raminka, dala bych ti jen cerveny. ale takhle... no proste je to blbost. pochybovat muzes do aleluja, ale pro spoustu lidi je auto ve meste nutnost. ne pro vsechny. brat to vyhradne podle sebe ze ty ho nepotrebujes tak nikdo je omezenost.

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:23

tak treba muj muz na dost prehled, kdo ma v ulici jake, auto aniz by kvuli tomu sedel cele dny v okne. ja to vubec neresim, jsem rada, ze rozeznam sousedy, ale ti chlapi to maji jinak: aha I. ma tady banana, to uz jsou doma z vikendu, musim mu zavolat. a hele holky, strejda P. bude asi v Bille, ma tady octavku. 

vietnamska dodavka tesne pred prechodem je maso. jako parkovaci misto tam je pricne, ale je docela rozdil jestli tam stoji normalni osobak, pres ktery je videt i dal na chodnik, jestli se tam neco hybe nebo cista zed v podobe dodavky.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:24
Reakce na dzizisketa:

no já jsem si tohle myslela právě přesně do doby, než jsem si člověka, co ten zadek z nutnosti z toho auta nevytáhne, pořídila domů a začala jsem to vidět jinak. Jako jasně, že ten argument, že všichni takoví nejsou, je debilní a je mi jasný, že je ti to jasný, jen jsem zjistila, že takových lidí je fakt mnohem víc, než jsem si dřív myslela, tak jsem ti to musela vysvětlit :-D

Online Lilly_Ku
4454 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:26

neni to blbost. jde jen o to, jak je cely system dopravy ve meste nastaveny. naprosta vetsina lidi potrebuje ve meste auto jen obcas, pro ty by se dala vybudovat sit sdilenych aut. 

ta mala cast, co opravdu nutne potrebuje velke auto, by mohla mit nejakou formu vyjimky nebo by mohla auto treba nechavat na odstavnem parkovisti na kraji mesta.

kde je vule, tam se da najit i reseni. 

ja treba trpim urcitou formou alergicke reakce na mestsky vzduch. na vesnici se odstehovat nehodlam a budu podporovat vsechny formy omezeni osobni dopravy ve meste, ktere mi budou pripadat rozumne, protoze to je v mem zajmu.